bu ilacın krem halide var diye duymuştum. sadece yüze sürebiliyormuşsun içteki yaptığı bir çok yan etkiden de kurtuluyorsun. belki her sivilce için olmaz ama bazı sivilceler bence dıştan tedaviyle gidebilir. bu ilacın krem şeklini kullanan var mı peki?
meraba arkadaşlar
ben 1.5 aydır kullanıyorum ilacı ama sivilcelerimde hiç azalma olmadı henüz.bir de deride çok hassaslaşma oluyor epilasyon yaparken korkunç acı çekiyorum, kaşımı bile aldığımda gözlerimden yaş geliyor.
herkeste var mı bu etkiler
slm kızlarrr bugün 18. günüm zaman çabuk geçiyoo dudaklarım çok soyuluyoo bide saç diplerim kaşınıyoo saçımda dökülüyomu neee ilaçtanmı acaba işallah geçer
sana da geçmiş olsun palomaa.. saç dökülmesi çoğu kişide olduu gibi bende de var merak etme artık buna katlanmalıyız..ben dün kontrole gittim moralim bozuldu açıkçası günde 30mg kullanıodum 20ye düşürdü sebebi ise yüzümün çok kurumuş olması ve belirgin bi kızarıklık yayması bunlar ileride iz bırakmaya neden olduu için dozunu düşürüp kullanım süremi uzattı..benim dudaklarım hiç acımıo kafam da kaşınmıo ama dediğim gibi yüzümde izlerin oluşturduu belirgin kızarıklık var dün annem bana moral vermek için daa önceden ilacı kullanan birisine götürdü ya kızın cildini anlatamam normal bi cilt yapısına sahip olan insandan bile daa güzeldi ağzım açık kaldı ama benim öle olması imkansız gibi gelio bana çünkü izlerim çok. gerçi bana tedaviden sonra kremle devam ettiğini anlattı ve asıl tamamen iyileştiren şeyin o krem olduunu söyledi kızlar ya inanmak istiorum iileşeceğine ama çok zor benim için
ya aynennn bende capilex-imi kullanmak istiyorumsizce neyapalım kızlarrrr
bu arada aynı dozu kullanan benden daha ilerde olan ya da tedavisi bitmiş arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim....az önce yazdığım gibi günde 20 mg -kilom 58
öpücük gönderiyorum tüm kader arkadaşlarıma......
Selam canım , ben de 33 yaşındayım , 4 aydır kullanıyorum , 20 mg'la başladım daha sonra 40 mg' çıkardı doktorum. Sadece dudak kuruluğum var , onun dışında bir yan etkisini görmedim :)) Cildimdeki düzelme inanılmaz , görenler şaşırıyor o kadar diyeyim sana . Ve ben inanılmaz mutluyum , senelerdir sivilcelerle mücadele ediyorum , kullanmadığım ilaç kalmadı , korkudan başlayamadım Roaccutane'a. Ama görüyorum ki çok yersizmiş korkum . Eğer bu kadar güzel bir cildim olacağını bilsem , yanetkilerinin de abartıldığı kadar olmadığını bilsem 1 dk bile düşünmezdim.
Sağlıklı günler dilerim ..
Selam canım , ben de 33 yaşındayım , 4 aydır kullanıyorum , 20 mg'la başladım daha sonra 40 mg' çıkardı doktorum. Sadece dudak kuruluğum var , onun dışında bir yan etkisini görmedim :)) Cildimdeki düzelme inanılmaz , görenler şaşırıyor o kadar diyeyim sana . Ve ben inanılmaz mutluyum , senelerdir sivilcelerle mücadele ediyorum , kullanmadığım ilaç kalmadı , korkudan başlayamadım Roaccutane'a. Ama görüyorum ki çok yersizmiş korkum . Eğer bu kadar güzel bir cildim olacağını bilsem , yanetkilerinin de abartıldığı kadar olmadığını bilsem 1 dk bile düşünmezdim.
Sağlıklı günler dilerim ..
