Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Çok baglanmadim diyordum ama şimdi Nasıl atlaticam tekrar o kürtaj için girdiğim ameliyathaneyi. Eli boş döndüğüm ama yan odalardan gelen bebek sesleriyle dolu odayı. Bana ağlamamak için kendini zor tutan ama teselli vermeye çalışan insanların bakışlarını. Bilmiyorum beynim durmuş vaziyette. Allah senin de sınavlarının ardından mükafatını versin canım Senin korkuların var biliyorum İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Korkma diyemem ben de tekrar olursa 9 ay o korku ile geçireceğim biliyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi nasip. Duam seninle 🙏
İnşallah Rabbim hayırlı sağlıklı zamanda nasip etsin çok sıkıntı çektik mükafatlandırsın inşallah

Bugün çok kötü bir gün geçiriyorum ama sizin de bir arayış içinde olduğunuzu bildiğim için cevap vermek istedim. Benim sürecim daha farklı 1 yaşındayken derin bağırsak ameliyatları olmuştum yapışıklık oradan geliyor ama daha önce gittiğim hiçbir Doktor karne içi yapışıklığından bahsetmemişti bu gebeliğe engel değil demişlerdi. Karnımdaki derin dikişleri gördükleri halde yapışma olabileceğini bilmiyordum. Daha sonra tüp bebek için başvurduğunda doktor ultrasonda gördü tüpler Rahme ve bağırsaklara bağırsaklar rahme her şey birbirine yapışmıştı. Doktor yine bu durum engel değil sadece tüpler Rahime yapışık olduğu için normal yolla gebe kalman biraz zor dedi ama tüpler O durumda olmasaydı karın içi yapışıklık engel değil dedi. Yani ben başka doktorlara da sordum hepsi aynı yorum yaptı ameliyatın olduğu için daha öncesinde ve yapışıklık olduğu için doğum zor olur dediler ama bir doktorum doğumun zorluğu doktoru zorlar dedi yani. Sen sıkıntı yapma normal olursa bizim için daha iyi olur sezeryan da biraz uğraşırız dedi beni kimse doğumla ilgili korkutmadı ki karnım boydan boya dikişlerle dolu olduğu halde. Daha sonra tüp bebek tuttu keseyi gördük ama şimdi kalp atışı durdu tüp bebek tuttuğunda da doktorum ilerleyen süreçlerde sadece ağrıların olur plasenta yapışabilir dedi riskli gebelik uzmanı ile devam edecektim sürece ama dayanılmaz ağrıların olur demedi O yüzden ben de cerraha gitmedim ama şimdi çok çaresiz hissediyorum 5 yıl önce bir kürtajım daha var şimdi ikinci kez kürtaj olacağım gibi kalbim patlayacak sanki çok zor.
Üzüntünü kalbimde hissettim arkadaşım, Allah şifa versin, pes etme sakın. İnşallah kalbindeki bu temiz dilek kabul olur, Allah sana da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder 🙏

Merhaba kızlar, 9. Gün test sonucum çıktı, 155 🥰 Allah’ıma çok şükür 🙏 Bayramın 1. Günü de artışı görür çifte bayram yaparız inşallah. Bir düşüğüm olduğu için sevinmeye korkuyorum 🥺
Maşallah canım çok güzel artarak devam etsin çifte bayramın olsun sağlıcakla kucağına almak nasip olsun🙏

• Beğen
Reactions: sbf
günaydınnn. bende biraz mide yanması ve asla bitmeyen yorgunluk hali var hiç dinlenemiyorum akşam erken yatıyorum ama yine fayda etmiyor:KK43: sen nasılsın canım*

Günaydın 🌞 bende azıcık mide bulantısı var ama bazen kendimi fazla mı dinliyorum, belirti arayıp duruyorum diyorum ☺️

Şükür mide yanması bende yok ama yediklerime çok dikkat ediyorum baklagiller den yiyorum asitli içecek içmiyorum su tüketmeye çok çalışıyorum ama yorgunluk bende de aynı şekilde hep istiyorum yatayım uyuyayım 🤷🏼🙄🥰🤭 bir de lutinus artık zor gelmeye başladı orası sis gibi hissediyorum artık 🤷🏼🤷🏼

Lutinusu koymak zorlaştı artık, sanırım rahim sertleşti hamilelik nedeniyle. Hemşireye lutinus hep devammı sordum, kesinlikle devam, bırakmak yok dedi. Bu arada sıcak banyo da iyi değil kızlar. Folik asit yıkımına neden oluyormuş. Sauna, buhar odası, aşırı sıcak banyo yok, bilginize.

