ya komik ama ben çok korkuyorum bu ilaçtan arkadaşlar. peki kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak benim. bu ilacı kullandığın süre zarfında yüzün sanki dondurulmuş gibi oluyomuş. yani tam anlamıyla ruh gibi bembeyaz oluyomuş bu doğru mu.
--------------------------------------------------------------------------------
kızlar ben 1ayımı doldurup bugun tahlillerimi yapdırdım. şöyle bşey. sonuclar yanlarında normal rakam aralıgı diyor ya, onlar bende normal. ama soyle bşey ki, bu ilaca başlamadan önceki tahlilimle ilacı kullanıp(1ay geçdikden sonra) yapdırdıgım tahlilde artış var. yani kısacsı
toplam kollestrol(total) normal aralıgı en yüksegi 200
ilacı kullanmadan 133
1ay sonra 178 olmuş.
ama korkuyorum ya diğer ayda bi bukadar artarsa diye...? sizlerin nasıl. ya oyle yaglı fln da beslenmiyoruz. daha nasıl beslencem yaa
bende bu ilacı geçen yıl 4 ay kullandım.bende hep cilt sivilce problrmi yaşadım nekadar doktoa gitsemde çare olmadı dönemsel iyileşmelerden sonra tekrar sivilceler çıkmaya başladı son gittigim doktor iyiki roaccutane tavsiye etmiş bana.şu bir gerçekki geçmeyen ciddi sivilce problemin en iyi tedavisi bu ilaçta.tabi yan etkileri çok fazla.zaten doktor sana verırken form imzalatıyo ve sen o formun bir nüshasını eczaneye vermeden alamıyorsun ilacı.her ay kan alınıp karaciğer enzimlerine bakılıyo ciddi değişiklik varsa ilaç kesiliyo(benim oyuzden 4.ayda ilaç kesildi aslında 2 ay daha kullanmam lazımdı)cildin çok fazla inceliyo.bu ilacı yazın kullanıyosan güneşten kışın kullanıyosan soğuktan kendini ciddi koruman lazım.ve dudaklardaki ciddi kuruma ve yaralar.ama bende psikolojik bir yan etki yapmadı.zaten doktorum çok ilgiliydi bu ilacı kullanırken her ilacı istediğin gibi kullanamıyorsun oyuzden ekstra bir ilaç alırken doktorumu arayıp soruyordum.ayrıca zaten en önemli yan etkisi bu ilacı kullanırken hamile kalınırsa çocuk kesinlikle sakat doğuyor.hatta ilacın kutusunda butun bu uyarılarda açıkça belirtiliyor.hatta bu ilacı kullanırken kimseye kan veremiyorsun.
ama bukadar yan etkiye şikayete rağmen sonuç mükemmel ve ben çok memnunum şuanki sonuçtan.hersabah yüzümde yeni bir sivilceyle uyanan ben şuanki halimden çok memnunum.eskiden sivilceleri kapatmak için yüzüme kat kat fondoten pudra süren ben artık sadece allıktan başka birşey sürmüyorum yüzüme.ama tabiki iyi bir doktor kontrolunde kullanmak şart her ay kan tahlıllerı şart.yoksa hafife alınıcak bir ilaç değil...
sende tuylenme yaptımı bu ılac. kullanan bazı kişiler tuylenme yapıyo dıyo.bı de ılacın bı yan etkısıde duyma ve gorme duyularında kayıpmış. bende de gormede bı azalma oldu sankı.boyle bı sorun yasayan varmı ve bu gecıcı bı etkımıdır sızce?yardımcı olursanız cok sevınırım
benim soruma neden kimseler cevap yazmamaışbenim çok aşırı değil sivilce problemim ama yinede beni strese sokuyor bende bu ilacı kullanmayı düşünüyorum ama yazılanlar kafamı kurcalıyor. bu kadar yan etkiye değer mi diye düşünüyorum. şimdi çok iyi gören gözlerim. sağlam bir vücudum ve beni çok seven bir nişanlım var. psikolojim bozulrda herkesi kırarsam stresten bunalıma girersem sivilcelerim geçse bile sivilcesiz yüzümle yüzüne bakacak dostlerım kalmazsa ben zaten asabi bir insanım kendimi daha sinirli düşünemiyorum....
Bende bu ilacı 2 ay önce bıraktım toplam 8 ay kullandım çok zorluk çektim gerçekten ama geçiceğine kendimi çok inandırmıştım sonunda yanılmadım çektiğim sıkıntılara değdi sadece çok az bi kızarıklık kaldı cildimde ama artık hiç sivilcem çıkmıyo benimde mrk ettiğim ilaçtan sonra nekadar hamile kalamayacağım umarım soruma yanıt bulurum bende...