- 9 Ocak 2013
- 137
- 63
- 28
- Konu Sahibi eceozcelik
-
mide kanaması falan olmasın, ishal gibiysen bence hemen doktora git
Kızlar,
acil yorumlarınıza ihtiyacım var. Yaklaşık bir hafta önce tam kan testi yaptırdım. Aşırı yorgunluğum ve sürekli uyku halim vardı. Kan testimde Demir(serum) çok düşük çıktı. Mcv değerim ve ferittin değerimde aynı şekilde düşüktü.Doktor demir eksikliği ilacı yazdı. Adı; Maltofer(oral solisyon). İlaca baslayalı 2 gün oldu. Her sabah dikiyorum kafaya 1 tane. Fakat bu sabah büyük abdestimi yaparken çok kötü bir koku aldım. İlk defa böyle bir koku duydum dışkımda. Bir baktım ki simsiyah bildiğimiz siyah renkli bir dışkı.Midem de çok ağrıyor ayrıca.Kömür gibiydi.Ablamda daha önce kan ilaçları kullandı ona sorayım dedim demir ilaçları yapar rengi değişir.Ama ben öyle kokulu yapmıyordum ayrıca ağrımda yoktu dedi.İlacın yan etkilerine baktım, dışkıda siyah renk değişimi görürseniz acil doktora gidiniz diyor.Ben yeni izinden geldim ve gıcık bir müdürüm var.Şuan çıkıp gidemedim doktora..Ama akşam acile gitsem mi abartılacak bir şey yok mu bilemedim.Ve sabah 9 dan beri 3 kere gittim büyük abdestimi yapmaya ve bu kadar olmazdı.İshalde değilim,normal geliyor.Anlam veremedim.Düşünceleriniz neler sizce ne yapmalıyım akşam gidene kadar en azından ne yememeliyim içmemeliyim.Daha önce başına böyle bişi gelen var mı?Benim bile midem bulandı yazarken.Özür dilerim kızlar ama yardımlarınıza ihtiyacım var
Demir takviyesi alındığında dışkı siyah çıkar korkacak bir şey yok, rahat olun, ilacınız bittiğinde normale dönecek, ben yıllardır kullanıyorum, geçmiş olsun
ilahi kan kapı yıllardır kullanırım renk öyledir, sorun yok
Çok teşekkür ederim.Aklıma takılan şey şu. İlacın yan etkisinde dışkı renk değiştirirse(siyah) acil müdahale gerekebilir yazıyor.Ona kafam takıldı..
Valla internete dalmayin. Bagirsak kanseri oluverirsiniz)
sanırım ben de başlayacağım demir ilacına tesadüf bu konuyu gördüm. iyi ki görmüşüm, görmeseydim korkardım ...
bende kullanmıştım bi kan ilacı benmde öleydi hatta tansiyonum düşüyordu her kullandığımda wc yede çok gidiyordum..
Sanırım yeni başlamışsın ilaca alışınca biraz dinginlenir...
Ben bıraktım 1 kutuyu btirince....
Dolayısıyla sorun yok canım ama için rahat etsin istersen akşam acile git ya da bi eczaneye sor kullandım böle oldu diye...
ya da bi hastaneyi ara bu ilacı kullanıyorum böle böle oldu normal mi diye...
ama bence normal....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?