- Konu Sahibi UquRboCuqu
ya iste bende aslinda doktora gitmeyi tercih ettim..1. daha hic gitmedigim icin cok cekindim öle bacaklarimi acmak felan bide erkek hani kadin olsada fark etmiyor bilmiyorum yapamadim..bide korktum bana iste kizligin zarar görebilir muane ediyorlar felan demislerdi o korkuttu beni baya :S ama evlenince ilk isim doktor olacak..benim ablamda trden yasmin almisti sonra iltihaplanma felan oldu yumurtaliklarinda cok sorun yasadi..yani cocugu olmuyor su an süt dozu diye bisey varmis o cok yüksekmis onda onun inmesi lazimmis ama cocuk olmasi gerekiyormus bi an önce :S
merhaba, öncelikle sana evliliğinde mutluluklar diliyorum.doğum kontrol hapının hiçbir zararı yoktur hatta faydası vardır diyenlere kesinlikle inanma.tabiki bir ilaçtır adet düzensizliği gibi bazı problemlerde tedavi amaçlı kullanılır ancak her ilaç gibi hergün kullanımda emin ol zararı var.ne kadar süre cocuk istemiyorsun bilmiyorum ama bu ilaca belki aylarca belki 1-2 yıl kullanacaksın.sonuçta kimyasal birçok madde senin vücuduna girecek.senin doğal hormon sürecine etkide bulunacak.uzun süreli kullanım sonrasında çocuk isteyip ilacı bıraktığında hala ilacın etkisinde olduğun için belki normalden daha uzun sürede hamile kalacaksın.ayrıca gerekli tahlilleri yaptırmadan doğum kontrol hapı kullanman çok sakıncalı.çünkü doğum kontrol hapları tromboza yani pıhtılara buda damar tıkanıklığına sebep olabiliyor.mesela ''faktör 5'' mutasyonu diye bir rahatsızlık var.o trombozu tetikleyen bir rahatsızlık.bu rahatsızlığı olupta bilmeyen birçok kadın var. faktör 5 mutasyonu zaten tromboza sebep olurken, birde tahlilsiz bu tarz haplar kullanıldığında iyice damar tıkanıklığı gibi problemler yaşama ihtimalini artırmış oluyor.bence doğum kontrol hapı kullanıp dengeni bozma.artık zaten soluduğumuz havadan tut,yediğimiz yemeğe kadar hiçbir şey doğal değilken,korunmanın başka yollarıda varken bu tarz kimyasallardan uzak durmanı öneririm ben.ama ''illa kullanmam lazım başka yöntem olmaz'' diyorsan o zamanda kesinlikle bir doktora gitmelisin.