- 9 Ocak 2015
- 12.717
- 28.995
Burda tedavi gorenler etkilensinler istemem fakat benzer sey ayni tarihlerde benim de basima geldi,benim 6 AA embriyom cozulurken bozulmustu, pgt yapilmamisti ama.O zaman o kadar çaresizdim ki. Eşimde sperm haraketi %1 24 tane olgun yumurtadan 18i döllenip 5i 5. Güne geliyor 2 tedavimde aşağı yukarı aynıydı +1 -1 oynadı sadece. Bu bile benim için mucizeydi. 4 embriyomun ikisi sağlıklı geldi transfer günü çözerken 1-1 bozuldular. Net açıklama olmadı sonra göndermediğim o gruptan 1 embriyom vardı hazırlanmıştım onu transfer etsinler dedik ve sağlıklı çözüldü. Negatif oldu semra hocayla görüştüm belki de parça aldıkları için embriyo güçsüzleşti dayanamadı transfer olsaydı da tutmazdı denildi. Bir de semra hoca embriyolog hatası da olabilir dedi laf arasında çözme işlemi basit değil riske atılacak bir işlem asla değil. 2. Tedaviye başlamadan başka merkez mi denesem diye düşünmedim değil eşim de teklif etti ama en yakın bahçeci de bile neler oldu neler oluyor okuyunca ve Memorialın en çok lab. Güveniyordum zaten bizim iş sperm de olunca burayı tercih etmiştim. Bozulması büyük hayal kırıklığıydı fakat döllenme olması da büyük bir umuttu tekrar başladım bütün işlemleri hakan beye yaptırdım. 2 tane 5aa embriyo transferi de negatif sonuçlandı. Bu kez pgtye göndermedim embriyolarım zayıflamasın diye. Gel gelelim ilk tedavimde ki mozaik embriyo çözülüp transfer edildi ve kızım doğdu. Demek ki embriyolarım normal ilk 2sini çözen başaramadı çöp oldu büyük zahmetlerle elde ettiğim embriyolar dedim. Sonucu güzel oldu diyelim
Umarım kimse ben kadar uğraşmaz kötü haberler almaz bir fiil 7-8 sene uğraşıp sonuca ulaştım. Birde başka merkezlerde dölleme bile olmayan kişiler bu merkez de çocuk sahibi oldu bu benim için umut vericiydi çünkü sperm seçmek önemli morfoloji 0 hareket 1. En son hakan beyle görüşmemde artık dondurma çözme işlemleri gelişmiş öyle demişti. Ben 2018 sonu 19 başı sanırım dondurmuştum.
Gerci benim baska merkezde bir tane ikinci gun embriyom olmustu memorialde 4 tane besinci gun cok iyi kalite embriyolarim olmustu, evet dusuk ihtimal olsada donma cozulmede bozulmalar olabiliyor ama cidden labaratuvari bence de cok iyi.