• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar yine ben. çok fazla sayfa olduğu için okuyamadım yaşanan sorunları. daha önce bahsetmiştim roaccutane başladığımdan. yalnız ben de ciddi bir sorun başladı. makatta çatlama gibi bişey sanırım. çok canım yanıyo ve çok az kanama oluyo. aranızda böyle bir problem yaşayan var mı? etrafımda çok fazla doktor arkadaşım var ama özellikle genel cerrahlar roaccutane a aşırı tepkililer ve hepsi erkek. bu konuyu açmaya çekindim onlara. eper roaccutane nın böyle etkisini yaşayan varsa yazabilir mi? bu durumda dermatoloğuma da danışabilirim en azından. inanın çok zorluyo bu durum beni.

Günde 2 lt fazla su içiyorum. 173cm 60 kiloyum öğretmen olduğum için rahatsızlık duymamam adına 20 mg ile başlatmıştı şimdi 40 ı onayladı işte. Nemlendirici bioderma hydra kullanıyorum ama yüzüm yangın yeri resmen. Hametan yüze sürülür mü emin olamadım ? Bu kızarıklığı yangınlığı alır mı çok kötü hissettiriyor beni yaa
Merhaba ben bu dönemde zihinde bulanıklık ve dikkat daginikligi yasayip yasamadiginizi sorucaktim cunku universiteye hazirlaniyorum ve kullananlara bu sorulari soruyorum ona gore doktorumla konusucam yardım ederseniz cokkk sevinirim

Merhaba bu ilac zihinde bulaniklik dikkat daginikligi ya da unutkanlik yapiyo mu bilginiz var mi acaba

Merhaba bu ilac zihinde bulaniklik dikkat daginikligi ya da unutkanlik yapiyo mu bilginiz var mi acaba
merhaba ben üçüncü ayımı bitirmek üzereyim ve öyle bir sorun yaşamadım. aşırı kuruluk dışında hiçbir problem yaşamadım. ama depresyona soktuğuna dair söylentiler var. depresif bir ruh halindeyken dikkatin dağılabilir ama buna odaklanmazsan yine öyle bir problem olmaz diye düşünüyorum.

merhaba ben üçüncü ayımı bitirmek üzereyim ve öyle bir sorun yaşamadım. aşırı kuruluk dışında hiçbir problem yaşamadım. ama depresyona soktuğuna dair söylentiler var. depresif bir ruh halindeyken dikkatin dağılabilir ama buna odaklanmazsan yine öyle bir problem olmaz diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler umarım sizde istediginiz sonu alırsınız

be

benimde biteli aylar oldu ama su an yine birkaç akne çktı alerji gibi cildimde bebeksi olmadı ama .yaptığın ek birşeyy var mı ve çıkıyor mu acaba

Şimdi gördüm mesajı kusura bakmayın, pek öğrenemedim bu siteyi hala :( Eskisi gibi sivilce basmıyor cildimi de vücudumu da ama hiç çıkmıyor da değil, PMS dönemimdeyken yağlanma olduğundan PMS başlangıcımdan regl bitene kadar CERES krem kullanıyorum o iyi geliyor bayağı, onun dışında dermaroller yapıyorum ama çok çok iyi bakmak gerek, makyajımı iyi temizleyip kremlerimi serumlarımı sürüp yatmam gerek belli aralıklarla hamama gidiyorum keseye çünkü soyulan deriyi temizlemezsem de sivilce çıkmaya başlıyor ha bir de ottoman body'nin maskesi var ayda bir kesin ondan yaparım

Şu sivilcelerle ilgili herkesin mutlaka diyeceği bir şey var arkadaş, çoğu da uyduruyor bence çünkü hiçbir bilimsel dayanak yok açıkçası. özellikle bazı marka kremler yada ürünler üzerinden ilerliyor bu goygoy, bir yaraya merhem olduğu da yok. bence kadınlar olarak ilk önce sivilcelerle ilgili sahip olduğumuz önyargıları yıkmak gerek diye düşünüyorum. bu akımı ben başlatayım:

Sivilce oluşumu ve sivilceden kurtulmaya dayalı mükemmel bilgiler toplamış, şimdiye dek bildiğiniz sivilce mitlerini rafa kaldırmanın vakti geldi!

