• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
selamlar.bende mesigyna iğne oldum 20gün önce.11 aylık bebeğim var.doktorum sağlıklı ve güvenilir bir yöntem olduğunu söyledi.bende şimdilik bi yan etki yapmadı.bilgisi olan varmı arkadaşlar ne zaman koruma başlıyor iğne olunca onu merak ediyorum.

Prof. Dr. Faruk Beşer Mehtap TV'deki bir programdı ilahiyatçı kendisi gerçi çok iyi araştırmak lazım ama dediği doğruysa mantıklı bence

mrb bende aynı yöntemi kulllanıyorum iğne çok rahat

bir şey sorabilir miyim ? çok açık olacak ama ; bu iğne sayesinde ilişkide rahat mısınız yani içinde kalıyor mu diyeyim ..
ben evlenmeden önce sağlık kuruluşuna gittim ve bana iğnenin çok etkili olmadığını söyledi ,ya da işlerine öyle geldi :) bilemiyorum ,ama yaptıran çok insanı tanıyorum aylık iğneler iyi diyorlar ancak siz kullandığınız için soruyorum bunu ..
yani korunsan da ben içinde olmasını istemiyorum o şeyin ,ne olur ne olmaz diye ..sanırım benimkisi psikolojik ,korunup hamiş kalanları duydukça ..

biz ayrı yatıyoz hiç bişey yok o yüzen korkacak durumumda yok
halimiz kötü anlıycanız

arkadaslar geçen tv de izledim sizlerle paylaşmak istedim dinimize göre spiral uygun bir doğum kontrol yöntemi değilmiş çünkü spermle yumurta buluştuktan sonra engel koyan bir korunmaymış islama göre biraraya gelmeden korunma olmalıymış

canım oan bakarsan peygamber efendimiz (s.a.v.) , gençleri ergenliğe girdirdikten hemen sonra evlendirin diye buyurmuş. Ki bi an önce çoğalsınlar ve harama bulaşmasınlar..aslında dinimiz korunma yöntemlerine karşı.insan niye evlenir.çoğalmak için.fakat günümüz şartları herşeyi problem ediyo.

ben daha çok yeni evliyim henüz bir kere prezervatif ile korunduk sonra ilişkinin ortasında çıkardık o zaman mı oldu tam bilmiyorum çünkü hergün 3 4 kere bile yaptığımız oluyor malum daha yeni evliyiz ve 3 haftalık hamişim :)

maşallah..... Okadar yaparsanız olacağı o.ne diyelim hayırlı olsun.rabbim analı babalı büyütsün.darısı başıma...

..ben ılk 2 ay korundum..bır daha korunmam dıyıp bıraktım..bence cok ıgrenc bır durum..

şimdi eşim korunuyor..

düğünümden önce hap aldım1 ay kullandım sonra eşim istemedi bünyene zarar vermesin diye

kondomla korunuyoruz.eşim de ben de memnunuz.hissetmeyle ilgili bi problemim yok kendimi tam anlamıyla olaya kaptırdığım an herşey yolunda:asigim:
ama asıl sevdiğim yanı kafam rahat oluyor.benim adetlerim çok düzenli değil iki üç gün oynar.ama hamilemiyim demem çünkü buna sebep olan şeyler içime girmediyse böyle bi olasılık yoka.s
3,5 senedir kondom kullanıyoruz bi aksilik yaşamadık.korunmayı bıraktığım gibi de hamile kaldıma.s

kızlar bende evlenicem 1 ay kaldı
şimdi ben ilaç kullanamam alerjik bi vücutum var
nişanlım hiç bi şekilde korunmayacağını söylüyor
:(
onun çocuk isteği benim bir müddet çocuk istememle çakışıyor

evliler bana yardımcı olun özelden mesaj atabilirsiniz ben ne yapayım

belki inanmıycaksınız ama ben tam 3 yıl takvim yöntemiyle korundum.benim adetlerim cok düzenlidir günü gününde olrurum.ama bu cok cok riskli bir yöntem.bu yöntemde yumurtlama günlerinizi hesapluyorsunuz.ama bazen bu günler sizin ruhsal durumunuza baglı olarak ileri yada geri kayabiliyor.ben hamile kalırsamda olsun dediğim için bu yönteme başvurmuştum.3 yıl böyle korunduktan sonra sadece 1 gün yanlıs hesap yaptıgım için hamile kaldım.ve su anda 2,5 yasında dünyalar güzeli bir kızım var.su anda eşim askerde geldikten sonra spiralle korunmayı düşünüyorum.1 yıl sonrada ikinci bebegi düşünüyoruz....

Back