Mesaji yazarken zannettiginin aksine hic de sinirli degildim. Sadece seni dusunmeye ve empati yapmaya sevketmek icin yazilmis bir mesajdi. Ama simdi beni bu yazdiklarinla sinirlendirdin, evet..
Bana "sen ve senin gibi dusunenler" diye baslayarak PKKnin seviyesine indigimiz gibi yakistirmalar yapmissin. Neye dayanarak? Benim buradaki aciklamalarim arasinda hic bir yerde siddeti destekledigime dair bir lafim veya beyanatim yok. Hatta bu teroristin suruklenmesine sevindigime dair bir tane aciklamam da yok.. Neye dayanarak bu lafi ediyorsun? Tek Humanist sen misin?
Benim aciklamaya calistigim sey su: savasta mantik aramayin, savas acidir, saka degildir. Kendinizi askerin yerine koyun ve empati yapin. Sicak evlerinizden insanlari suclamak kolay. Kendinizin orada, o ates seli icinde oldugunuzu dusunun diyorum. Yaninizda arkadaslarinizi parcalandigini, kollarinizda bir kahpe kursunla son nefesini verdigini dusunun diyorum. Psikolojiniz ne hale gelir? Boyle durumda bir insan karsidakine ne yapmaz? Ben de dahil.. Sag kalan askerler evlerine eski Ahmet, Mehmet olarak donmuyorlar, gunlerce kabus goruyorlar, yillarca her gece yanlarinda can cekiserek sehit olan arkadaslarini en canli bir sekilde ruyalarinda gorerek yataklarindan firliyorlar.. Sen bu ne demek anlayabiliyor musun? Burada bir sure Zihinsel Hastaliklar hastanesinde staj yaptim, ici Irakta savasmis 20 yaslarinda yuzlerce Amerikan askeri ile doluydu. Bu kabuslardan kurtulabilmek icin doktor ve hemsirelere yalvariyorlardi. Sen bunu anlayabilir misin? Oyle yattigin yerden humanizm masallari anlatmakla olmuyor iste..
Bana Davutoglunu filan ornek verme, ne onun, ne de digerlerinin samimiyetine bir gun bile inanmam.
Siddetyanlisi olmayalim, savasmadan cozelim diyorsun. Ne yapalim? Guneydoguyu masa basinda mi verelim teroriste? Baska cozum onerin var mi? Onlarin en buyuk sarti bu, digeri de Aponun salinmasi. Topraklarimizdan vaz mi gecelim? Apoya kendi vatanimizdan bir parca kopartip kendi ellerimizle bir Kurdistan mi kuralim? Yarin bunu goren diger ulkeler de Istanbulu istediklerinde savasmamak icin onlara da Istanbulu veririz giderler, nasil ama? Baris icinde siddetsiz yasam. Tam istedigin gibi.. Kurtulus savasinda iyi ki de sen yasamiyormussun.. Senin gibi dusunenler Ingiltereye kactilar zaten.. Bu ulke bu vatan topraklari icin, ozgurlugu icin cok sehit verdi, gerekirse gene vereceginden de suphem yok.
Ben sana hic bir ornegi guzelmis gibi sunmadim. Yorumunda: "ama dis ulkeler ne der?" dedin, ben de sana: "Onlar da yaptilar" dedim, "hem de bin beterini yaptilar" dedim, "hangi hakla Turk askerine ne diyecekler" dedim, anlama kitligin mi var? Yazdiklarimi carpitma.
Amerikaya hic birsey soracak degilim. Turkiye kendi basina ozgur bir ulkedir, boyundurugunu kaptiranlar ve bunu da hala surduren o pek saygideger hukumetin basindakilere sorun neden teroristlere idami kaldirmislar diye bir zahmet.. Canlari istediginde bir gecede istedikleri kanunu sip diye meclisten gecirenlere sorun, neden hala asmiyorlarmis diye.. . Hani kafa tutuyorlarmis ya Amerikaya, onlar daha iyi bilirler..