1.Yemek Düzeniniz ve Besinleriniz Sivilce Oluşumunu Tetiklemez

Aksine, tükettiğiniz besinlerin sivilce oluşumuna katkısı vardır.

Eskiden besinlerin ve sivilcelerin bir ilişkisinin olmadığı düşünülürken modern tıpta yapılan araştırmalar bazı besinleri tüketmekten kaçınmanın sivilce oluşumunuzu azaltabileceğini söylüyor.

Örneğin yüksek insülin salgılanması akne oluşumunu tetikliyor bu nedenle şeker tüketmek sivilce oluşumuna yatırım demek olabilir. Şekerin yanında, beyaz ekmek, bira, çikolata, soda gibi yüksek glisemik indeksi olan ürünlerden de kaçınmak gerekiyor.

Bu ürünlerin yerine;

Demir içeren et, yumurta, mantar ve deniz ürünleri tüketerek cildinizin yenilenmesini detekleyebilirsiniz.

Vitamin A içeriğine sahip havuç, ıspanak, lahana ile akne olan bölgenin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Düşük glisemik indekse sahip tam tahıllı ekmekler, kuruyemiş, salatalık, karnabahar ile akne oluşumunun yayılmasının önüne geçebilirsiniz.

2.Sigara Akne Yayılımını Kolaylaştırır

Sigara birçok hastalığa zemin yaratabilen bir alışkanlık olmasına rağmen sivilce oluşumuna ya da sivilce yayılmasına sebep olmuyor.

Sigaranın sivilce üzerinde etkisi ise şöyle; sigara içmeyi keserseniz, cildinizin oksijen alımı artar ve sivilceli yüzeyin iyileşme süreci hızlanır.

3.Kozmetik Ürünler Akneye Sebep Olur

Bütün kozmetik ürünler sivilce yapar ve düşmandır diye bir şey yok! Üzerinde komedojenik olmayan ibaresi bulunan kozmetik ürünler özellikle cilt problemi olan kişiler için üretilmiştir. Alkol ve yağ içeren kozmetik ürünlerden kaçının. Alkol, cildi kurutarak sivilce iltihabı oluşumunu tetikler. Yağ, cildi daha yağlı yapar ve hava gözeneklerini tıkar.

İçerisinde; aloe, retinol ve peptide 10 bulunan kozmetik ürünlerini tercih edin. Bu maddeler, kolajen üretimini arttırabilir ve sivilce iyileşmesine yardımcı olurlar.

4.Güneş Kremi Akneden Kurtulmanıza Yardımcı Olur

UV ışınlar da sivilce oluşumuna neden olabilir. Özellikle cildiniz problemli ise sivilcelerin yayılmaması için güneş kremi kullanmanızda fayda var.

5.Stres Sivilce Oluşturur

Bu konu ile ilgili yeni çalışmalar şunları gösteriyor; yeni sivilce oluşumları stres sebebi ile olmayabilir ama stresli olduğunuz dönemde sivilceniz zaten varsa sivilcelerinizin durumu kötüleşebilir. Çünkü stres iyileşme sürecinin önünde büyük bir engel oluşturur.

6.Yüzünüzü Yıkadıkça Sivilceleriniz Azalır

Yağ bezlerinin meyada getirdiği sebum salgısı cildinizdeki gözenekleri doldurarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna sebep olurlar. Ne yazık ki gereğinden fazla yüz yıkamak bunun için bir çözüm değildir. Hatta yüzde tahrişe gidecek kadar yıkama yapmanız, sünger darbeleri vb. ciltte travma oluşturur. Bu da sivilcenin iyileşmesini zorlaştırır. Yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu kullanırken de kağıt havlu kullanırken de hafif darbelerle kurulamanızı öneririz.

7.Diş Macunu Sivilceyi Kurutur

Diş macunu, sivilce kurutabilir ancak bölgede tahriş ve kızarıklıklara sebep olabilir.

Benzoyl Peroxide bazlı ürünler kullanarak akne iyileşmesine destek olabilirsiniz.

