• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

aaa benim de duyduğum iyi olduuu...benim hepsi birlikte ilerlemiyor geçen denemede çoğu kullanılamamıştı c.tesi gidicem hande hanıma randevu aldım sorıcaktım ne yapmamız gerekiyor die...bi önceki adette mi başlanıo ilaca peki ben şimdi aralık adetim geçti ocakta tedaviye başlamayı düşünüodummm ama nasıl olcak bakalımm

canım zaten ilk adet tarihinden sonra sayıyorsun 21. gün climara forte bantı yapıştırıyorsun.. 23. gündede bantı değiştirip yeni bantı yapıştırıyorsun.. birer tane bant yapıştırıyorsun..
cetrotide iğnelere ise 22. 23. 24. gün vuruluyorsun.. yani şu anda kaçırmamışsın eğer uygun derlerse bu ay yapabilirsin.. iğnelerden sonrada bekliyorsun 2-5 gün içinde adet olup tedaviye başlıyorsun..
banada hande hanım bu tedaviyle ilgili bir şey dememişti bugün telefon açtım baskılama uygulayacakmıyım diye sordum, bugün hande izinliymiş, dosyamı çıkardılar yarın bilgi verecekler..

kızlar benim gibi fsh sorunu yaşayanlar vardı aranızda. ne yaptınız tedaviye başladınız mı? bizim gibi hastalarda ilaç dozu çok düşük tutuluyor değil mi kalite açısından? ensu senin de rezerv azdı cnm ama fsh iyiydi senin di mi?
ben fsh düşmesinin bekliyorum.ama bir arkadaşla konuştum o bahçecide yaptırmış fsh 24ken başlamışlar. şimdi şkşzlerş var havuz yöntemi uygulamışlar....ne bilim ya ben 2 ay önce memoriala geldim görüştüm ama fsh nedeniyle beni bekletiyorlar... nur hanım da gitti. şimdi ben de her ay gidip fsh ölçtürüyorum düştüğünde nasipse gidicem bakalım? ilaç dozu düşük olacak sende demişti NUR hanım ama şimdi hangi doktoru seçmeliyim onu da bilmiyorum?

canım bahçecide fsh hiç önemli değil.. hiçbirzaman bakmıyorlar fsh 35 bile olsa yumurta olduğu sürece başlarız diyorlar.. onların sistemi buymuş bende de hiçbir tedavide fsh testi bile yapmadılar.. yumurta olsa bile fsh yüksekliği bebeğin tutunmasını engelliyor ama bunu umursamıyorlar.. 15 ve altında başlamak en uygunu..
benim fsh sorunum şimdilik yok cnm..
ekipdeki herkez iyi canım hiç farketmez biriyle başla baktın içine sinmiyor değiştirirsin..
sen daha önce bahcecide denemiştin dimi cnm doktorun kimdi.

Son düzenleme:
canım bahçecide fsh hiç önemli değil.. hiçbirzaman bakmıyorlar fsh 35 bile olsa yumurta olduğu sürece başlarız diyorlar.. onların sistemi buymuş bende de hiçbir tedavide fsh testi bile yapmadılar.. yumurta olsa bile fsh yüksekliği bebeğin tutunmasını engelliyor ama bunu umursamıyorlar.. 15 ve altında başlamak en uygunu..
ekipdeki herkez iyi canım hiç farketmez biriyle başla baktın içine sinmiyor değiştirirsin..
merhaba siz çok deneyimlisiniz o yüzden size sormak istedim.ben de inşallah ocakta başlayacağım ilk tüp bebek denememe.ben iğnelerimi kendim yapamam sanıyorum.iğne saatinde hastaneye gitsem orada yaparlar mı?hani çok yoğunlar falan yazılıyor ya acaba dedim uğraşmazlar mı benimle?tüp bebek bölümü yoğun olursa acilde de yaptırabilirim değil mi?

merhaba siz çok deneyimlisiniz o yüzden size sormak istedim.ben de inşallah ocakta başlayacağım ilk tüp bebek denememe.ben iğnelerimi kendim yapamam sanıyorum.iğne saatinde hastaneye gitsem orada yaparlar mı?hani çok yoğunlar falan yazılıyor ya acaba dedim uğraşmazlar mı benimle?tüp bebek bölümü yoğun olursa acilde de yaptırabilirim değil mi?

canım merhaba.. hastanenin verdiği reçete ile tüm mahalle sağlık ocaklarındaki hemşireler iğneleri vurmak zorunda..
ben göbekleri kendim vuruyorum ama kalça kısmından olanları hep reçete ile sağlık ocağında ücretsiz vurdurdum..
reçeteni kaybetmezsen özel veya devlet hastanesi yada sağlık ocağı heryer vurmak zorunda..

