• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Benimde 4. Ayım doldu ama bırakmak zorunda kaldım doktorum tekrr edebilir dedi kullanmam gerekenin 3 te 1 ini kullanmışım daha ama çok fazla kıllanma yaptı ve şu an yüzümde hiç bişey yok inşallah tekrar etmez çok korkuyorum

bende de kıllanma yaptı canım herkeste farklı etkiler gösteriyor ilaç

Sen kaç ay kullandın bende yarım bıraktım tekrar eder mi ama bende hiç kusma olmadı ilk aylarda sivilce bi kaç tane çıktı bir aydan fazla oldu yüzümde sivilce çıkmıyo

canım benım 8. ayım bitiyor. birkaç gün kaldı bitmesine. muhtemelen de bu ay sondu tedavide. bitti yani çok şükür. seni korkutmak istemem ama büyük ihtimalle tekrar edecektir sende, çünkü dozu bitmeden bırakılmasını istemiyor doktorlar :110:

bende de aşırı kusma olmadı, zaten ful sivilceli bir cildim yoktu. ama suan bile böyle kızarıklık şeklinde sivilce çıkabiliyor. yani ilacın dozunu tam tamamlasan da çıkmıcak diye birşey yok malesef

Merhaba, ben de kullanmıştım bir yıl kadar, yüzümde değil de vücudumda sivilceler oluyordu ve saçımda da kepeklenmeler oluyordu. 20mg ile başladım, hafif bi dudak kuruması oldu onun dışında vücudumu yüzümü düzenli olarak nemlendiriyordum, la roche'un özel bir yüz kremi var böyle tedavi görenler için, onu kullanıyordum bi de kiehl's lip balmları harika yapıyordu da ben o bahsedilen hiçbi yan etkiyi yaşamadım, ne bir kusma ne suratımın kızarması ne de dudaklarımın kabuklanması aksine çok iyi geldi. 6.ayımda eczaneye gittim ilacı almaya, yeni mi başlıyorsunuz dedi kadın yoo dedim 6.ayım inanmadı ilk defa böyle bir hastayla karşılaşıyormuş. ha evet cildim inceldi ama aksine çok mutluydum ben kullanırken. Şimdi mevsim değişikliklerinde falan sivilceler yine oluyor ya da stres olduğumda kepeklenme yine oluyor aslında verseler ilacı sonsuz kadar mutlu mesut yaşardık çünkü tamamen geçmedi doktorları da bilirsiniz tamamen sivilce basana kadar bi şey yapmazlar

be
Merhaba, ben de kullanmıştım bir yıl kadar, yüzümde değil de vücudumda sivilceler oluyordu ve saçımda da kepeklenmeler oluyordu. 20mg ile başladım, hafif bi dudak kuruması oldu onun dışında vücudumu yüzümü düzenli olarak nemlendiriyordum, la roche'un özel bir yüz kremi var böyle tedavi görenler için, onu kullanıyordum bi de kiehl's lip balmları harika yapıyordu da ben o bahsedilen hiçbi yan etkiyi yaşamadım, ne bir kusma ne suratımın kızarması ne de dudaklarımın kabuklanması aksine çok iyi geldi. 6.ayımda eczaneye gittim ilacı almaya, yeni mi başlıyorsunuz dedi kadın yoo dedim 6.ayım inanmadı ilk defa böyle bir hastayla karşılaşıyormuş. ha evet cildim inceldi ama aksine çok mutluydum ben kullanırken. Şimdi mevsim değişikliklerinde falan sivilceler yine oluyor ya da stres olduğumda kepeklenme yine oluyor aslında verseler ilacı sonsuz kadar mutlu mesut yaşardık çünkü tamamen geçmedi doktorları da bilirsiniz tamamen sivilce basana kadar bi şey yapmazlar
benimde biteli aylar oldu ama su an yine birkaç akne çktı alerji gibi cildimde bebeksi olmadı ama .yaptığın ek birşeyy var mı ve çıkıyor mu acaba

YÜZÜMÜZDEKİ OLAN KIZARIKLIKTAN NASIL KURTULABİLİRİZ?
MERHABA! Hiç kimsenin yüzü mükemmel degil ve herkeste sivilce, siyah nokta, beyaz nokta, sivilce izleri gibi yüz kusurları vardır. Sivilcelerden nasıl kurtuluruz diye bir makalemiz de var onu okuyabilirsiniz ama şimdilik için, diyelim ki sivilcelerden kurtuldunuz ve sadece izleri kaldı, ve yüzünuz kızardı.. ee bundan nasıl kurtulabiliriz? Işte bugun ben size anlatacağım!