öncelikle çok tşk ederim nuraycım...benim de 46 gün oldu,dudak kuruması dışında başka yan etkisi olmadı ,ancak son 5 gündür birkaç tane çıktı,biraz kusma yaptı yani...doktorumla konuştum normal olduğunu söyledi,2 hafta sonra gideceğim...yani 2.ayımda -eğer tahlillerim de normal çıkarsa dozu artırabileceğimizi söyledi,sonucun iyi olacağına inanıyorum..sanırım düşük dozda başlamak yan etkileri azaltıyor...bu arada kullanırken sivilcelerinde hiç artış oldu mu??? benimki sadece bikaç tane ama ileriki günlerde olur mu merak içindeyim yahu :) bu arada cnm benim ismim de mine....çok memnun oldum:):)
Nuray Hanım,
Yazınızı okuyunca yüreğime su serpildi. İyi ki foruma girip yazdınız olumlu deneyimlerinizi bize. Benim ikinci ayımı bitirmeme tam 4 gün kaldı. Ben de geçeceğini ümit ediyorum.Tek korkum ilacı kapsülle yutamadığım için açıp içmek.Etkisini azaltır mı diye merak ediyorum. Doktorum ve birkaç doktor daha , etkisinde bir değişiklik sözkonusu olmaz dediler. Gerçi yan etkilerini görüyorum vben . Dudak kuruluğu , burun kanaması ve hatta ben de kabızlık bile yaptı galiba. Ama geçeceğini sizden de duymak , doktorumdan da duymak rahatlattı beni.Sizin tam olarak ne zaman iyileşmeye başladı ? Ben mesela iyileşmeyi ne zaman hissedeceğim ? Cevaplarsanız ve adım adım konulşabilirsek çok sevinirim. Bu konuda deneyimlilerin moral vermelerine ve gerçekçi yaklaşımlarına çok ihtiyacım var. Teşekkürler....
slm keten helva benimde senin gibi 5 ayım bu ay aynı dönemde başlamışız ve bende sen gibi 30 mg kullanıyorum günde.bizim düşük dozla gidiyo.doktorun sana bu dozlarla tedaviin ne kadar süreceğini sööledi.ben 1 ay daha dvm edip bırakmayı düşünüyorum çünkü nişanlıyım ve nisanda düğünüm olacak.ilacın etkileri vücudumdan anca atılır.benim sana sorum doktorun sana herhangi bi süre verdimi ve bundan önceki aylarda kaç mg kullandın?ben ilk 2 ay 20 kullandım şonra hep 30...kıb
Canım eğer biraz moral olabildiysem ne mutlu)). Benim sivilcelerimde hiç artış olmadı , sadece arada 1 tane çıktı ama onlar da minnacıktı ve hemen geçti. Bu ilaçtan önce iltihaplı büyük sivilcelerim çıkardı , özellikle çene bölgemde , ne yaparsam yapayım aylarca geçmezdi ( Ama şimdi allaha binlerce şükür hiç kalmadı :teytey:. Çenemde eskiden kalma izler var ama onlar da hafif. Bu hafta kontrolum var , onları da soracağım , belki bir krem verir .Minecim sanırım haklısın , ilaca düşük dozda başlayınca yan etkileri azalıyor , çünkü ben dudak kuruluğu dışında bir yan etki görmedim günde 40 mg kullanmama rağmen :) Ben de 20 mg'la başladım tedaviye , sonradan 40 mg'a çıkardı doktorum. Ben de senin gibi sivilcelerimde bir artış ve kusma bekledim ama olmadı şükür. Yalnız ben cilt bakımıma da çok dikkat ettim. Sabah akşam temizledim ve nemlendiricilerimi ihmal etmedim , bilemiyorum bir etkisi olmuş mudur :uhm:.
Minecim ben de çok memnun oldum canım , öpüyorum seni Şeniz
mrb arkadaşlar benimde 3 ayım dolmak üzere roaccutanela.yalnız benim aklıma takılan bişey var onu sormak istedim sizlere.ilacı aldığınız saatlere özen gösteriyor musunuz? benim bikaç gün almayı unuttum ve düzenlide kullanamadım bi süre saatlerini kaçırdım hep 1-2 saat geç aldım mesela.sizler nasıl kullanıyosunuz.doktorum beni bu konuda uyarmamıştı ama aklıma takıldı.çevremde kullananlar dakikalarına bile dikkat etmişler ve çok memnunlar ama ben dikkat etmeyince korkmaya başladım boşa gitmez umarım kullandığım ilaçlar.sizde nasıl kullandığınızı paylaşırsanız sevinirim en azından bi fikrim olur