• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivri sinek ısırigi kizimin butun kolunu şisirdi :(

Arı sokmus olabılır mi yaa
Nedense okuyunca sivrisinek degilde arı gıbı geldı
Gecmıs olsun

Tutamam canim hic alisik degilim daha once hic binmedim bile taksiye yalnizim suan cocuk uyuyor tek basima bu saatte ne ederim pek cesaretin yok :KK43: oturfum dua rdiyorum :KK43:
Siz de uyumaya çalışın biraz ki yarın güçlü olun. Hastaneye falan gidecek olursanız size de güç lazım, ara ara uyanır kontrol edersiniz

Acilde bir şey yapabilirler mi bilmiyorum ama sivrisinek alerjisi olabilir bununiçin de immunoloji, alerji uzmanı bir doktorun test yapması lazım. Ama sinekten başka bir şey de sokmuş olabilir bence.

Chicco ürünleri süper ☺
Bende de var. İlk aldigimda bu sineksavarı önce kendi elime sıkıp denedim. Sonra aklıma geldi yetişkinlerin kullandığı gibi tadı acı mı diye merak edip dilimi elime değdirdim. Değdirmez olaydım sanki dilimi elektrik çarptı o neydi öyle ya... :KK17:Yetişkinlere kullanılandan daha zararsız olması konusunda şüpheye düştüm ben. Yine de kullandım orası ayrı ama kesinlikle eline sürmedim eli hep ağzında diye...
Açıkcası ben şüpheliyim yetişkinlerin kullandığından daha zararlı sanki bilemedim.:110:

Küçükken benim de öyle şişiyordu. Ve sıcak oluyor şişen yer evet. Su bardağı ağzı çapı kadar kocaman kabarık ve sert oluyordu. Büyüyünce geçti. Sinek kovucu kullanın. Fenistil jel iyi geliyor sinek ısırığına. Evde olmAsı gereken bir krem. Geçmiş olsun. Yine de doktora sorun.

Benim kızımdada bebekliğinden beri var. Belliki sizinde alerjik bir durum.
Öncelikle acilen ovadril alın kaşıntıyı önler ayrıca baktropan krem var şişliği alır.

Sivrisinek olduğuna emin misiniz benim yeğenimin ayakları kolları kızarıp kabarıp şişiyordu bizde sinek sandık.hepte bayramlarda oluyordu.megerse şeker çikolatayı fazla yemekten alerji oluyormuş yavrum.alerji şurubu ile geçiyordu.

Bende de var. İlk aldigimda bu sineksavarı önce kendi elime sıkıp denedim. Sonra aklıma geldi yetişkinlerin kullandığı gibi tadı acı mı diye merak edip dilimi elime değdirdim. Değdirmez olaydım sanki dilimi elektrik çarptı o neydi öyle ya... :KK17:Yetişkinlere kullanılandan daha zararsız olması konusunda şüpheye düştüm ben. Yine de kullandım orası ayrı ama kesinlikle eline sürmedim eli hep ağzında diye...
Açıkcası ben şüpheliyim yetişkinlerin kullandığından daha zararlı sanki bilemedim.:110:
Bizde chicco zanza diye bir sivrisinek kovucusu kullanıyorsuk kızlar küçükken. Çok güzel koruyordu. Birgün bacaklarına sürdük testaurantta yemek yerken. Sonra bebek arabasında uyudu. Uyanınca gözleri şişmiş,kapanmış açılmıyordu. Hemen acile gittik. Alerjik reaksiyon dediler. Sonrasında tırstım bir daha kullanmadım. Dikkatli olmakta fayda var

Bizde chicco zanza diye bir sivrisinek kovucusu kullanıyorsuk kızlar küçükken. Çok güzel koruyordu. Birgün bacaklarına sürdük testaurantta yemek yerken. Sonra bebek arabasında uyudu. Uyanınca gözleri şişmiş,kapanmış açılmıyordu. Hemen acile gittik. Alerjik reaksiyon dediler. Sonrasında tırstım bir daha kullanmadım. Dikkatli olmakta fayda var
Bence de dikkatli olunmalı. Şimdi dalga geçenler olacak onun da mı tadına baktınız diye ama evet baktım başka sineksavar alsam yine bakarım. :deli:
Sonuçta o mahluklar tırnak dibini bile ısırıyor. El gibi ağzına değme ihtimali olan bölgelerine süreceksem tadına bakarım yanacaksa acıyacaksa benim dilim acısın ki yavrumun eline sürmeyeyim.
Bizim kullandığımız sinkov falan acıydı kazara yemek yerken tadını aldığım oldu. Ama chicco resmen kezzap gibi dilimi yaktı. Ki sadece dilimin ucunu değdirip çektim yalamadım yani.
Ben mecbur olmadıkça sürmüyorum. Önermiyorum da.

örümcek veya böcek ısırığı olabilir de buradan size nasıl yardımcı olalım bir doktora görünüm alerji kremi yazar sürer kullanırsınız 10 gün içinde geçmesi lazım

Lavanta ve limon yağını karıştırıp püskürterek kullanın gelmiyor sinek 2 senedir aynı formülü kullanıyorum hem de organik
Gün içinde de yenileyin o lavanta kokusu gitmeyecek çocuğun üzerinden

Bir de konu açılmışken böyle böcek arı ısırıkları için yanımda amonyak taşıyorum eczanelerde satılandan ama minik bir şişe fısfıslı. Allah korusun bir durum olduğunda hemen sıkmak için yeğenimi eşek arısı soktu da neyse ki yanımızdaydı işe yaradı

Chicco çok iyi bir marka
Ben gönül rahatlığı ile kullanıyorum

Arkadaslar acil yardima ihtiyacim var 2 gyn once kolunu kizimin sivrisinek isirmis sanirim 2 yada 3 yerden ayni alanda ve 2 gundur kolu sisti ve o sisen kizim cok sicak diger vucuduna gore..sivrisinek isirigidir dedik onemsemedik iner gider dedik ama.bugun 3.gun bitti gecmedi sanki daha bi yayildi sisme...acile goturmek istiyorum ama gecen hafta da ayni sey elinin yanina oldu ayni sekilde sisti 2 .3 gun surdu ve sabah bi baktik gecmis gitmis ...esim bu da oyle olur belki 1 gun daha bekleyelim dedi ondan goturmedik henuz...sizinde cocugunuzun basina geldimi bu..nette kotu seyler okudum.cok.korktum.suan:KK43:
2 hafta önce kızımın bacaklarını tam 14 yerinden ısırmış sivrisinek :( kızımın alerjisi var dediğiniz gibi hemen şişiyor görumcemin oğlunun da aynı şekildede şişiyor bizim bu geçme durumu 10 gün kadar sürüyor maalesef. İlaç kullanmak istemiyorum ben de kasinmasin diye hakiki elma sirkesini kulak pamuğuna sürüp ısırılan yerlere degdiriyorum ki o kasintisini alsın.

İlk defa o gece ısırdı 2 sivrisinek yakalayıp öldürdük hemen ilaç taktik prize o günden sonra hiç gelmediler.

Back