Sivilce kızarıklıkları nasıl geçer?

Aspirinin içerdiği çeşitli iyileştirici maddeler sebebiyle cilt problemlerine, sivilcelere ve sivilce kızarıklıklarına iyi geldiği kanıtlanmış bir gerçektir. Sizin de cildinizde bir türlü geçmek bilmeyen sivilce kızarıklıklarınız varsa, 2 – 3 adet aspirin ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı cildinizde kızarık olan bölgelere nazikçe uygulayın. Bu maskeyi cildinizde 3 dakikayı geçmeyecek şekilde bekletin. Maskeyi sürdüğünüz bölgenin kuruyup gerildiğini hissedeceksiniz. Daha sonra bu karışımı ılık su yardımıyla nazikçe cildinizden temizleyin. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Yaklaşık iki kez uygulamadan sonra sivilceye bağlı meydana gelen kızarıklarınızın geçtiğini gözlemleyeceksiniz.

tam makale icin burda tiklayin

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimle beraber akne hapına başlayan arkadaşlardan ne haber? Bi değişiklik veya gelişme var mı?
Ben hapı bırakalı 2 ay oldu. Kaç kere tatlı yedim bi tane bile sivilce çıkmadı şükür ama cildim ve saçım tekrardan yağlandı eskisi gibi ayrıca bu hapın bana en büyük zararı saçımı olduğundan daha da fazla dökmesi oldu. Ve bu hiç normal değil. Elimi saçıma ne zaman değsem yada sabah uyandığım da saçımı yatakta dolu buluyorum.:110::KK12:o_O:silah: acilen cilt doktoruna gitmem lazım. Yurtıdşında idim Türkiye'ye temelli dönüş yaptık 1 ay önce en kısa zaman da gitmeliyim dermatolojiye..

Benimle beraber akne hapına başlayan arkadaşlardan ne haber? Bi değişiklik veya gelişme var mı?
Ben hapı bırakalı 2 ay oldu. Kaç kere tatlı yedim bi tane bile sivilce çıkmadı şükür ama cildim ve saçım tekrardan yağlandı eskisi gibi ayrıca bu hapın bana en büyük zararı saçımı olduğundan daha da fazla dökmesi oldu. Ve bu hiç normal değil. Elimi saçıma ne zaman değsem yada sabah uyandığım da saçımı yatakta dolu buluyorum.:110::KK12:o_O:silah: acilen cilt doktoruna gitmem lazım. Yurtıdşında idim Türkiye'ye temelli dönüş yaptık 1 ay önce en kısa zaman da gitmeliyim dermatolojiye..
Benim de biteli 2 ay oldu, saç dökülmem bir azalıyor bir şiddetleniyor ama hep var artık takmıyorum. Bende sorun ettiğim asıl şey roaccutane öncesi olmayan roaccutane dan sonra çıkan gölgelerde yüzümde engebe oluşuyor, yani yakından bakınca ışıkta yüzümde hiçbir şey yok ama gölgelerde engebeli çukurlu. Doktorum roaccutane bunu yapmaz dedi ama neye göre, derimi incelttiği için mi oldu bu acaba eski haline dönecek mi? Sizde oldu mu böyle bir şey? :(

Benim de biteli 2 ay oldu, saç dökülmem bir azalıyor bir şiddetleniyor ama hep var artık takmıyorum. Bende sorun ettiğim asıl şey roaccutane öncesi olmayan roaccutane dan sonra çıkan gölgelerde yüzümde engebe oluşuyor, yani yakından bakınca ışıkta yüzümde hiçbir şey yok ama gölgelerde engebeli çukurlu. Doktorum roaccutane bunu yapmaz dedi ama neye göre, derimi incelttiği için mi oldu bu acaba eski haline dönecek mi? Sizde oldu mu böyle bir şey? :KK43:

Hmm geçmiş olsun , yok ben öyle bişeye rastlamadım henüz çok şükür..

