- 15 Mayıs 2023
- 21
- 8
-
- Konu Sahibi mavidiyebiri
Hayırlısı olsun şimdiden inşallah .Ya ne güzel cok ayrıntılı yazmışsiniz çok mutlu oldum. Şöyle ki bize direkt bu kağıdı verdiler sizin attığınız. Peki bir şey daha soracağım size. Şimdi eşim gitti test verdi. 2 Kasım'da gidip üroloji ile görüşecek. Test sonucu da çıkmış olacak zaten. Benim de reglim 7 Kasım. Ben de reglimin ikinci günü test falan vereceğim. Ama bende bir sıkıntı yok yumurtlamamda vs de. Ne zaman yumurta toplama işi ve transfer yapılır ortalama ?
Peki pgt yaptırmak zorunda mıyım? Çünkü benim yaşım genç. Yaş sıkıntısı yok. Başarısız tüp bebek denememiz de yok. Daha önce tekrarlayan düşük vs de yok. Bu benim ilk tüp bebek denemem olacak aynı zamanda ilk hamileliğim. Araştırdığıdmda bu gibi durumlar varsa yaptırılıyor ama yaptırın derler mı acaba ?Hayırlısı olsun şimdiden inşallah .
Siz reglin 2 - 3. Günü; Amh - LH - FSH - E2 - TSH - PROLAKTİN mutlaka baktırmanız lazım hatta zaman kazanmak istiyorsanız Memorial hem sizden hem de eşinizden bu saydıklarım haricinde de kan testleri istiyor onlarıda yaptırmanızı öneririm . Ek olarak reglinizin 11- 12 . günü çekilmiş rahim filmi isteniyor sonomed’de olursa daha kaliteli oluyor orayı öneriyorlar 7.500 civarında şuan .
Bence bunları tamamladıktan sonra ilk randevunuzu alın Semra Hoca’ya onun ekip doktoru ile ilk ve en uzun randevunuz olacak benim 2 saate yakın sürmüştü ilk görüşmem . Sonrasında muhtemelen Aralık reglinizin ilk günü arıyorsunuz eğer öğlen 3’e kadar regl olursanız adetinizin 1. Günü o gün sayılıyor 3’ten sonra olursanız o gün 0. Gün sayılıp öyle gün belirlenip çağırılıyorsunuz ve o gün tedaviniz başlıyor .
Saydıklarım haricindeki testleriniz hem eş hem de sizden ;
Kadın + Erkek
Hepatit Bs Antijeni ( HBsAg)
Hepatit Bs Antikoru ( anti - HBs)
Hepatit C Antikoru ( anti - HCV)
HIV Antikoru (1&2) + p24 Antijeni
Kan Grubu Testi .
Kadın
AMH - LH - FSH - E2 - TSH - PROLAKTİN
Rahim Filmi ( CD + Raporu )
Erkek
Perhizli semen analizi
Transferiniz toplamadan sonra olabilir eğer PGT yapılamayacaksa ve taze olacaksa fakat Semra Hanım PGT öneriyor öyle bir durumda toplamadan sonra 5 güne gelen embriyolar PGT ‘ye gidiyor 15 - 20 gün içinde de genetik sonucu çıkıyor . Bu süre zarfında embriyolarınız dondurulduğu için çıkan sonucs istinaden toplama işleminden sonraki 2. Reglinizde muhtemelen transfer olursunuz .
Bir de rahim filmi yine de çektirmem gerek mi? Çünkü benlik bir sıkıntı yok. Test sonuçlarında anlaşılmaz mi?Peki pgt yaptırmak zorunda mıyım? Çünkü benim yaşım genç. Yaş sıkıntısı yok. Başarısız tüp bebek denememiz de yok. Daha önce tekrarlayan düşük vs de yok. Bu benim ilk tüp bebek denemem olacak aynı zamanda ilk hamileliğim. Araştırdığıdmda bu gibi durumlar varsa yaptırılıyor ama yaptırın derler mı acaba ?
Pgt için yaşa bakmıyorlar bizimde yaş olarak erkendi ama önerdiler . Rahim filmi olmadan tedaviye başlamıyorlar benimde birşeyim yoktu mesela rahim filminde tüpüm tıkalı çıktı . Tüp bebek öncesi rahim filmini mutlaka istiyorlar olası her ihtimal için .Bir de rahim filmi yine de çektirmem gerek mi? Çünkü benlik bir sıkıntı yok. Test sonuçlarında anlaşılmaz mi?
Benim de ilk denemem ve daha önce hiç bir gebeliğim düşüğüm vs. Yok .. ama önerdiler .Peki pgt yaptırmak zorunda mıyım? Çünkü benim yaşım genç. Yaş sıkıntısı yok. Başarısız tüp bebek denememiz de yok. Daha önce tekrarlayan düşük vs de yok. Bu benim ilk tüp bebek denemem olacak aynı zamanda ilk hamileliğim. Araştırdığıdmda bu gibi durumlar varsa yaptırılıyor ama yaptırın derler mı acaba ?
