Amin çok teşekkür ederim. Allah sizede sağlıkla hayırla çok bekletmeden nasip etsin.
Ben 16 yaşımdayken çikolata kistim varmış hiç bilemedik patladı ve ameliyat oldum bir yumurtalığım alındı. Tabii amh düştü kistler hep nüksetti büyüdü küçüldü vs. 24 yaşında evlendim durumumu bildiğim için hiç korunmadık 3. Yılda gebelik olmayınca tüp bebeğe başladık. Orada öğrendik ki ili tüpümde enfeksiyon ile dolmuş ve işlevlerini tamamen yitirmiş. Çikolota kistim 2 cm boyutundaymış. Amh düşmeye devam etmiş. İç organlarım hep yapışmış. Tüpler alınmadan
tüp bebek transferi bile yapamam dedi semra hoca. Önce opu oldum embriyolar donduruldu. Sonra iki tüpüm ameliyatla alındı karıniçi yapışıklıklarım açıldı histereskopi yapıldı. Ameliyattan 2 ay sonra transfer oldum. Gebelik oluştu çok şükür. 4.5 sene sonrasında da ikinci transferimi dondurulmuş embriyo ile yaptık o da tutundu. Kistim hala var hatta ikinci transferde 4-5 cm boyutlarındaydı ama kan tahlillerim iyi çıktığı için transfere engel görmediler. Anlatırken kolay ama yaşarken her aşaması yıpratıcı zorlayıcıydı. Çok şükür Rabbime. Allah isteyen herkese nasip etsin. Şimdi donmuş 3 embriyom daha var imha ettirmedik dünyanın binbir türlü hali var başka çocuk düşünmesemde doğal yoldan gebe kalma şansım sıfır olduğu için imha ettirmiyorum.