Lütfen biri söylesin ilacı kendi kendime bırakırsam problem yaşar mıyım mide bulantıları beni öldürecek hiçbir şey yapasım gelmiyor

Lütfen biri söylesin ilacı kendi kendime bırakırsam problem yaşar mıyım mide bulantıları beni öldürecek hiçbir şey yapasım gelmiyor

Neden kendibaşına iş yapmak istiyorsun ki? Doktoruna söyle , böyle böyle durumum var hapı bırakmak istiyorum diye. O sana yardımcı olavaktr

Kızlar daha önce buraya defalarca kullanırken yorumlar yazıyordum hatırlayanlar olur belki.Tedavim biteli 1 yıl dolmadan sivilcelerim tekrar başladı hani ara ara olur diye kendimi avutucam ama bu ara hiç bitmiyor nedense tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum başka önerisi fikri olan var mı??

Merhaba, bence bırakma hatta dozu tamamlamadan bıraktığında daha fazla sivilce cikabilir diye duymustum. Benim tedavim biteli 1.5 yıl oldu ve inanılmaz memnun kaldim. Sırtım ve yüzüm cok guzel oldu. Sadece allık sürmeme rağmen herkes fondoten pudra var saniyor.

Başlık ölmüş mü? Bu arada ilacı bırakmadım azmettim başlarda çektiğim o mide bulantıları falan bir süre sonra geçti şu an 4. Ayımdayım 1 hafta falan oldu sanırım kusma dönemine girdim yüzümde birden sivilcelerde artış oldu tam azalıyor derken sizin kaçıncı ayda sivilceleriniz tamamen yok olmuştu?

Merhaba arkadaşlar. ben de iki yıldır gördüğüm tedavilerden fayda görmeyince doktor son çare olarak roaccutane verdi. benim sivilce problemim yok gibi görünüyor dışardan bakılınca ama derinin çok altında ağrılı kistik sivilcelerim oluşuyor. bu kistik sivilceler de geçiyor mu gerçekten? bir aydır kullanıyorum. katlanıyorum yan etkilerine ama inanmak istiyorum kistleşmiş sivilcelerimin geçeceğine. böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Merhaba arkadaşlar. ben de iki yıldır gördüğüm tedavilerden fayda görmeyince doktor son çare olarak roaccutane verdi. benim sivilce problemim yok gibi görünüyor dışardan bakılınca ama derinin çok altında ağrılı kistik sivilcelerim oluşuyor. bu kistik sivilceler de geçiyor mu gerçekten? bir aydır kullanıyorum. katlanıyorum yan etkilerine ama inanmak istiyorum kistleşmiş sivilcelerimin geçeceğine. böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Ben zoretanin kullanıyorum, şuan 2.ayımdayım kuruma ve kusma evresindeyim. Beni zorlayan tek şey dudak çatlakları ve göz kuruması. Dudaklarım kanıyor çünkü dozu arttırdığımdan beri. Ama cildimde bariz bir düzelme var pürüzsüzleşmeye başladı. Düzeleceğine inanıyorum, bol bol su içiyorum cildim iyice nemsiz kalmasın diye vücuttaki yağı dışarı atıyor çünkü. İlaçla birlikte nemlendirici kullanıyorum La Roche Posay markalı iyi geliyor cildime iyi nemlendiriyor. Fondoten kullanmayı bıraktım cildimin rahat etmesi ve nefes alması açısından. Sabır gerektiren bir süreç umarım güzel sonuçlar alırız ;)

Tedaviye Mayıs 2016 da başladım 2017 ocakta bıraktım. 1 yıl olacak nerdeyse bırakalı. Ben memnun kaldım .

Geçecek canım benim son ayım hiç birşey kalmadı çok şükür.sadece biraz leke var.onada diğer ay leke tedavisine başlanacak

Back