anladım canım.çok teşekkür ederim.yok reçetemi kaybetmem. o zaman civardaki sağlık ocaklarını araştırayım ben.istanbulu da bilmeyince zor oluyor böyle uzaktan.hani galiba bi de bu iğnelerin saati de önemliymiş ya şöyle kendime bi yer bulayım hep aynı yerde vurdurayım diyorum ama İs
tanbuul hele de şişliyi hiç bilmiyorum.gidince sorar öğreniriz artık.

anladım canım.çok teşekkür ederim.yok reçetemi kaybetmem. o zaman civardaki sağlık ocaklarını araştırayım ben.istanbulu da bilmeyince zor oluyor böyle uzaktan.hani galiba bi de bu iğnelerin saati de önemliymiş ya şöyle kendime bi yer bulayım hep aynı yerde vurdurayım diyorum ama İs
tanbuul hele de şişliyi hiç bilmiyorum.gidince sorar öğreniriz artık.

canım akşamları sağlık ocakları kapalı oluyorya, mahallelerdeki ufak özel klinikler 24 saat açık oluyor oralarda 5 tl ye vurdurabilirsin.. mutlaka kalacağınız yere yakın çok klinik vardır..

canım merhaba.. hastanenin verdiği reçete ile tüm mahalle sağlık ocaklarındaki hemşireler iğneleri vurmak zorunda..
ben göbekleri kendim vuruyorum ama kalça kısmından olanları hep reçete ile sağlık ocağında ücretsiz vurdurdum..
reçeteni kaybetmezsen özel veya devlet hastanesi yada sağlık ocağı heryer vurmak zorunda..
canım akşamları sağlık ocakları kapalı oluyorya, mahallelerdeki ufak özel klinikler 24 saat açık oluyor oralarda 5 tl ye vurdurabilirsin.. mutlaka kalacağınız yere yakın çok klinik vardır..
tamam canım çok teşekkür ederim.gidince ayarlanır inşllah.15 gün raporlu olmama idare sorun çıkarmazsa inşallah kararımı verdim şişli de yapıcam ilk denememi.hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah...

sen daha önce bahcecide denemiştin dimi cnm doktorun kimdi.
yok ben bahçecide tedavi olmadım.memorialle görüştüm ama fsh yüksek düşünce başlarız dedi.ne bilim bir arkadaşla konuştum fsh yüksekken başlamış bahçecide havuz yöntemiyle 3-4 ay sürmüş.ave şuan ikizleri var....ama fsh yüksekken kaliteli yumurta olmayabilir bir anlamı olmaz dediler bana memorialde.ben de 2 aydır tedaviye başlayamadım.sadece ilaç alıyorum işte.bitkiler falan... Nur hanımla görüşmüştüm orda o da ayrılmış...sence ne yapmalı ensu rezerv de az benim...bahçeciyle görüşmedim hiç...bir de İstanbul dışındayım çok sıkıntı oluyor... arkadaş bana bekleme rezerv az bizde bir ay bile önemli dedi.. ben de bilmedim şimdi...sen de bahçeciden memnun muydun sanırım tedavi olmuştum 34 kere falan orada? yaa bir de sende rezerv az ama fsh normal bu da ço ilginç aslında yükselmesi lazım...bilemedim ben bu işleri....

Sen durum dayim arkadaşım fsh 22 sonra ki ay 23,8 nur hanim prognova verdi.bu ayda ictim 5gune adet olurum tekrar kan vereceğim
Istanbul'a geldim dun gorustum hande hanimla.bekle acele etmeyelim dedi
Konusmak bile iyi geldi.birkac ay takipte olacağım .gelmişken bahceci erbillede görüştüm .havuz yontemino onerdi iki ay
Bizim icin vücut yumurta uretsin yeter fsh filana bakmam dedi
peki cnm ne yapmayı düşünüyorsun ? beklemeyi mi yoksa bahçecide havuz mu? ya ben bir yandan korkuyorum fsh yüksekken ne derece kaliteli olur yumurta tutunma falan zor olur demiş ensu da bilemedia?? bir yandan da bekledikçe aylar geçiyor zaman kaybediyoruz diye endişeleniyorum.bana da nur hanım cylo prg verdi.2 aydır kullanıyorum.düşünce başlayalım demişti nur hanım ozaman.demek ki hande hanım da aynısını demiş.ben de fsh takip ettiriyorum.inşallah rabbim yardım etsin bizlere....çokkkkk dua ediyorum..... istanbulda değilim cnm 4-5 saat mesafe var..sen ordaısın sanırıım.o bir avantaj ordaysan..gidip konuşmak bile mesele uzakta olmasam giderdim şimdiye kadar.başka neler dedi hande hanım başka ilaç falan verdi mi? bi de cylo etki etti mi sende?

