canım ben şırnakta 1 yıl görev yaptım idildeydım. idil ulasım ve güvenlık acısından oldukça rahat bır yer kı tercıh yapan arkadslarıma öneriyorum. 26 dan geldi bana ve herkes 26 dan gelebilecek en ii yere geldiğimi söylemişlerdi.
şırnakta 3 yıl görev yaptım . şırnak merkez hakkariye göre gayet iyidir. şırnakta bir çok öğretmen bilirim 6 -7 yıl kalanlar. rahat bulanlar. ben eş durumundan gitmiştim. merkezde idim. okul adı bile verebilirim merkezden. gerçi okul adı var mı tercihte bilmiyorum ben 16 yıllık öğretmenim. terör korkusu yaşamayacağın bir çok yer var şırnakta. aman yazma diyececeğpim ilçeler ; güçlükonak ve beytüşşebap . idil ilçe merkezi rahattır ama uzak köyleri vardır. az da olsa ulaşımıda ve ev bulmada çok sıkıntı yaşayacağın köyleri var idilin. silopinin biçok köyüne ve cizrenin biçok köyüne ulaşım çok daha rahattır. hakkari en son seçeneğin olsun. hele ilçeleri asla. tanıdığım ve halal orda olan arkadaşlar var ciddi sıkıntı. bir de 4 yıllığına gidiyorsunuz ki aman en akıllı tercih olsun . branş ne bu arada?