ya bende kist falan yok sadece ağrılı adet dönemi ve geçmeyen sivilceler var (roaccutane kullanıp yarıda kesmiş birisiyim) bazı arkadaşlar yok öyle bişey demiş ama benim cildiye doktorum bir profesör kadın doğum doktoruda uzman doktor ve ayrıca ikisi de ayrı ayrı hastanede çalışırlar. ikisi birden aynı şeyi hormonal bozukluk olduğunu söyleyince çaresiz kaldım kafamçokkarıştı
kizlar ben suanda roaccutane kullaniyorum ama artik birakmak istiyorum bi iki ay sonra düsük doz aliyorum.. ama dogum kontrol hapina baslamak istiyorm..bahsettiginiz haplarin fiyatlari nedir. valette yasmin ve diane 35 cevap alabilirsem sevinirim..
doğum kontrol hapını kullanmak için ilk önce jinekologa gitmen gerek. çünkü öle hafife alınacak ilaç değiller. ben mecburen kullanıyorum adet düzensizliğimden dolayı. bu adet düzensizliğimide zoretanin ne borçluyum. 2 sene oldu. ilacı bırakınca 2-3 ay adet söktürücüyle adet olucam. 2 ayım kaldı bırakıcam ilacı. bunu böle anlatmamım sebebi sivilcen geçircek diye adet düzenini bozma. ayrıca iştah açıo ve kilo alıosun. ben 5 kilo aldım mesela. onun dışında psikolojik olarak çöküosn. bide damar tıkanıklığı falan riski var. o risk grubundamıısn bilmiosun. yani çok yan etkisi var. o yüzden mecbur değilsen kullanma cnm. doktorunla konuş.
aslinda bendede adet düzensizligi var senelerdir hemde ama kadin doktoruna gitmeyeli 3 sene falan olmustur belkide daha fazla hatta..bi dogum kontrol hapi vermisti 2. gününde biraktim hapi istahimi acti diye ama ismini hatirlamiyorm..psikolojiyi bozdugunu bilmiyordum ama dogum kontrol hapinin...
bence en yakın zamanda gitmeni öneririm cnm. iştah açıo ama adetinin nezaman olcağını bilosun. doktora git bi konuş vericekse o versin
evet öyle yapicam mecburen en iyisi. zaten kullanimi hakkinda bile fazla bilgim yok..tsk ederim
nedemek cnm. kullanımı çok önemli zaten doğum kontrol haplarının. bazı ilaçlarla alınmıo mesela. doktor sana ayrıntılı olarak bilgi verir. aklında soru varsa banada sorabilirsin.
tmm canim sorarim kesinlikle hic bi bilgim yok hatta 2-3 sene önce doktor vermisti 2 tablet aldim sonra biraktim cok istah acti diye.. ve bilmiyordum ara verildigini hergün iciliyor saniyordum :))
:):) her ilacın kullanım şekli var. ben 2 senedir kullanıyorum. herşeyi araştırdım . aklına takılan bişey oldumu sor cnm. elimden geldiğince yarım etmeye çalışırım :)
her ilacin derken dogum kontrol ilaclarinin hepsimi farkli ? önemli ilk sorularim sunlar..
1. 2 senedir kullaniyosun memnunsun demekki. kiloaldiriyormu?
2. yagli ciltlere yani sivilcelere iyi geliyormu gercekten ?
3. ilk kullanima adetimin ilk gününde baslicam ?
4. 21 gün alicam, 7 gün ara verip 8. gün tekrar baslicam 21 gün alicam ve böyle devam ediyor deilmi?
5. kisiden kisiye yaramadigida oluyormu bu ilacta?
simdiden cevaplarin icin tesekkürler
şöle başlıyım. her doğum kontrol hapı kutunun içindeki hap sayısı aynı değil. türkiyede genelde 21 tane olanlar satılıyor.
1. evet memnunum :) çünkü ne zaman adet olacağımı biliyorum. mesela haplar bittikten sonra 4 gün sora adet oluyorum sabah. şaşmıyo bile :) evet kilo aldım 5 kilo kadar. ama ilaçla bağlı olduğunu düşünmüyorum. iştahım açıldı sanki ilaçtan sonra ama bazı ay oluo bazı ay olmuo
2. ben bu ilacı sivilce için kullanmadım. adet düzensizliğim için kullanıyorum. ama ne yalan söyliyim cildim hala güzel :)
3.evet cnm ilk günü başlıycak. her gün aynı saate al. mesela telefonun alarmını kur. unutursan 12 saatten fazla olunca etki etmeyebilio. ayrıca antibiyotik kullanırsan mutlaka doktora söle. çünkü oda etkisini azaltabiliyo. çünkü birbirlerini etkileyebiliyorlar. ayrıca kusma ve bağırsak bozukluklarında da etkisi azalabilio. (ancak ilaç içtikten 4 saat içinde olursa.)
4. evet cnm aynen öle. örnekle söyiycek olursam; adetin 1 günü başladın(ilk kutuya başlarken geçerli). 21 tane içtin ve ilacın mesela son tabletini salı aldın ve ilaç bitti. bittikten nezaman sonra adet olcağın senin bünyene bağlı. diğer kutuya çarşamba başlıycaksın. yani ilacın son tabletini aldıktan sonra 8. gün. sonra aynı yöntem 21 gün kullan, 8. gün yeni kutuya başla.
5.eğer düzenli ve doğru kullanırsan ilacın yararı olmama gibi bi durumu yok cnm.
başka sorun varsa sor cnm :):)
canimmm cok teskkür ederim cok ayrintili cevap vermissin cok yardimci oldu.. kac sene önce ne aptallik etmisim hapi alir almaz adetimin ilk gününe bile denk getirmeden icmisim :))))) cok komik yaa.. ama sorum olursa sana tekrardan dönerim canim :)