Sivas///58

Evet dilom o maçta annem ve babam tarafından akrabalarımda vefat etmişler malesef :çok üzgünüm:

edit: vefat etmişler derken öldürülmüşler :KK43:((((((((((
Allah rahmet eylesin :Saruboceq: :çok üzgünüm:
[/COLOR]

:1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:helal
ay bzm taraftarlar mı ölmüş o kadar? :1shok:

İki taraftan da ölmüş.:1shok:
Ve Kayserilerin yaptığı bu inceliği karşılık olarak hemde olayı bi nebze unutmak sebebiyle Sİvasta da Kayseri caddesi mevcuttur.
Ama dediğim gibi gitmedim görmedim bilmiyorum :gitme:

Allah rahmet eylesin :Saruboceq: :çok üzgünüm:

İki taraftan da ölmüş.:1shok:
Ve Kayserilerin yaptığı bu inceliği karşılık olarak hemde olayı bi nebze unutmak sebebiyle Sİvasta da Kayseri caddesi mevcuttur.
Ama dediğim gibi gitmedim görmedim bilmiyorum :gitme:
Amin canım :Saruboceq:
Maç Kayseride olduğu için ev sahibi takım öyle bi kuşanmışlarki maça gelirken niyetleri belliymiş yani :1no2:
Sivasta kendini savunma adına saldırmış tabiki :çok üzgünüm:

Detayları bilmiyorum canım.Ama araştıracam şimdi :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
Çok üzüldüm akrabaların için.
Barbar taraftarlar.

43 kişiymiş ölü sayısı :KK43:(
Sıvas maçı 1-0 önde götürürken ikinci yarıya çıkamamışlar.
Futbolcuları alıp sivasa götürmüşler.
Ve onlar radyodan dinlediğinde sadece yaralılardan bahsediliyormuş.
Sonra çıkıp Kayseriye gelmişler.
Burdaki manzara çok kötüymüş :KK43:((
Sonrası malum anlatmayayım.
17 Eylül 1967'de olmuş olay.:KK43:(

43 kişiymiş ölü sayısı :KK43:(
Sİvas maçı 1-0 önde götürürken ikinci yarıya çıkamamışlar.
Futbolcuları alıp sivasa götürmüşler.
Ve onlar radyodan dinlediğinde sadece yaralılardan bahsediliyormuş.
Sonra çıkıp Kayseriye gelmişler.
Burdaki manzara çok kötüymüş :KK43:((
Sonrası malum anlatmayayım.
17 Eylül 1967'de olmuş olay.:KK43:(
Evet canım :çok üzgünüm:
Sanırım 2-3 kişide bizim akrabalardanmış :çok üzgünüm:
Dedemde o maçtaymış şükürki ona bişey olmamış

Maç saat 16:00'da başlamış ve staddaki 21 bin taraftar tezahüratlarla takımlarına destek olmaya çalışmıştır. Maçın 20. dakikasında gelindiğinde Kayserispor’un forvet oyuncusu Küçük Oktay attığı gol ile takımını 1-0 öne geçirir. Tanıklarının verdiği beyanlara göre gole sevinen Kayserispor taraftarı çocuklara karşı Sivas tribünlerinden tepki başlar. Sivaslı taraftarların elma paketlerinin altından çıkardıkları taşları çocuklara atması üzerine panik başlamış ve kaçışmaya başlayan çocuklardan ikisi ezilerek hayatını kaybetmiştir.[1] Stadta görevli bir polisin Kayserili taraftarı galeyana getirmesi sonucu Kayserispor taraftarları taş, sopa, bıçaklarla Sivaslı taraftarların üzerine yürümeye başlamasıyla Sivas taraftarlarının bulunduğu tribünlerde başlayan panik sonucunda binlerce Sivas taraftarı kapılara yüklenmiş veve stat çıkışındaki düzensizlikler nedeniyle 41 Sivaslı olay yerinde havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmüştür. 300'den fazla taraftar da taş, sopa ve bıçaklarla yaralanmıştır. [1]
Sivaslılar kendilerini stadyumun dışına atmış ve stad çevresine park edilmiş 60 kadar Kayseri plakalı arabanın ve spor salonunun çerçevelerini indirerek toplu halde stadın 5 kilometre uzağına parkedilmiş araçlarına doğru yol almıştır. Derhal yola çıkan taraftarlar şehrin 50 km dışında durdurdukları Kayseri plakalı araçları ateşe verir. [1]

Karşılaşmanın ardından [değiştir]

Bu olayların ardından Sivas plakalı araçlar yakılmış ve Sivas taraftarları dövülmüştür. Bu durumu öğrenen Sivaslılar galeyana gelerek, Sivas'ta bulunan Kayserililere ait dükkanları tahrip etmiş ve Kayseri plakalı araçları yakmışlardır. [1]

