- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.652
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
Merhabalar,
Yine güzel bir kategoride buluştuk. Yayınlanacak tarifleri merakla bekliyorum ,eminim Türk mutfağının birbirinden güzel tarifleri ile çokça katılım olacak.
Bende sizlere Sivas yöresinde yapılan Hingel'i hazırladım. Hinkal,Hingal vb birçok söyleniş şekli var,ben duyduğum haliyle bahsetmeyi doğru buluyorum.
Gelelim tarifimize.
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ki biz iç harçlarımızı hazırlarken dinlensin ve daha kolay açılsın
Hamur için malzemeler
(Tek beze için)
1 Yumurta
1 kase un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ılık su (yumurtanın boyutuna göre miktar artabilir,ben çeyrek bardak daha ekledim)
Unu derin bir kaba alalım,ortasını havuz yapıp yumurtayı ve tuzunu ekleyelim
Yoğurmaya başlayalım,kıvamı tutturmak için ılık su ilavesiyle hamurumuzu toparlayalım,üzerine nemli bir bez örtüp kenarda dinlendirelim.
Sıra geldi iç harçlarımıza,
Kıymalı iç harç için;
200gr dana kıyma (miktar fazla geldi tek beze için,tek beze yapacaksanız,yarısı yeterli olacaktır,hepsini kıymalı yapacaksanız,tamamı yeterli olur,32 adet hingel oluyor bu tariften)
1 soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı toz hardal (isteğe bağlı,ben ete yakışırıyorum)
1 çay kaşığı granül sarmısak (buda isteğe bağlı,ben kullandım yakıştırdığım için)
Malzemeleri yoğurup,köfte harcı gibi hazırlayıp kenara alıyoruz.
Sıra patatesli harcımizda
Malzemelerimiz;
1 Orta boy haşlanmış patates
1 çk tuz
1çk pul biber
Patatesleri ezip tuz ve biberi ekliyoruz ve kenara alıyoruz.
Hazırladığımız hamuru acmaya başlıyoruz
Hamurumuz dinlendiği için kolay açıldı. Mantı hamuru kadar ince açmak yeterli.
Hamurumuzu yuvarlak kesiyoruz,uygun bir bardak yardımıyla.
Tam ortasına iç harçlarımızdan bolca (yaklaşık tekirdağ köfte büyüklüğünde ) ekliyoruz. Sonra önce üstten bir köşesini kapatıyoruz ve yanlardaki hamurları bir sağdan, bir soldan kapatarak şekil veriyoruz.
Hepsini tamamlayıp,bolca tuz eklediğimiz suda,suyun üzerine çıkana kadar haşlıyoruz. Fazla tutarsak açılabilirler,takribi 7-8 dakika yeterli oluyor pişmeleri için.
Hingeller haşlanırken,sosunu hazırlayalım.
Sos için malzemelerimiz
1 yk domates salçası
İsteğe bağlı 1 çk granül sarımsak
1 yk tereyaği
Sarımsaklı yoğurt,3-4 yk kadar
Ve son olarak sos kıvamını ayarlamak ićin,3-4 yemek kaşığı mantının suyundan ekleyeceģiz.
Yoğurt hariç tüm malzemeleri tavaya alıp pisirelim. Sosumuz hazır.
Herşey hazır olduğuna göre,servis yapabiliriz.
Afiyet olsun
Yine güzel bir kategoride buluştuk. Yayınlanacak tarifleri merakla bekliyorum ,eminim Türk mutfağının birbirinden güzel tarifleri ile çokça katılım olacak.
Bende sizlere Sivas yöresinde yapılan Hingel'i hazırladım. Hinkal,Hingal vb birçok söyleniş şekli var,ben duyduğum haliyle bahsetmeyi doğru buluyorum.
Gelelim tarifimize.
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ki biz iç harçlarımızı hazırlarken dinlensin ve daha kolay açılsın
Hamur için malzemeler
(Tek beze için)
1 Yumurta
1 kase un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ılık su (yumurtanın boyutuna göre miktar artabilir,ben çeyrek bardak daha ekledim)
Unu derin bir kaba alalım,ortasını havuz yapıp yumurtayı ve tuzunu ekleyelim
Yoğurmaya başlayalım,kıvamı tutturmak için ılık su ilavesiyle hamurumuzu toparlayalım,üzerine nemli bir bez örtüp kenarda dinlendirelim.
Sıra geldi iç harçlarımıza,
Kıymalı iç harç için;
200gr dana kıyma (miktar fazla geldi tek beze için,tek beze yapacaksanız,yarısı yeterli olacaktır,hepsini kıymalı yapacaksanız,tamamı yeterli olur,32 adet hingel oluyor bu tariften)
1 soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı toz hardal (isteğe bağlı,ben ete yakışırıyorum)
1 çay kaşığı granül sarmısak (buda isteğe bağlı,ben kullandım yakıştırdığım için)
Malzemeleri yoğurup,köfte harcı gibi hazırlayıp kenara alıyoruz.
Sıra patatesli harcımizda
Malzemelerimiz;
1 Orta boy haşlanmış patates
1 çk tuz
1çk pul biber
Patatesleri ezip tuz ve biberi ekliyoruz ve kenara alıyoruz.
Hazırladığımız hamuru acmaya başlıyoruz
Hamurumuz dinlendiği için kolay açıldı. Mantı hamuru kadar ince açmak yeterli.
Hamurumuzu yuvarlak kesiyoruz,uygun bir bardak yardımıyla.
Tam ortasına iç harçlarımızdan bolca (yaklaşık tekirdağ köfte büyüklüğünde ) ekliyoruz. Sonra önce üstten bir köşesini kapatıyoruz ve yanlardaki hamurları bir sağdan, bir soldan kapatarak şekil veriyoruz.
Hepsini tamamlayıp,bolca tuz eklediğimiz suda,suyun üzerine çıkana kadar haşlıyoruz. Fazla tutarsak açılabilirler,takribi 7-8 dakika yeterli oluyor pişmeleri için.
Hingeller haşlanırken,sosunu hazırlayalım.
Sos için malzemelerimiz
1 yk domates salçası
İsteğe bağlı 1 çk granül sarımsak
1 yk tereyaği
Sarımsaklı yoğurt,3-4 yk kadar
Ve son olarak sos kıvamını ayarlamak ićin,3-4 yemek kaşığı mantının suyundan ekleyeceģiz.
Yoğurt hariç tüm malzemeleri tavaya alıp pisirelim. Sosumuz hazır.
Herşey hazır olduğuna göre,servis yapabiliriz.
Afiyet olsun