Bonus

Cildinizi irite edecek sivilce sıkma hareketinden vazgeçmeniz gerektyiğini hatırlatalım. Sivilce sıkmak bögedeki iltihabın yayılmasına neden olacağı gibi elinizdeki bakterilerin de cildinize yayılıp yeni enfeksiyonlara sebep olması için bir davettir. Siyah nokta sıkmayı da gözden geçirmelisiniz. Bunun yerine diş ipi kullanmayı deneyebilirsiniz. İleri derece cilt problemleri yaşıyorsanız muhakkak bir uzmana danışın deriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizlar ben 4 ay 40 mg acnegen kullandim doktorum 3 ay sonra hamike kalabilecegimi soylemisti ancak nette bu sure ilgili cok farkli rkaamlar.goruyorum ve 4 ay sonra hamile.kaldim doktorumada herhangi bisey danismadim suan 16 haftalik hamileyim surekli aklima geliyor uzuluyorum siz ne dusunuyorusnuz?

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....
kullanma kullandım bir fayda görmedim

Kızlar bende aknetrent kullanıyorum.Gözlerim yanıyo damarlar belli.Gözlerım mı kurudu acaba

Ben roaccutane toplam üç tur kullandım. Hep geri döndü sivilceler. Üçüncü turda bir gözümün içini yara yaptı ve bırakmak zorunda kaldım. Şimdilik differin kullanıyorum ve süt ürünlerini azaltmak büyük ölçüde iyileştirdi. Yalnız benim aşırı fazla kistik sivilcelerim vardı ilk başta. Roaccutane cildimi o hale göre porselen yaptı.

Ben de 45 gunluk bi macera yasadim. 40 mg aldim sabah aksam 20 mg. Suan kusturma asamasinda sanirim. Ama cok fena eklem agrilarim var ve burun kurulugu ici yara dolu. Dudaklari soylemiyorum bile. Biraktim icmeyi 2 gun once. Gebelik de dusunuyorum doktor randevuma daha 10 gun var. Bıraktıktan sonra ne kadar surede gebe kaldiniz?

2 yıl önce tedavim bitti. Ara sıra sivilce çıkmaya başladı . Nedeni de tamamen yumurtalık kistiymiş. Sağan suyu içtim geçti neyseki. Yüzüme hiçbir temizleyici madde sürmüyorum sadece su. Yani yıllarca para döktüğüm o tonikler, temizleme jelleri vs hep yalanmış. Şu anda yüzüm çok duru

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....

kızım 14-15 yaşında kullandı yüzünde birden çok fazla sivilce oldu içi beze gibi; bize doktor önerdi tabii riskli bi ilaç dudakta yarılma oldu ,her ay karaciğer tahlilleri yapıldı ona göre yazıyordu ilaçı.evet sonuç aldık 6 ay boyunca sivilce hiç çıkmadı tabii psikolojikolarak biraz etkilendi sonrası hepsi düzeldi, sivilce yine çıkıyor ama öyle içi beze gibi çok yoğun değil sonuç aldık öneririm kullan derim

Bende acnegen kullanıyorum su an 3. Ayın içindeyim sivilce hiç kalmadı yalnızca baş belası lekelerle uğraşıyorum

Arkadaşlar içinizde polikistik overi olup roaccutane kullanan ya da daha önce kullanmış olan var mı? Sivilcelerin tekrar etme ihtimali daha yüksekmiş sanırım pcolularda ama kullanıp da tekrarlamayan var mı?

24 yaşındayım ve yaklaşık 5 senedir sivilce problemim var. Dönem dönem artıyor azalıyor. Geçen sene gittiğim bir doktor roaktan yazıcaktı istemedim zararlarını bildiğim için. İmex sabun falan verdi. Geçici olarak gayet güzel bir sabun tavsiye ederim. Fakat tamamen geçmedi dönem dönem çıkmaya devam etti. Bu sene yine dayanamadım ve cildiyeye gittim monodoks hap ve özel bir karışım maske ve tonik verdi isimleri yok eczanede bir karışım yapıyorlar. Neyse monodoks 2 kutu kullanıcaksın ilk kutu her gün, ikinci kutu gün aşırı dediler. Bugün tüm hapların bitti ve sonuç çok kötü. Roaktana başlicam ve şu an diyorum ki keşke en başında kullansaydım korkmasaydım. Zamanıma da parlama da yazık. Çevremdeki herkes kullandı roaktanı ve hepsinin yüzü bebek gibi. Bence korkmayın ve kullanın. İnsanlar o kadar korkutuyor ki insan ilacı kullanmaya çekiniyo doktor yazdığı halde.

Back