- 30 Eylül 2007
- 40
- 0
merhabalar,
doktorumun söylediği 6 aylık tedavi sonunda kalan izler olursa :
tedavi sonrası 6 ay bekleyip ( bu arada yaz mevsimi ile birlikte de azalma olabilir ) bakıyorlar izler hala duruyorsa peeling yöntemi ile yok etmeye çalışıyorlar ,bu yöntem başarılı bir yöntem..
ilaç biter bitmez başlayamama nedeni cildin çok hassaslaşması..
ben de tedaviye başlayalı nerdeyse 2,5 ay olacak ,hepimize geçmiş olsun..
sevgiler..a.s
sivile izleri derken kırmızı lekelerinden bahsediyorsak evt zamanla onlarda geçiyo.ama hemen değil
kızlaaarrr benim tek probelemim siyah noktalarım bunlar regl öncesi sivilceye dönüşüo buda canımı sıkmaya yetio çok fazla sivilcem olmasada bu ilaca başladım kullanan arkadaşlar cvp yazarsa çooook sevinirim siyah noktaları gerçekten geçiriomu inanasım gelmioda mucize gibi yaa eğer öleyse allahımm 6ay bi geçseydi bazen ilacın hepsini yutasım gelio sanki hepsini yutunca hemen geçecek gibi hisssediorum :)
ben maalesef 3. ayın sonunda bu ilacı bırkmak zorunda kalıcam cunku ilac kolestrolumu asırı derecede yukselttı( sıvılcelerden kurtulma hayalımde suya düşüyooo ((
tşk fuldenn çok moral oluo bunları duymak açıkçası ben değerlerden korkuorum çünkü bi başka ilaç daa kullanıorum karaciğeri etkileyen bu yüsden 2haftada bi tetkik yaptırıorum umarım yolunda gider herşey bırakmak zorunda kalırsam kendimi intaar ederim:)) ha bide bişi sorucam ben zoretanin kullanıorum seninki roaccutane mi acaba arasında fark varmıdır bu yüsdende endişelerim var.. 1ay olucak nerdeyse hiç bi gelişme yok dahada arttı sivilcelerim sabırla bekliorum umarım yeni yıla yeni pırıl pırıl bi ciltle gireris...
mrb arkadaşlar bende bu ilacı 5 ay kullandim ve bebek gibi bir cildim oldu.arkadaşalrım çok şaşırmmışlardı o kadar pürüzsüz olmuştuki pudra sürdüğümü sanıyorlardı.fakat tedavi bittikten sonra sivilcelerim daha çok çıktı.yani kısacası ben bir faydasını görmedim ikiz kardeşimle birlikte başaldık ondada sonuç aynı.şimdi kuaförümün bana tavsiye etiği acnelys isimli bir kreme başaldım cildi soyup yeniliyormuş.bakalım belki bu kremle kurtulurum sivilcelerimden.ama herkeste aynı etkiyi yapmıyo tabi arkadaşımla benle birlikte başladı onun cildi hala pürüzsüz yanı bu birazda cilt yapısıyla alakalı bişey.sıkıntılarına katlanırım diyorsanız denemekte yarar var.ama benim kullandığım kremide kullanabilirisniz.HERKESE ŞİFALAR DİLERİM.
canım inş yeni yıla pürüzsüz girersinde çoook acelecisin ne o hemen intahar falan aşk olsun yanii :)) sende biliyorsunki bu ilaç sabrı öğretiyor bizlere yani sabredecez... ben roaccutane kullanıyorum fakat ilaçlarla ilgili bayağa bilgiliyim zoretanin kullanıyorsun diye hiç endişelenme çünkü iki ilaçta isotretion içeriyor yani sivilcelerin düşmanı olan madde iki ilaçtada var sadece isimler değişik. yaa açıkçası bende değerlerden korkmuştum fakat o kadar iyi çıktıki nerdeyse ilaç kullandıktan sonra daha güzelleşti kolestrolüm ilaca başlamadan önce 190 dı herkes yüksek diordu ilk ayda tavan yapar ilacı bırakmak zorunda kalırsın gibi laflar ediyorlardı. sadece doktorum süper endişelenme dedi... bide trigliserid ilk ay 115 ti... bu değerler ilk ayın sonunda kolestrol 190 da kaldı trigliserid daha güzelleşti 107 ye düştü doktorumda perhiz falanmı yaptın sen değerlerin muhteşem dedi ama ben hiç bişey yapmadım. bide 1. ay hiç gelişme yok diyede endişelenme 2. aydan sonra o da olmadı 2. 5 aydan sonra kesinlikle iyleşme başliyacak en iyisi dielimki yaşayalım görelim :teytey: sevgiler...
saç boyatmanın bir sakıncası yok diye biliyorum.ama genede sen bir dahaki kontrolde bir sor. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!doktorlar genelde söylemeyi unuturlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!roacute kullanırken yapılmaması gerekenler yüze ağda,lazer epilasyon,iğne epilasyon,peeling,kırmızı et yememek( ben yiyodum ) ve vitamin kullanmamak. yapılması gerekenler bol bol su içmek yaz kış güneş koruyucu sürmek,enginar yemek