Öncelikle şunu belirtiyimki, doktor kontrolünde ilacı düşük dozda uzun vadede aldım.
Günde 20 mg'dan 13 ay boyunca kullandım.
Doktorum; "burada zamanın uzun olması değil, alman gereken doz miktarı" dedi.
Ayrıca, son kontrolüme gittiğimde, "İlacını bitirdikten 2 ay sonra gel, o zaman da lekelerinin tedavisine başlayalım" dedi.
Yani şu an sadece izlerim için gidicem doktoruma.
İlaç yüzü hafif soymuyor, tüm vücudu kuruttuğu için, cilt kuruyor ve sürekli nemli tutmak gerekiyor.
Kuruma nedeni ile de soyulma hissi verebilir, ona birşey diyemeyeceğim.
Tedavi boyunca dudak kuruması yaşadım, kuruyordu, soyuluyordu ama nemlendiricilerle kurumasını engelliyordum.
Hatta elimde sürekli nemlendirici sticklerle geziyordum diyebilirim.
Burun kuruluğu, burun kanaması bende de oldu, ama abartılı bir şekilde değildi.
Mesela doktorum ilk aylarda yüzüme sürmem için "Hameten" vermişti, ilk aylarda yüzüme her sabah bunu sürüyordum.
Ancak bi sabah sürdüğümde yüzüm alerji yaptı, yandı kıpkırmızı oldu, hemen yıkadım. O aralar doktor kontrolümde vardı.
Doktoruma söyledim, yüzüm yandı dedim. "Bazı durumlarda Hameten bile yetersiz olabiliyor, cildin şu an çok hassas, bebek cildi gibi" dedi.
Bebek ürünleri kullanmamı tavsiye etti. Hameten'i değiştirdi, yerine Bepanthen verdi.
Bebek ürünleri kullanmaya başladım bende. Saçımı vücudumu bebek ürünleri ile yıkadım.
Yüzümü mümkün olduğunca sabun ile yıkamamaya çalıştım. Zaten kuru bir cildim vardı. Sadece su ile yıkadım.
Bepanthen ile sürekli nemli tutmaya çalıştım.
Başka sormak istediğim şey olursa cevaplarım.