- Konu Sahibi eceozcelik
-
Evet olmazsa ilk önce eczaneye sorayım. Sonrada duruma göre bakacağım.. Doktor ilaç hakkında hiç bir bilgi vermedi direk kullanmaya başladım değerler düşük çıkınca.. Ve öğrendim ki ilaç hakkında bir sürü detay varmış..
Hamileyken kan ilaci kullandigimda bendede olmustu ayni sey ve ilaca alisana kadar mide agrisi cekmistim bnce onemli bi durum degil ama yinede icin rahat etsin istiyosan git doktoruna caninKızlar,
acil yorumlarınıza ihtiyacım var. Yaklaşık bir hafta önce tam kan testi yaptırdım. Aşırı yorgunluğum ve sürekli uyku halim vardı. Kan testimde Demir(serum) çok düşük çıktı. Mcv değerim ve ferittin değerimde aynı şekilde düşüktü.Doktor demir eksikliği ilacı yazdı. Adı; Maltofer(oral solisyon). İlaca baslayalı 2 gün oldu. Her sabah dikiyorum kafaya 1 tane. Fakat bu sabah büyük abdestimi yaparken çok kötü bir koku aldım. İlk defa böyle bir koku duydum dışkımda. Bir baktım ki simsiyah bildiğimiz siyah renkli bir dışkı.Midem de çok ağrıyor ayrıca.Kömür gibiydi.Ablamda daha önce kan ilaçları kullandı ona sorayım dedim demir ilaçları yapar rengi değişir.Ama ben öyle kokulu yapmıyordum ayrıca ağrımda yoktu dedi.İlacın yan etkilerine baktım, dışkıda siyah renk değişimi görürseniz acil doktora gidiniz diyor.Ben yeni izinden geldim ve gıcık bir müdürüm var.Şuan çıkıp gidemedim doktora..Ama akşam acile gitsem mi abartılacak bir şey yok mu bilemedim.Ve sabah 9 dan beri 3 kere gittim büyük abdestimi yapmaya ve bu kadar olmazdı.İshalde değilim,normal geliyor.Anlam veremedim.Düşünceleriniz neler sizce ne yapmalıyım akşam gidene kadar en azından ne yememeliyim içmemeliyim.Daha önce başına böyle bişi gelen var mı?Benim bile midem bulandı yazarken.Özür dilerim kızlar ama yardımlarınıza ihtiyacım var
demir ilacından canım benimde öyle sürekli.
yan etkileri okuyan ve inanan herkes ölür o zaman kardeşim rahat ol azcıkÇok teşekkür ederim.Aklıma takılan şey şu. İlacın yan etkisinde dışkı renk değiştirirse(siyah) acil müdahale gerekebilir yazıyor.Ona kafam takıldı..
yan etkileri okuyan ve inanan herkes ölür o zaman kardeşim rahat ol azcık
bende olduğundan ötürü çok net algılayabiliyorumHastalık hastası oluyorsun resmen :)
korkma canım;demir ilacından kaynaklanıyor,benimde aynı şekilde olmuştu ve doktoruma gidip sormuştum,bana içtiğim demir şurubundan kaynaklandığını söylemişti,belli bir süre sonra bırakınca normale dönüyor.
yalnız dikkat et ben o şuruplar yüzünden 4 ayda 8 kilo almıştım.
demir ilaçları bunu yapıyor malesef
bende yeni bir kutu başlıcam korktum okuyunca
Korkulacak bir şey yok. Fakat doktor gerekli bilgileri bana aktarmadığından sabah böyle bir şeyle karşılaşınca korktum. İlk defa kan ilacı deneyimim oluyor. En azından arkadaşlarında yardımıyla konu ile alakalı bilgileri edindik. Sizde böyle bi durumla karşılaşınca bilgili olmuş olacaksınız işte. Ama doktorunuza mutlaka danışın ilaç hakkında.
değerleriniz çok düşük mü?
görünce korkar insan doğal bana da demedi öyle bir şey olduğunu daha başlamadım ben de 1-2 güne başlıcam geciktiriyorum
benim 10 falan demir değeri
Mcv, Demir(serum), Ferittin bu 3 değerim çok düşük çıktı verilen aralıkların arasından fazlasıyla düşük.. Demir bağlama değerlerin arasında çıktı. Ama kansızlığın her türlü belirtilerini taşıyorum... Ruh gibiyim.. Bakalım ilacın faydasını görecekmiyiz. İlaç bitince tekrar baktıracağım değerlerime.. En azından üstümdeki şu halsizlik uyku hali gitsin başka bişi istemiyorum..
anammmmm bende mi baktırsam şu ferritinle demire falan...genel bağlamda vücudum kırık ve yorgundur benimde hatta zırt pırt tutulur işte..aynı şekilde ya ben de daima yorgunum geçmek bilmeyen bir yorgunluk var yataktan zor çıkıyorum
anammmmm bende mi baktırsam şu ferritinle demire falan...genel bağlamda vücudum kırık ve yorgundur benimde hatta zırt pırt tutulur işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?