• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kullanmak istersen kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmam dersenn erkek arkadaşın korunsun dikkatli olunda gerisi sorun değil :)) tabii ik ilişkide prezervatif nekadar sağlıklı bilemicem

Ben daha çok yeni evliyim henüz bir kere prezervatif ile korunduk sonra ilişkinin ortasında çıkardık o zaman mı oldu tam bilmiyorum çünkü hergün 3 4 kere bile yaptığımız oluyor malum daha yeni evliyiz ve 3 haftalık hamişim :)

slm ben bir buçuk senelik evliyim ilk evlenmemize yakın kan testi falan yapıldığında bize bir kaç şey tavsiye ettiler ilk başında kendim korunayım dedim sonra açıkçası yan etkilerini internetten araştırdım ve eşime evlenmeden önce söyledim ve eşimle ortak karar aldık ve şuan eşim korunuyor ve bir buçuk yıl sonra şimdi karar aldık çocuk yapmaya ve bu birkaç haftadan beride korunmayı bıraktık

canım benım 14 aylık kızım var ve ıkıncıyı daha dusunmuyoruz o yuzden esım korunuyor ama gecenlerde korunmadık ve eczaneden ertesı gun hapı denılen haptan aldım evlendıgımız ılk zamanda almıstım ne kadar sıklıkla ıcılır bılmıorum ben bı ıkı sene once bı de gecenlerde kullandım sureklılıgını bılemıcem ama kesın sonuc almak ıstıyorsan etkılerını goze alarak dogum kontrol hapı kullanacaksın bır de erkek arkadasın korunucak 100 de 100 korunmus olursunuz o zaman ama tabı hapı sakın gun ıcınde atlama veya saglık ocagına ya da doktora gıt spıral taksın o daha net.ama ne olur ne olmaz bebek sahıbı olupta kurtaj olman gerekırse cok acı bence bekle derım tabı bana dusmez ama ne bıleyım oyle yazasım geldı....cok ıstıyorsan dedıım gıbı sen hap kullan arkında kondom kesın cozum bu bence

kola takılan spralden kullanıyorum 1,5 yıl oldu baştan iyiydi fakat son 6 aydan beri hastalanmıyorum .doktorada gittim rahim temiz yumurtalıkta temiz iyi dedi fakat bir ilaç vermedi hala ne
gelen var ne giden bununla ilgili birşey bilen varsa yazsın lütfen

emzırme donemınde ne kullanılabılır acepppp ?? şuan hala emzırdıgım ıcın eşım korunuyor

sanırım adetten 5 gün önce ve adet olduktan 5 gün sonra bebek olmuyomuş o dönemlerde ciftler rahat korunmadan ilşki oluyormuş bence sakat bir yöntem...

merhaba kızlar ben 4 yıl doğum kontrol hapı kullandım son bir aydır içmiyorum çocuk olsun diye değil boşuna vücuduna kimyasal veriyosun hem aşırı iştah yapıyoki ondan kilo alıyoruz şuan kondom kullanıyoruz bence en iyisi o tek dezavantaşı yıltılması hee baktınki yırtıldı ertesi gün hapı içersin ama yırtılcağını hiç zannetmiyorum

ya kızlar benim kafamada takılan bir sorun bu.1 oğlum var ve şuan 2.bebeğime hamileyim.bundan sonrada çocuk düşünmüyorz allah olmayanlara versin inş.ama doğumdan sonra nasıl korunacağız diye kara kara düşünüyorum kazara hamile falan kalmak istemiyorum.ama en iyisi kondom gibi geliyor ama yinede kendimi riske atmk istemiyorum.3 aylık iğneler hakkında bilgisi olan var mı

arkadaşlar ben 9 aylık evliyim ve hep kondom kullandı eşim.kondom bence en iyi korunma yöntemlerinden diye düşünüyorum eşim de bende çok rahat kullandık hiç bir rahatsızlık hissi vermedi.ayrıca bir sürü çeşidi var ve eğer kaliteli bir şey kullanırsan yırtılma riski de çok düşük.hiç yırtılcak diye korkmuyorum.çevremde hap kullananların genelde sorunları aynı istedikleri zaman hamilele kalamamak.....

6 aydir evliyim ve bir defa bile hap falan kulanmadim esim korunuyor bence hap falan cok zararlı bisi kondom da bazen rahim kanseri yapiyo diyolar icinde ki madeler zararlı diyolar bence kendini bilen erkek korunur cocuk istemeyen cogu insan spiral takiyo ve cok memnun lar sahsen ben ne hap nede baska bisi isterim kendimi tehlikeye atmam

merhaba arkadaşlar bende 3 yıllık evliyim bi kızım var 9 aylık ve uzun bi süre çocuk düşünmüyorum bunun için çok araştırdım korunma yöntemlerini. en mantıklısı prezervatif geldi ama eşim istemiyor 2 3 ay zor dayandı. spiralin koruma yöntemi bana çok mantıklı gelmiyor çünkü nadirde olsa döllenme olup yumurta rahme yerleşirken düşürüyor. buda birkaçgünlük fetüsün ölmesi demek. doğum kontrol hapları, üç aylık iğneler, koldan takılan implant aynı mantık üzerinden gidiyor. yani vücudun yumurtlama tamamlandıktan sonra yumurtlamayı durdurmak için salgıladığı hormonu veriyor ve sanki yumurtalar oluşmuş gibi yumurtalıklar çalışmıyor. buda tabiki yumurtalıkları temdelleştirebiliyor. hapların yan etkileride var tabi. ama ben yasmin kullanıyordum hiçbir yan etkisini görmedim. bıraktıktan 4 5 ay sonrada hamile kaldım. şimdide tekrardan başladım ama 3 ay kadar kullanıp sonra bir iki ay ara vermeyi düşünüyorum. prezervatiften sonra en mantıklısıda bu benim için....

yasmin kullanıyorum ama artık kullanmak istemiyorum ruhgsal ve bedensel yan etkileri var...iğne olsammı diye düşünüyorum spiralden korkuyorum..bu konu benim için tam bir keşmekeşş

en güzeli benim yöntem galiba..bebeğimin kırkının çıktığı gün eşim askere gitti...hamile kalmam imkansız yani..:)) oh kafam rahat...kaydirigubbakcemile2

arkadaslar geçen tv de izledim sizlerle paylaşmak istedim dinimize göre spiral uygun bir doğum kontrol yöntemi değilmiş çünkü spermle yumurta buluştuktan sonra engel koyan bir korunmaymış islama göre biraraya gelmeden korunma olmalıymış

Back