• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Benim 15 gün sonra düğünüm olacak ve nasıl korunacagıma karar veremediğim için hiç bir yönteme basvurmadım. Dün adetrimin ilk günüydü ve gidip yasmin aldım. 15 gün korunmanın faydası olur mu yoksa en az 1 ay önceden mi baslamak gerek? esim ve ailesi hemen cocuk istediği için korunmamı istemiyorlar.

Benim 15 gün sonra düğünüm olacak ve nasıl korunacagıma karar veremediğim için hiç bir yönteme basvurmadım. Dün adetrimin ilk günüydü ve gidip yasmin aldım. 15 gün korunmanın faydası olur mu yoksa en az 1 ay önceden mi baslamak gerek? esim ve ailesi hemen cocuk istediği için korunmamı istemiyorlar.

canım ,1 ay önce korunsan daha iyi olur ve hap etkisini göster kocanın ne acelesi var hele birbirinize doyun önce değil mi?

ilk evlendiğim zaman hap kullandım fakat bana yaramadı bıraktım sonra eşim korundu veee kaza oldu hamile kaldım 2.5 yaşında bir kızım var sonra hemen spiral taktırdım fakat 1 ay önce falan çıkarttı dr çünkü yara olmuş şimdi tedavi görüyorum ve yine eşim korunuyor ama aylık iğneden aldım adetimin 3.günü gidip hemen vurdurucam tekrar kazaya kurban gitmek istemiyorum

evettt dogumdan sonra aklimi kurcalayan konuyu buldum :)))

ya kizlar hap kullanip kullanmamakda kararsizim kullasam kilo alip birse ilerde sorun yasarmiyim?
zaten sorunlu bir donemi gecirip hamile kaldim 4 sene sonunda...simdi ne yapicam biri beni bilgilendirsin lutfen....

bir aylık evliyim ve tabiki korkulu rüyam hamile kalmak mirmirmirmir. üniversitede bir cinsel sağlık eğitimi almıştım. bir çok korunma yolu var. hap ve iğne dışarıdan hormonlara müdehale edilerek korunma yöntemi. iğne hapın bir ayda verdiği koruyucu etkiyi tek kullanışta veriyor. ama yan etkiside ona göre artıyor. spreal doğumdan sonra kullanılabilecek bir korunma yöntemi. tüp bağlatma kesin çözüm ama o da istenilen bebek sayısına kavuşunca uygulanabilir. dünyanın en çok kullandığı iki yöntem var. erkeğin korunması biri kondomla. kondomu düzgün kullanmak çok önemli yani delik olmamasına dikkat etmek ve yırtılmamasına dikkat etmek tabi. birde geriye çekilme yöntemi var ki ülkemizde çok kullanılıyor. ama
erkeğin zevk suyunun içinde de sperm bulunduğundan bu biraz işi şansa bırakmak oluyor. düğünden önce korunma yöntemleriyle ilgili iki doktoro gittim. ilginç olan doktorlarda söyledikleri arasında çatışıyorlar. şu anda ara sıra kondomla arasıra geriye çekilme yöntemile eşim korunuyor ama daha koruyucu bir çözüm istiyorum bende.

Aylık iğne kullanıyorum daha önce de bebeğimi emzirdiğim dönemde 3aylık iğne kullandım adetim tamamen kesildi,bebekten önce de 2yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım en rahatı aylık iğne unutma riski yok,koruma ve etki yönünden hapla aynı.Ayda bir kez hatırlamanız yeterli adetiniz de kesilmiyor.

Aylık iğne kullanıyorum daha önce de bebeğimi emzirdiğim dönemde 3aylık iğne kullandım adetim tamamen kesildi,bebekten önce de 2yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım en rahatı aylık iğne unutma riski yok,koruma ve etki yönünden hapla aynı.Ayda bir kez hatırlamanız yeterli adetiniz de kesilmiyor.

eczaneler yapıomu o iğneyı cnm yan etkisi olmadımı hiç:uhm:

walla arkadaşlar dayımla yengem 3 yıldır geri çekme yöntemiyle korundular çocuk istedikleri gün ilişkiye girdiler tek seferde yengem hamile kaldı şuan 5 aylık hamile ve kızzzz
bende doğum kontrol hapı ile korunuyordum ama bebiş istediğim için bıraktımm