Yaa öyle mii ben de hani belli durumlarda yapılıyor diye önermezler yaptırmam herhalde diyordum. İlk denemenizde oldu mu peki bebisinizzzBenim de ilk denemem ve daha önce hiç bir gebeliğim düşüğüm vs. Yok .. ama önerdiler .
Yaa rahim filmi de beni geriyor açıkçası siz nerde yaptirdinizPgt için yaşa bakmıyorlar bizimde yaş olarak erkendi ama önerdiler . Rahim filmi olmadan tedaviye başlamıyorlar benimde birşeyim yoktu mesela rahim filminde tüpüm tıkalı çıktı . Tüp bebek öncesi rahim filmini mutlaka istiyorlar olası her ihtimal için .
Ben Acıbadem’de çekildim ama Sonomed’i öneriyorlar Memorial’de sonomed’i öneriyor mutlaka isteyeceklerdir .Yaa rahim filmi de beni geriyor açıkçası siz nerde yaptirdiniz
Ben henüz transfer olmadım ameliyat oldum rahimde septum ve tüpümdeki tıkanıklık nedeni ile ( rahim filminde ortaya çıktılar) iyileşme dönemindeyim sonra transfer inşallahYaa öyle mii ben de hani belli durumlarda yapılıyor diye önermezler yaptırmam herhalde diyordum. İlk denemenizde oldu mu peki bebisinizzz
Tamamdır ben de derlerse hemen gider yaptırırım orda artık yapacak bir şey yokBen Acıbadem’de çekildim ama Sonomed’i öneriyorlar Memorial’de sonomed’i öneriyor mutlaka isteyeceklerdir .
Yaa çok çok geçmiş olsun inşallah bir an önce evladiniza kavuşursunuzBen henüz transfer olmadım ameliyat oldum rahimde septum ve tüpümdeki tıkanıklık nedeni ile ( rahim filminde ortaya çıktılar) iyileşme dönemindeyim sonra transfer inşallah
Teşekkür ederimYaa çok çok geçmiş olsun inşallah bir an önce evladiniza kavuşursunuzben de baktirayim bakalım inşallahhh bir şey çıkmaz hemen yaptirabiliriz
Ya bir şey daha sormak istiyorum acaba eşinizin sperm testi sonucu ne kadar sürede çıktı? Cumartesi test verdik salı çıkacak demişlerdi hâlâ çıkmadı da bizim. Aradık sorduk ne zaman çıkacak bilmiyoruz demişler de normal mi?Teşekkür ederim
İnşallah hepimiz kavuşuruz
Allah kolaylık versin şansınız açık olsun inşallah
Hemen çıkmıştı bizim testi sonuçlarımız .Ya bir şey daha sormak istiyorum acaba eşinizin sperm testi sonucu ne kadar sürede çıktı? Cumartesi test verdik salı çıkacak demişlerdi hâlâ çıkmadı da bizim. Aradık sorduk ne zaman çıkacak bilmiyoruz demişler de normal mi?
Şişli Memorialde verdi eşim cumartesi. Salı çıkar demişler ama hâlâ çıkmamış aradık o şekilde bilgilendirmisler esimiHemen çıkmıştı bizim testi sonuçlarımız .
Siz testi nerede verdiniz ?
Ürolojiye gitmişti değil mi ?Şişli Memorialde verdi eşim cumartesi. Salı çıkar demişler ama hâlâ çıkmamış aradık o şekilde bilgilendirmisler esimi
Direkt test verdi eşim. Test sonucu sonrasında ürologa gidecek randevu aldı. Sonucun çıkmasını bekliyoruz. Ben de şehir dışındayım şimdi. Dönünce inşallah hemen kendi testlerimi halledeceğim inşallahÜrolojiye gitmişti değil mi ?
Belki poliklinik olduğu için biraz zaman alıyordur , zaten sizinde tahlilleriniz olacak bu sırada onu yapın bencehastaneden randevu aldığınızda o tahlilleri ve bazı evraklarınızı mesaj yolu ile isteyecekler .
İnşallah şu gibi akıp gider bütün süreciniz baştan sonaDirekt test verdi eşim. Test sonucu sonrasında ürologa gidecek randevu aldı. Sonucun çıkmasını bekliyoruz. Ben de şehir dışındayım şimdi. Dönünce inşallah hemen kendi testlerimi halledeceğim inşallah
İnşallah Allah razı olsunİnşallah şu gibi akıp gider bütün süreciniz baştan sona
Şansınız , yolunuz açık olsun .
Hep birlikte bebeklerimizi kucağımıza aldığımızı paylaşalım