Rica ederim. Çaresi yoktu göreceli bir kavramdır.
Doğal veya sentetik doğal ya da kimyasal doğal ya da doğal olmayan, artık siz ne derseniz deyin, nasıl ifade ederseniz edin ben hepsini birden yazıyorum ve tamamınını üzerinden devam ediyorum cevabıma, bunlara inanmayabilirsiniz. Kaldı ki geçirmiyor demişsiniz ya, bunu anlayamadım zaten kozmetik ürünleri adı üzerinde kozmetik ürünüdür, zamanla belki sivilce veya başkaca cilt problemlerine sebep olabilirler belki ama sivilce geçirmek için kullanıldığını ben daha önce hiç görmedim ve zaten sivilceleri de geçirmemeleri kadar doğal bir sonuç olamaz diye düşünmekteyim.
Yan etkileri sorun yapıp yapmamanız da esasen zaten tamamen sizin kendi özelinizdir, eğer olaya bu açıdan bakarsanız zaten bir başka kişinin bu durumla ilgili olarak, ister sorun yapıyor olun, ister sorun yapmıyor olun, asla sizin bu özelinizle ilgili bir şey söyleme veya böyle bir yargı kullanma hakkı yoktur zaten. Ve sizin de bu konuda kendi sorduğunuzu veya yazdığınız birşeyi, neden öyle yaptığınızı başkasına izah etme zorunluluğunuz da yoktur ayrıca. Bunları neden yazdım, çünkü ben tamamen başlamış bulunduğunuz bir sürecin doğal seyrini yaşıyor olduğunuzu belirterek, sadece kendimce artı bir gereksiz sıkıntı yapmanın manası yok düşüncesiyle bu fikrimi belirtmek amacıyla değinmiştim daha önceki yorumumda bu meseleye.
En sondaki satırlarınızı ise tamamen genelleme yaparak kullanmış olduğunuzu düşünmek istiyorum, her ne kadar biraz (sanki siz de bu guruba dahilsiniz) gibi anlaşılıyor olsa da, buna kanaat getirebilmeniz için, benim veya çok yakınım olan kardeşim veya çocuğumun da dahil olmak üzere, her ne kadar şu anda böyle bir sorunumuz kalmamış olsa da, daha önceden ne kadar ve hangi boyutta bir sivilce veya akne problemi yaşayıp yaşamadığımı biliyor veya bundan emin olmanız gerekir ki, şu anda bunu bilmeniz de mümkün değil. O nedenle son satırlarınız için kendimi muaf tutarak değerlendirmeye çalıştım yazdıklarınızı. Çünkü ben o yazdığınız biçimdeki kategoride değilim, yani sivilce veya akne problemini hakikaten iyi biliyorum ve öyle bilmeden dışarıdan ilaca öylesine atıp tutan biri de asla değilim. Ne kadar anlayıp anlamadığımı dışarıdan siz daha iyi takip edebilirsiniz tabi ki, ama kendi kanaatimi soracak olursanız aslında, ben de tam aksine bazen kullanan kişiler kadar onları anlayabildiğimi düşünüyorum. Sonuç olarak tek birşey söylemeye çalışıyorum bu meseleyle ilgili ilaç kullanmaya başlamış olduğunu gördüğüm bildiğim tüm hısım ve akrabalarım ve tanıdıklarım da dahil olmak üzere, madem ki bir şekilde başlamışsınız, bu süreçte zaten beklenen ve olası yan etkiler nedeniyle ekstra yeni bir sıkıntı daha yapmamaya çalışın. Benim şu an yazışma sebebimiz olan bir önceki mesajımı da bir kere daha, gerçekten kendi içinde barındırdığı haliyle okursanız zaten siz de bunu çok rahat görebileceksiniz. Ha bir tek yerde yanlışım olabilir, ben aslında sizin veya bir başkasının sıkıntı yapmadığı halde başka bir takım bilgiler almak adına yazmış olduğu şeyleri, acaba böyle bir sonuç oldu diye kendi adına sıkıntı mı yapıyor düşüncesiyle direk öyle görmüş olabilirim, ayen sizin bu testlerinizde de olduğu gibi. İşte bu yanlış anlama ve yanlış değerlendirmiş olmamdan ötürü afedersiniz diyebilirim.