Benimde fshım yüksekti şöyleki 19-17-20 iken brükselde deneme yaptım yani sorun etmediler folikül olduğu için 2 düşük 1 dış gebelik oldu. Merkez değiştirdik memorial a geldim 23 tü kabul etmediler bi sonraki ay hayıt suyu ve çayı ile 12 oldu denedik ama hiç tutmadı direkt negatif oldu...yani bazı merkezler fsı çok önemsemiyor ama memorial 15 altı olmadan başlamıyor. Şu havuz yöntemini çok istedim ama Semra hanım kararımdan vazgeçirdi beni. Bu arada ben Kahraman bey de tedavi gördüm Semra hanım da takip etti ve Kahraman bey den memnun kaldım doçent kendisi ve ne sorsan anlatıyor sana göre hareket ediyor sen ne anlarsın ki muamelesi yapmıyor kısacası.. Ama niyeyse aklımda brüksele geri dönmek var kararsızım :KK43:
bu 12 dğeriyle kaç yumiş toplandı bir de ilaç dozu yüksek miydi? neden vazgeçirdi havuz yönteminden merak ettim? peki embryoların kaliteli miydi bu tedavide? yani tutunmama nedeni kaliteden miydi? senin durumundayım ne yapmamı önerirsin?

Arkadaslar en son kontrolde ovitrellenin vuruldugu gun 15 ml den sonraki yumurtalar mi olgun cikiyordu opuda??? Ne stresli is bu sozde tecrubeliyim diyordum ignelerde bile hatam oldu daha oncekilerde hic bu kadar karismamistim yok ignem takildi falan bir suru aksilik yasadim

canım zaten ilk adet tarihinden sonra sayıyorsun 21. gün climara forte bantı yapıştırıyorsun.. 23. gündede bantı değiştirip yeni bantı yapıştırıyorsun.. birer tane bant yapıştırıyorsun..
cetrotide iğnelere ise 22. 23. 24. gün vuruluyorsun.. yani şu anda kaçırmamışsın eğer uygun derlerse bu ay yapabilirsin.. iğnelerden sonrada bekliyorsun 2-5 gün içinde adet olup tedaviye başlıyorsun..
banada hande hanım bu tedaviyle ilgili bir şey dememişti bugün telefon açtım baskılama uygulayacakmıyım diye sordum, bugün hande izinliymiş, dosyamı çıkardılar yarın bilgi verecekler..
çok sağol canımm bilgilerin gerçekten yardımcı oluyorr...c.tesi randevumu hande hanımdan almıştım fakat cuma semra hanımı da görebilirim belki die cumaya aldım bu sefer de hande hanım yokmuş aylin hanımdan aldım baskılama işini sorcam yumurtalarımın çoğu kullanılamamıştı çünkü bi de pıhtılaşma var semra hanımdan randevu alamadım dolu ama görebilirim inşallah

yok ben bahçecide tedavi olmadım.memorialle görüştüm ama fsh yüksek düşünce başlarız dedi.ne bilim bir arkadaşla konuştum fsh yüksekken başlamış bahçecide havuz yöntemiyle 3-4 ay sürmüş.ave şuan ikizleri var....ama fsh yüksekken kaliteli yumurta olmayabilir bir anlamı olmaz dediler bana memorialde.ben de 2 aydır tedaviye başlayamadım.sadece ilaç alıyorum işte.bitkiler falan... Nur hanımla görüşmüştüm orda o da ayrılmış...sence ne yapmalı ensu rezerv de az benim...bahçeciyle görüşmedim hiç...bir de İstanbul dışındayım çok sıkıntı oluyor... arkadaş bana bekleme rezerv az bizde bir ay bile önemli dedi.. ben de bilmedim şimdi...sen de bahçeciden memnun muydun sanırım tedavi olmuştum 34 kere falan orada? yaa bir de sende rezerv az ama fsh normal bu da ço ilginç aslında yükselmesi lazım...bilemedim ben bu işleri....

canım ya bu işlerde öyle karışık işlerki... behcecidede şu var hiçbir doktorun uygulaması diğerini tutmuyor oraya gidersen doğru doktorda karar kıl canım..
gerçekten imkanların el veriyorsa bahçecide kötü bir yer değil canım tabi doğru doktoru bulabilirsen kendine göre..
havuz sistemi için fiyat aldınmı oda oldukça maliyetli ve en az 3 tüp bebek parasına geliyor bunları hep tek tek düşünüp karar ver canım..ve aylarca git gel yapacaksın en az 5-6 ay boyunca.. bu süreç bana istanbuldan bile ağır geliyor..

