Fucidin ismini bile duymak istemiyorum.Neden mi babamın baş kremidir,ufak bir şey olsa Fucidin çok iyi onu sürün diye tutturur,salonun baş köşesinde duracak kadar önemli bir yere sahip bizim evde.Gerçekten de öyle çok harika bir krem.Şimdi de eczane Thiocilline yi önermiş,Fucidin ikinci plana düştü artık.
lavender aa o krem bu krem mi şimdi sen öyle her derde deva falan deyince jeton düştü biz bunu aynen her şeye sürülebilen krem şeklinde bilirdik, ismen bilmezdik=D
selamlar kızlar. bende forumda harıl harıl sivilce sorunuma çare arıyordum ki fucidin krem ile ilgili yazdıklarınızı görünce dayanamadım. bende 2 sene önce çene altımdan göğüs kısmıma kadar zona çıkarmıştım. doktor bana da bu kremi verdi. içinde fusidik asit olan bir krem olarak biliyorum ve internette de bu kremin prospektüs bilgilerinde endikasyonlarında bunlar yazıyor;"Fucidin Krem; statilokok, streptokok, propionibaktehum aknes, korynbakterium minutissimum ve diğer Fucidin’e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Bu endikasyonların belli başlı olanları: Impetigo, enfekte yaralar, entekte ekzema, tollikülit, entekte olan akne, abse, akne vulgaris, paronisya, sikosis barbae, hidrozadenit ve eritrazmadır. "
şu an işteyim ve akşam eve gidince ilk işim bu kremi sürmek olacak. burdan deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım
kılar dün akşam ve bu sabah uyguladım fucidin kremi. biraz sivilcelerimdeki şişlikler indi.
bir kaç gün içinde gözle görülür bi değişiklik olursa yine sizler ile paylaşacağım
Ben dermatologumun yanındayken, kaşınan sivilceme sürsem iyi gelir mi diye sormuştum. Bir faydası olmaz dedi bana. Ama on dakika sonra o kaşıntı ve kızarıklık geçti. Sürekli kullanımı doğru olur mu bilemem ama ben arada sırada kullanıyorum.
Arkadaşlar kısa süre önce annemin gittiği dermatolog sayesnde öğrendk fucidin antibiyotkli kremi. Doktor anneme yüzünde çıkan sivilcenin üzerine ufak şekilde deydir.Söndürür demiş. Prospektüsünü okudum.Akne tedavilerinde kullanılıyormuş ztn. Yüzüm sivilcelidir. Kullanmaya başladm.Çok memnun kaldım.Sıkma sonrasnda oluşan kızarıklığı anında yok ediyordu.
Kullanım süresi 7 gün. Ama bunu dikkate almayarak bol bol kullandım. Yan etkilerinde uzun süreli ve yoğun kullanımda kontakt etkisi yaratabilr yazıyordu.Anlamadığım için önemsemedim. Bi süre sonra yüzmde Dermatit oluştu..çene bölgem ve göz çevrem su topladı sonra sulandı cılk yara oldu. ve kaşıntı cabası.Oluşan lezyon Kontakt Dermatit. Sebebi Fucidin kremmiş meğer. Antibiyotik içinde bulunan bi maddeden dolayı dermatit duyarlılığı artıyormuş.Şu anda onu geçirmek için Advantan krem kullandım.Hemen kuruttu. Fakat kortizonlu olduğu için Perioral dermatit oluşmasına sebep oldu.Yani yüzmde her çeşit dermatit var şu an. Lütfen dikkatlice, doktorun önerdiği şekilde kullanın. Svilceler derken şimdi daha beteriyle uğraşıyorum..Benden söylemesi...
Bu arada doktora ben gittiğimde fucidin cildin mukozasını değiştirir.Gerekmedikçe kullanılmaması lazım. Sen on sene de geçse fucidin kremi yüzüne deydirdiğin an dermatit olursn dikkat etmen lazım dedi.Yani bu mikroba bulaşan kişi bir daha iflah olmuyor arkadaşlar.:1no2:
slmlar ben fucidin kullanıyordum eskiden, arada çıkan sivilcelerime ama dediğiniz gibi antibiyotik krem fucidin 2-3 gün filan yara yada sivilcenin üzerine sürdüğüm zaman kurutuyordu çabuk iyileşmesini sağlıyordu faydasını çook gördüm bu bakımdan tabi ama zararı var mı bilmiyorum ,nadir kullanıyordum zaten 3 gün anca sivilce iyileşiyordu sonra kuruduğu için
ay kızlar geçen doktora gittim bacaklarım için batık var bi sürü doktor fucidin kremi verdi iki gündür sürüyordum dün 3. gün sürdüm bol bol hani elimi korkak alıştırmadım :)) aman yarım saat sonra ayak bileklerimden bi şişti ayaklarım davul gibi oldu ne olduğunu anlamadım yaa çok fena şişiti sanırım bu ilaçtan şimdi az az süreceğima rtık sizede oldumu hiç böyle şeyle çok kötü işiti yaa koktum haa