bir aylık evliyim ve tabiki korkulu rüyam hamile kalmak mirmirmirmir. üniversitede bir cinsel sağlık eğitimi almıştım. bir çok korunma yolu var. hap ve iğne dışarıdan hormonlara müdehale edilerek korunma yöntemi. iğne hapın bir ayda verdiği koruyucu etkiyi tek kullanışta veriyor. ama yan etkiside ona göre artıyor. spreal doğumdan sonra kullanılabilecek bir korunma yöntemi. tüp bağlatma kesin çözüm ama o da istenilen bebek sayısına kavuşunca uygulanabilir. dünyanın en çok kullandığı iki yöntem var. erkeğin korunması biri kondomla. kondomu düzgün kullanmak çok önemli yani delik olmamasına dikkat etmek ve yırtılmamasına dikkat etmek tabi. birde geriye çekilme yöntemi var ki ülkemizde çok kullanılıyor. ama
erkeğin zevk suyunun içinde de sperm bulunduğundan bu biraz işi şansa bırakmak oluyor. düğünden önce korunma yöntemleriyle ilgili iki doktoro gittim. ilginç olan doktorlarda söyledikleri arasında çatışıyorlar. şu anda ara sıra kondomla arasıra geriye çekilme yöntemile eşim korunuyor ama daha koruyucu bir çözüm istiyorum bende.