Kızlar günaydın. sbf sbf hayırlı Olsun, inşallah sağlıkla devam eder hamileligin 🙏Bu arada embriyo kaliten neydi merak ettim.Bu arada benim bugün âdetin 8.günü .3 .günü gittigımde 10 mm civarı bir folikül olduğu için doktor erken çağırmıştı ama o gelişmemiş, şimdilik en büyük folikül 9 mm , rahim daha ince 5 küsürlerde , doktor daha baskın folikül secilmedigı için ince olması normal dedi.4 gün sonra tekrar gideceğim, umarım folikül büyür ve rahim kalınlaşır.Zaten ben 29-30 günde bir adet oluyorum, şu an normal dedi doktor

evett lutinus zorlaştı artık iyice:KK43: ve ben halaaa aparatla uygulayabiliyorum. 10+6'da bitiricez sanırım ya da 10+0 emin değilim

Kızlar günaydın. sbf sbf hayırlı Olsun, inşallah sağlıkla devam eder hamileligin 🙏Bu arada embriyo kaliten neydi merak ettim.Bu arada benim bugün âdetin 8.günü .3 .günü gittigımde 10 mm civarı bir folikül olduğu için doktor erken çağırmıştı ama o gelişmemiş, şimdilik en büyük folikül 9 mm , rahim daha ince 5 küsürlerde , doktor daha baskın folikül secilmedigı için ince olması normal dedi.4 gün sonra tekrar gideceğim, umarım folikül büyür ve rahim kalınlaşır.Zaten ben 29-30 günde bir adet oluyorum, şu an normal dedi doktor
Teşekkür ederim 🥰 Sevinmeye korkuyorum, yarın 2 kat artış olacakmı bakılacak. Benim embriyom pgt den tek sağlıklı dönen iyi kalite embriyo. Seninki de pgt liydi sanırım. Ben ilk muayeneye adetin 4. Günü gittim, rahim kaç mm hatırlamıyorum, 2. Muayeneye 10. Gün gittim 8,1 mm idi, sonra 13. Günde 10,3 mm ve 15. Günde 10,5 mm rahim folikül 17 mm iken akşam ovitrelle yaptım. Benim döngüm 26 -27 sürerken transfer ayımda 3-4 gün uzamış oldu. Önceki aylardaki tedavilerin etkisi olabilir. Senin de belki bu şekilde olabilir, rahim kalınlaşması için nar suyu içiyorlar sanırım

evett lutinus zorlaştı artık iyice:KK43: ve ben halaaa aparatla uygulayabiliyorum. 10+6'da bitiricez sanırım ya da 10+0 emin değilim
Progesteron değerimiz iyiyse lutinus bırakılabilirmi, zaten piyasada zormuş bulmak dedim ama kesin 10. Haftaya kadar kullanılacakmış. Lutinus tan kaçış yok yani 🙃

Teşekkür ederim 🥰 Sevinmeye korkuyorum, yarın 2 kat artış olacakmı bakılacak. Benim embriyom pgt den tek sağlıklı dönen iyi kalite embriyo. Seninki de pgt liydi sanırım. Ben ilk muayeneye adetin 4. Günü gittim, rahim kaç mm hatırlamıyorum, 2. Muayeneye 10. Gün gittim 8,1 mm idi, sonra 13. Günde 10,3 mm ve 15. Günde 10,5 mm rahim folikül 17 mm iken akşam ovitrelle yaptım. Benim döngüm 26 -27 sürerken transfer ayımda 3-4 gün uzamış oldu. Önceki aylardaki tedavilerin etkisi olabilir. Senin de belki bu şekilde olabilir, rahim kalınlaşması için nar suyu içiyorlar sanırım
Evet PGT li ama bilmiyorum korkuyorum ya 🥺Nar suyu aldım bugün başlayacağım benim daha baskın folikül yok o yüzden doktor normal dedi döngüm de üzün 31-32 güne çıktığı da olur arada.Bu rahim kalınlığı aklımı karıştırdı ya umarım daha erkendir

Rahim kalınlığını sakın kafana takma, ben takmıştım, oradan biliyorum. İkinci kontrolümde 6,3 mm iken 3 gün sonra 11,4 mm oluvermişti.

Evet PGT li ama bilmiyorum korkuyorum ya 🥺Nar suyu aldım bugün başlayacağım benim daha baskın folikül yok o yüzden doktor normal dedi döngüm de üzün 31-32 güne çıktığı da olur arada.Bu rahim kalınlığı aklımı karıştırdı ya umarım daha erkendir
Ben de nar suyu içiyordum rahim kalınlaşsın diye ama Lale Hanım sakın içme dedi. Transfere kadar içeyim diyordum dedim; ona da müsade etmedi. Hemen bırak dedi.

Rahim kalınlığını sakın kafana takma, ben takmıştım, oradan biliyorum. İkinci kontrolümde 6,3 mm iken 3 gün sonra 11,4 mm oluvermişti.
İnşallah ya sanırım daha baskın folikül secilmedigı için rahim kalınlığı artmamış , zaten rahîm kalınlığı problemim yoktu.Umarim benimde artar, çok teşekkür ederim 🙏

• Beğen
Reactions: sbf
X