memorialda da fsh düşmediği için tedaviye başlamıyorlar, fsh nezaman düşecek onunda garantisi yok oda ayrı bir sorun.. bir yıl fsh düşşün diye bekleyeceksen bu defa amh ve diğer değerler yaş geçtikçe kötüye gidiyor..
canım sen kendi bünyeni iyi bilirsin fsh ın 15 altına uzun süre beklemeden düşüyorsa memorial en uygunu ama yok aylar geçsede düşmüyor dersen ben olsam beklemek yerine farklı secenekleride araştırırdım..
bu yolda herşeyi denemek en güzeli maddi olarak kaldırabiliyorsak..

Açıklama için çok sağol canım 4. Denemem geçen cuma sonlandı 2. Adetle hsg istediler gerekirse laparoskopi yapıcsklar yani en erken şubat... Ama çok sağol sayende hiç duymadığım bişey öğrendim sana uğur getirsin de biz de hevesle başlayalım ;)

bu 12 dğeriyle kaç yumiş toplandı bir de ilaç dozu yüksek miydi? neden vazgeçirdi havuz yönteminden merak ettim? peki embryoların kaliteli miydi bu tedavide? yani tutunmama nedeni kaliteden miydi? senin durumundayım ne yapmamı önerirsin?
Arkadaşım ilginçtir 1 yum ile başladık gerisen 3 tane geldi ama 2 tane büyüyüp toplanabildi 19-17 fsh lada aynı böleydi... Son kez düşük doz gonal f kullanıldı 2 ve 3. Kalite embriyo oldu apar topar 4. Gün akşam transferi yaptılar negatif oldu... İlk üç denememde yum lar 1. Kalite dediler 2 düşük 1 dış gebelik oldu.ama memorial a göre başka laboratuarların 1. Kalite embriyosu bizim için 2. Kalite dediler bu da ayrı bi konu neyse...havuz yönteminden şöle vazgeçirildik zaten 1 2 yum oluyor 3 denemeyle 5 tane toplandığını dondurulup çözülürken 3 ünün öldüğünü farzet başa dönersin dediler ayrıca en az 6 ayım gidermiş açıkçası cesaret edemedik...tutunmama nedenine gelince onlara göre tüplerde görünmeyen bi sorun olabilirmiş çünkü ilk defa hiç tutmadı kümyasal bile olmadı...şu an ne yapıcan dersen de 2. Adetimle hsg çektirip 1 ay sonra başlıcam ama merkez konusunda kararsızım... İlk 3 denememi gözümü kırpöadan aynı yerde yaptım ama niyeyse memorial konusunda kararsızım.. O da bazı aksilik ve tüüüm ekibin laboratuar dahil herkesin değişmesinden dolayı yani sabit 2 3 kişi varmış..burada anlatılan eski memorial ekibi yok

Açıklama için çok sağol canım 4. Denemem geçen cuma sonlandı 2. Adetle hsg istediler gerekirse laparoskopi yapıcsklar yani en erken şubat... Ama çok sağol sayende hiç duymadığım bişey öğrendim sana uğur getirsin de biz de hevesle başlayalım :KK66:
aa bana yazmamışsın üzerime alındım cevap verdim :)) yeni üyeyim sorry :)) ama olsun ben de bilgilendim ;)

Dün toplanan 16 yumurtanın 14'ü olgun çıkmış veeeeee 11'i döllenmiş...
Nasıl mutlu ve umutluyum anlatamam... Yarın embriyolara bakılmayacakmış Cuma günü arayacaklar tekrar... İnşallah gelişimleri de sayısı kadar güzel olurda kaliteli embriyolar olurlar... Dualarınızı bekliyorum... Cuma-Cumartesi-Pazar günleri arasında trasfer için çağıracaklar... Allahım sen hayırlısını nasip et...

Nasıl mutlu ve umutluyum anlatamam... Yarın embriyolara bakılmayacakmış Cuma günü arayacaklar tekrar... İnşallah gelişimleri de sayısı kadar güzel olurda kaliteli embriyolar olurlar... Dualarınızı bekliyorum... Cuma-Cumartesi-Pazar günleri arasında trasfer için çağıracaklar... Allahım sen hayırlısını nasip et...
ne güzel sizin adınıza çok sevindimm

hangi doktora muayene oldunuz daha çokk

massallah massallahhh.. Allahim hayirli evlatlar versin insallah canim.

massallah

Back