Maçta 40 kişinin öldüğü haberi, kısa süre içerisinde Sivas'a da yayılmış, bunun üzerine; Sivas'ta Kayserililer'e yönelik olsı bir taşkınlığı önlemek için tedbirler alınmıştır. Sivas'a 10 kilometre uzaklıktaki Kayseri köprüsü ve Sivas'taki Kayserililere ait dükkan ve binaların önünde özellikle jandarma ve polis görevlileri yerleştirilmiştir. Fakat alınan bütün önlemlere rağmen olayın akşam saatlerinde duyulması üzerine halk sokaklara dökülmüş ve Kayseri'den gelen araçlardan maça giden 5 bin Sivaslı'nın akıbetini öğrenmek için geceyi Kayseri yolu üzerinde geçirmiştir. Ölü sayısı konusundaki tutarsız ifadeler Sivaslıları çileden çıkarmıştır. [1]
ayseri'de olaylara neden olan 8'i Sivas 18'i Kayserispor taraftarı 26 kişi tutuklanmış ve maç esnasında ve sonrasında çıkan olaylar nedeniyle iki takım 17 maç saha kapama cezası almıştır. ıki takım arasında yarım kalan maç 1968 yılında Ankara’da oynanmış Kayserispor maçta 1-0 galip gelmiştir. Bu maçın ardından 5 yıl boyunca Kayserispor ve Sivasspor aynı gruplarda mücadele etmemiştir.[1]

kaynak wikipedia

kayseri spor gol atmış sivas taraftarı seviniyolar diye taş fırlatmış
kayserili taraftarlarda sivas taraftarına taşlı sopalı bıçaklı olarak karşılık vermişler ve çıkış kapısında 41 sivassporlu taraftar sıkışarak olay yerinde can vermiş :sm_confused:

Evet canım :çok üzgünüm:
Sanırım 2-3 kişide bizim akrabalardanmış :çok üzgünüm:
Dedemde o maçtaymış şükürki ona bişey olmamış

Allah korumuş turuncum :Saruboceq:
bizim eski evimiz Sİvas yol ayrımına 15 dakika demekki ozman bizim evin oralarda beklemişler :1shok:

Bende okuyunca sivas gol atmış gibi algıladım :S
Yanlış bilgi ozaman özür dilerim.:1closedeyes:
:mymeka:

Allah korumuş turuncum :Saruboceq:
bizim eski evimiz Sıvas yol ayrımına 15 dakika demekki ozman bizim evin oralarda beklemişler :1shok:
eski eviniz duruyo mu la benide götürsene delikafadulden

benede benede delikafadulden

hmmm hiç bilmiyodum bak bunu ilk kez duydum dilom :sinifsinif:
kötü olmus yaa sedoşum basınız saolsun :1no2:

Bende has be has Sivaslıyım zaten.
Burasıda özgür bi site nereye ne yazacağım kimseyi ilgilendirmez.
Bakın bende burda uzun zamandır varım.
Ve daha kimseye bir terbiyesizliğim veya saygızlığım olmadı o yüzden dikkat edin konuşmalarınıza.
Sizede halen saygısızlık yapmamak için dikkat ediyorum.
Ayrıca Kayserilli bacılarımla konusurum Sivaslı hemşehrilerimle konusurum bırakın onada ben karar vereyim.

Bakın kangal köpeği hemde yavrusu çok şeker :asigim:

Buda büyüğükaydirigubbakcemile3

Benimde vardı bir zamanlar.:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: Eniştem vurdu ama onu :çok üzgünüm:

Benimde vardı bir zamanlar.:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: Eniştem vurdu ama onu :çok üzgünüm:

Anlatmıştın zalim enişeteyi :umursamaz:
Valla öyle seviyorumki bende kangalları cekuya değişebilirim yani delikafadulden

Anlatmıştın zalim enişeteyi :umursamaz:
Valla öyle seviyorumki bende kangalları cekuya değişebilirim yani delikafadulden

:çok üzgünüm: evet zalim adam.
Ceku da tatlı ama kangal gibisi yok.
Yurtdışında bile önemi büyük :kedi:
Ama sibirya kurtlarınıda çok seviyorum.
Gözlerimiz aynı :roflol:

ayyy cok güzeller ben bunlardan cok gördüm hemde canlı kanlı yakından :asigim:
yavruları pek tatlı oluyo bee büyükler biraz daha az tatlı :roflol:

Ceku da tatlı ama kangal gibisi yok.
Yurtdışında bile önemi büyük :kedi:
Ama sibirya kurtlarınıda çok seviyorum.
Gözlerimiz aynı :roflol:

öyle valla kangal gibisi yok :lepi:
gözleri güzel bacum :nazar: :asigim: opuyorumnanaktan

X