• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
goğum yapalı 9 ay oldu şimdiye kadar geri çekilmeyle korunduk ama güvenemedim çok fazla bugun doktora gittim mironova verdi ilk defa kullncam adet olmayı bekliyorum çok fazla yan etkisi olmaz inşallah

sprail kullaniyorum cok rahat ben de kazara ikinci oglusuma hamile kalmistim dogumdan sonra hemen taktirdimsprail 4 yillikmi 5 yillikmi neydi süresini bitince yenisini taktirdim

bencede ilk cocugunuz olmadan bırakın eşleriniz korunsun korunmak ıçın kullanılan haplar horman bozukluğuda yapabiliyo 8aylık evlıyım hıc kullanmadım eşim korunuyor:)))

ben yeni evlendim sprail taktırabilirim değilmi ???

bi kere dogum yapmadan sprail takılmıo onu bizzat gittim kendim sordum olmaz dediler illede bi hamilelik geçirmek lazım bencede bırakın eşler korunsun ne bu ya herşeyi bayanlarmı düşüncek böylede diyoruz ama bazı anlayışsız bilgisiz kadınına eziyet eden erkeklerimizde var Allah onlara akıl fikir versin tabi sıkıntı çeken onlar değil kendi zevklerindeler !!kaydirigubbakcemile

1 yılı az bir süre geçti evleneli.. 1 aylık evliyken başladım yasmin kullanmaya..
6-7 ay filan kullandım .. sonra bıraktım çünkü bende zayıf olmama rağmen selülit yaptı fena halde ki yan etkileri bölümünde -dolaşım bozukluğuna sebebiyet- diye yazıyodu zaten..
1 kilo bile aldırmadı bana bilakis 2-3 kilo verdim o dönem şimdilerde hiç birşey kullanmıyoruz.. arada prezervatif onu da son saniyelerde ki bilen bilir dur düzelt tak derken zevkmevk gidiyo gümbürtüye :// geri çekilme uyguluyoruz bazen..derken öle böle eğer olur da kazara hamile kalırsam hoşgeldi sefa getirdi artık naaapalımmm ;)

zor iş zorrrrrrrr..... şu erkeklere uygulanan iğneler varmış 3 aylık-6 aylık.. yok ki anasını satiim türkiyede.. olsa benim eşim razı hemen gidip olayım diyor ama yok buralarda yokkkkkkkkkkkkkkkk :oklava:

1,5 yildir evliyim ve önce "Belara" dogum kontrol hapini kullandim ama son 3-4 aydir
"Nuva Ring" ile korunuyorum!

Nuva Ring bir silikon halka, vajinaya yerlestiriliyor ve 21 gün kaliyor...!
21. gün cikartiyorum ve tam 1 hafta sonra yenisini takiyorum..! O kadar rahtim ki artik...Unutma korkusu yok, antibiotik kullaniminda ve isgal´de etkisini kaybeder korkusu yok..! :nazar:

yazılanların hepsini okumadım ama hep tahmin edilen bilinen şeyler benimde 2 ay sonra düğünüm var ve 2 yıl bebek düşünmüyoruz neyle korunucam nasıl korunucam bilemiyorum kilo problemi oluyo demiş bazı arkadaşlar kilo problemim yoktu 1 sene öncesine kadar 45 kiloydum 1 yılda 55 oldum bunun üzerine dahada kilo alamam depresyona girerim herhalde kıl tüy sorunu oluyomuş diye okudum şuan lazer tedavisi görüyorum haplar onuda etkilermi bilmiyorum prezervatifi ne ben nede nişanlım istemiyo iyice kafam karıştı hapı çoğu kişi önermiyo sonrada bebeğim olmazsa diye korkuyorum

4 ay yasmin kullandım 2 hafta önce bırakmıstım enfeksiyon oldum doktora gittim neden bıraktın kist olusmasını engellemiş ne guzel dedi tekrar regl olunca baslıcam 1 ay vucudum dınlenmıs oldu en azından..

Ben Yasmin kullanıyorum hala, selülit oluşumu haricinde bir sorun olmadı bende. Kilo verdim ve prospektüsünde yazdığının aksine cinsel istekliliğim azalmadı da arttı sanırım. Kıl tüy sorunlarım azaldı, hatta kaşlarım küstü, artık eskisi gibi kolayca şekil veremiyorum. Memnunum kısacası.

:uhm: Bir arkadaş Nuva Ring demiş o nasıl bir şey oluyor arkdaşlar bilgisi olan var mı nerde ne şekilde kaç paraya takılıyor kimler kullanabilir?

ben de 2,5 yıldır yasmin kullanıyorum, hiçbir kilo ve kıl problemim olmadı... ama çevremdeki tüm arkadaşlarımda olduğu gibi selülit ve bacaklarımda damarlanmalar arttı :(( ...benneyaptımki

1,5 yildir evliyim ve önce "Belara" dogum kontrol hapini kullandim ama son 3-4 aydir
"Nuva Ring" ile korunuyorum!

Nuva Ring bir silikon halka, vajinaya yerlestiriliyor ve 21 gün kaliyor...!
21. gün cikartiyorum ve tam 1 hafta sonra yenisini takiyorum..! O kadar rahtim ki artik...Unutma korkusu yok, antibiotik kullaniminda ve isgal´de etkisini kaybeder korkusu yok..! :nazar:

Nuva Ringle ilgili bilgi verebilirmisiniz herkesin takabiliceği bişeymi ve rahatsızlık vermiyomu 21 gün boyunca orda durduğunda herhangi bir riski varmı ?

2 yıllık evliyim ilk 6 ay hamile kalma istemediğim için hem hap kullandım hemde son anda eşim prezervatif taktı :P işi şansa bırakmadım yani:)) 1.5 yıldırda sadece hap içiyorum 6 ay daha hapla korunup,doktorun tavsiyesiyle bikaç ayda eşim koruncak. kısacası baya kafa yormak gerekiyo bu işlere.kadınların çilesi bitmez boshayallersmile

Minipill ya da minihap denen sadece progesteron içeren hapların Türkiye'de bulunmadığını okuyorum birçok internet sitesinde yıllardır. Ancak birkaç sitede dünyanın her yerinde vardır diye okudum bugün. hiç kullanan var mı acaba? tr.'de de satılmaya başladı mı acaba? yan etkileri daha az mı kullananlar varsa?

Back