Sivas///58

bu arada ankarada yaşayıp elinde madımak olan ve pişirmesini bilen var mııı?

cnm ben ankarada degilim ama bir sivaslı olarak sana madımak yemeginin az biraz tarif edebilirim.ben düdüklü tencerede yapıyorum.önce azcık sıvı yag ve soganı koyup kavuruyorum.sonra bazıları içine kemik veya kuşbaşı et atıyolar ama ben sevmedigim için etsiz yapıyorum.sonra madımagı azıcık biber salçası domates salçasıda olur koyyorum.bitane tavuk bulyon ve istege göre baharat atıyorum.bir avuçta bulgur atarsan iyi olur atmasanda olur,üstünü kapatacak kadar su ve sonra 15 dakka düdüklüde pişiriyom mis gibi oluyo afiyet olsun.

hımmm walla canım çekti haa kızlar ya bu siwasta makina mühendiler odasının nerde old biliyonuzmu bi kocişlerinize falan sorsanızz

bonjour20fleur10ific7.gif

sivasta oturan arkadaşlar ben ankarada oturuyorum ama yaza düğünüm sivasta olacak ve ben hangi kuaföre gideceğimi bilmiyorum bana güzel bi kuaför tavsiye edebilirmisiniz..nişanlımın ailesi sivasta ama ben sizlerden de bir fikir almak istiyorum teşekkür ederim..

eskı adımak otelının orda oben kuafor var tek bılgıgım kuafor o cok sık sac modellerı var

cnm ben ankarada degilim ama bir sivaslı olarak sana madımak yemeginin az biraz tarif edebilirim.ben düdüklü tencerede yapıyorum.önce azcık sıvı yag ve soganı koyup kavuruyorum.sonra bazıları içine kemik veya kuşbaşı et atıyolar ama ben sevmedigim için etsiz yapıyorum.sonra madımagı azıcık biber salçası domates salçasıda olur koyyorum.bitane tavuk bulyon ve istege göre baharat atıyorum.bir avuçta bulgur atarsan iyi olur atmasanda olur,üstünü kapatacak kadar su ve sonra 15 dakka düdüklüde pişiriyom mis gibi oluyo afiyet olsun.

harıkasın pekı madımağı nerden bulucam ..:)
sivasta yiyiyordum pastırmalı yapıyorlardı...

slm canım yenisin sanırım ilk kez gördüm hoş geldin aramıza

annem sivas gürünlü. babam k.maraş elbistanlı. eşim malatya hekimhanlı. ben ankara doğma büyümeyim. eh karar veremedim nereli olduğuma.
annem tarafı gürünün eski ailelerinden olduğuna göre yarı tarafım sizden. beni kabul buyurursunuz sanırım. bu arada ben izmirde yaşıyorum.
arkadaşlar ben türkiyeliyim diyeyim size.

Automne%20bonjour.gif

Son düzenleme:
madımak yemeğini annem çok güzel yapar. gürüne gittiğimiz zaman dağlara çıkar madımak toplardık. çokta güzel olurdu. hala oraya gittiğimde teyze kızları bana madımak pişirirler. özledim şimdi vallahi.

sole herkesın onlıne olacagı bır gun hep beraber yazıssak dertlessek ne guzel olur deme fıkırlerınızı beklıyorum:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:

Back