bir aylık evliyim ve tabiki korkulu rüyam hamile kalmak mirmirmirmir. üniversitede bir cinsel sağlık eğitimi almıştım. bir çok korunma yolu var. hap ve iğne dışarıdan hormonlara müdehale edilerek korunma yöntemi. iğne hapın bir ayda verdiği koruyucu etkiyi tek kullanışta veriyor. ama yan etkiside ona göre artıyor. spreal doğumdan sonra kullanılabilecek bir korunma yöntemi. tüp bağlatma kesin çözüm ama o da istenilen bebek sayısına kavuşunca uygulanabilir. dünyanın en çok kullandığı iki yöntem var. erkeğin korunması biri kondomla. kondomu düzgün kullanmak çok önemli yani delik olmamasına dikkat etmek ve yırtılmamasına dikkat etmek tabi. birde geriye çekilme yöntemi var ki ülkemizde çok kullanılıyor. ama
erkeğin zevk suyunun içinde de sperm bulunduğundan bu biraz işi şansa bırakmak oluyor. düğünden önce korunma yöntemleriyle ilgili iki doktoro gittim. ilginç olan doktorlarda söyledikleri arasında çatışıyorlar. şu anda ara sıra kondomla arasıra geriye çekilme yöntemile eşim korunuyor ama daha koruyucu bir çözüm istiyorum bende.

arkadaşım;
gerçi şu sıralar hamileyim planlı olarak ama normal zamanda bizdede eşim korunuyor sana birşey sormak istiyorum daha önce bir yerde geeri çekilme yönteminin erkeklerde iktidarsızlık yaptığını duymuştum sen bilen biri olarak ne düşünüyorsun bilgin varmı bu konuda canım.
bende doğumda sonra garantili bir korunma yöntemi istiyorum.

geri çekilmenin iktidarsız yaptığını hiç duymadım 2 sene bu şekilde korundum. şimdi yasmin ile korunuyorum hiç bi problem yok. hiç bi yan etkide yok hatta göğüslerin neredeyse 90 bedene ulaştı bu iyi bi gelişme benim için kaydirigubbakcemile3 bence en rahat ve güzeli doğum kontol hapı ve ayrıca ek bi korunma yöntemi gerektirmiyor saatine uyacaksın bitti gitti gerisi rahat kaydirigubbakcemile2

walla arkadaşlar dayımla yengem 3 yıldır geri çekme yöntemiyle korundular çocuk istedikleri gün ilişkiye girdiler tek seferde yengem hamile kaldı şuan 5 aylık hamile ve kızzzz
bende doğum kontrol hapı ile korunuyordum ama bebiş istediğim için bıraktımm

şuanda hamilemisin ? peki..bende istiyorum ama zamanından dolayı kararsızım.birde çoçuğun kışın doğmasını bazıları sağlıklı buluyor ben ben yazın doğması taraftarıyım ? bu konuda neler düşünüyosun?:kahve:

ben de 3 ay doğum kontrol hapı ile korundum:olmaz:
sonra psikolojik olarak kendimi rahat hissetmeyince bıraktımopuyorumnanaktan
şu anda bazen prezervatif , bazen de geri çekme ile korunuyoruz , kafam rahat artıkopuyorumnanaktan

bende 4 yıllık evliyim ve hiç hap falan kullanmadım. ben daha çok cahilce olacak ama prezervatifi hiç görmedim çünkü eşim hiç kullanmadı. geri çekmeyle korunuyorum. bazen adet olmadan 1 2 gün önce ve bitiminden 1 2 gün sonra korunmuyoruz. ve çok şükür bu güne kadar çok rahatım...

ben 29 yıllık evliyim önce eşim korundu ilk çocuktan sonra sprel le korundum isteyince çıkarıp bidaha çocuk yaptık son cocuktan sonrada bağlattım.hapı pek tavsiye etmem ilerki yıllarda kanser riski taşıdığı söyleniyo.ben hiç hap kullanmadım kullanan arkadaşlar var ama riske girmektense eşiniz korunsun daha iyi.3 çocuktan sonra bağlattım erken evlendiğim içinde yaşım çok gençti ama hiç poroblem olmadı.:ecrin_bebek::emir_bebek:senağlama:nazar:

bende 6 yıllık evliyim.ilk 3 yıl takvim yöntemi ile korunduk.sonra yanlış hesaptan hamile kaldım.şimdi 2,5 yaşında bir kızım var.şimdiye kadar hap,igne,spiral vs hiçbirsey kullanmadım.
ama bugun gittim aylık igne (mesigyna) yaptırdım.eşim 14 gun sonra askerden gelecek bir kaza olmasını istemiyorum.bir sefere mahsus kulanmayı düşünüyorum.bir dahaki aya bakalım naıpcaz.

Bende 3 aylık evlıyım ılk ay kondom kullandık Şımdı gerı cekılme yÖntemını uyguluyoruz.. Dıger yÖntemler aklımdan gecıo ama hepsınınde farklı bı olumsuz yanı var hap kılo yapıyo ıgne renglı dÖnemını bozuyo spral dan da ben korkuyorum... Kızlar benden daha bılgılısınızdır sızce bÖle devam etmelımıyızz yoksa bı yÖntemı kullanmalımıyım

Back