Sinop///57

neden gidemiyceksin cnm ??

herkes benim düğün sonrası plan yapıyor düğün bitecek ben antepe onlar sinopa gideceksenağlama ne fena dimi ya düşününce kötü oluyom artık evimizde var sinopta ama ben faydalanamıyacağım kaç zamanda bir giderim allah bilir :çok üzgünüm:

slm canımcım sen sinobun neresindensin,soyadı mız aynı merak etim...

Kızlar selam
Bende sinop Gerzeliyim.
Çok özledim çoooooooookkkkk.
En son geçen yıl Ramazan bayramında gitmiştim.

ben de SİNOP luyum,herkese memleketi en güzel şehir gibi gelirmiş ya o yüzden midir bilmem sinop tan başka yerde nefes alamam sinop tan başka bir şehir o kadar güzel değilmiş gibi geliyor (oysa türkiyemin her noktası sanat eseri güzelliğinde) gelmeyenlere tavsiyem kesinlikle sinop a gelin güzeliiğini görün ve cezaevine uğramadan sinop tan ayrılmayın

evet cnm evlenince daha zor oluyor ama fazlada karamnsar olma.kocanla gideriniz naıl olsaa.ben bu ay yada hazşran ayında gitmeyi düşünüyorum eşimi götürücem evlenelki 2 sene oldu görmedi oda çok merak ediyor.internetten fln araştırıyor çok hevesli.istiyorum en azından bi kaç günlüğünede olsa görsün benim güzel memleketimii.

ne güzel canım ya o güzellikleri göstereceksin eşine bizimde düğün sonrası vaktimiz olursa gitmek isityoz ama kısmet tabi inşallah gideriz çok istiyom çok fazla özledim bu sene oraları insanın burnunun direği sızlar ya öle işte :çok üzgünüm:a.s.

senin düğün ne zaman cnm ya.hadi hayırlsıı valla benimde cnm bende okadar özledimki anlatamam.eşimde görsün istiyorum.

senin düğün ne zaman cnm ya.hadi hayırlsıı valla benimde cnm bende okadar özledimki anlatamam.eşimde görsün istiyorum.

benim düğün allah nasip ederse 20 temmuzda olacak askerşafağımız bitti sayılır 6 gn kaldı çok şükür:asigim: inşallah sizde tez zmanda ggiderde cennet mekanımızı bir güzel gezersiniz:1hug:a.s.

Sinop'un Grek kültürü içinde demokratik yaşantısı onun Antikçağ tarihinde neden değişken, özgürlükçü bir felsefe okulu yarattığını açıklar. Sinop'lular Atina'da Diogenes'in kesin net fikirlerini ürettiler. Aklın tabiatı, giderek özgür, cesur ve kinik bir karakter aldı. Bu Atina etkisi ve Sinop Limanının özgür koloni yaşantısı ile açıklanabilecek bir durumdur. Diogenes'in babası ile birlikte Atina'ya Anthistenes'in okuluna gittiği söylenir. Diogenes'in İskender ile karşılaşmasındaki fıçı olayının da belirttiği gibi, insanın insana olan kişisel cesareti, saklamak, yalnız yaşamak, hayatın nimetlerinden şuh bir neşe bulmak, tüm bir kinik karakter özellikleri maceralı bir koloni yaşamının ürünüdür.

Tarihsel ve arkeolojik kaynaklar Sinop'ta 12 Helen Tanrısı'ndan 7 sine inanç olduğunu ortaya koymuştur : Zeus , Apollo, Hermes, Ares, Poseidon ve Demeter. 5 tanrı ise geç dönemde önem kazanmıştır. Dionysos, Asclepius, Dioscurlar, Serapis ve İsis. Sinop'taki 4 mitolojik kahraman ise Autolycus, Phlogius, Perseus ve Heracles'tir. 4 asral tanrı :Helios, Selene, Hydria. Caos ve Sirius. 6 kavram : Nemesis, Themis, Eros, Nike, Hygeia-Fortuna. Robinson, Asurluların kendi inanışlarını buraya getirirken, ay tanrısı Sin'i de şehrin ismi olarak belirttiklerini söylemektedir. Ay kültüründen geliştirilmiş bu inanış "Men" adı altında Pontus yöresinde yaygın bir inanıştı. Şüphesiz geç dönemin en önemli tanrı kültürünü Serapis oluşturuyordu. Sinop'luların Serapis'i diğer Anadolu şehirlerindeki tanrı kültürlerinde olduğu gibi Mısır'dan aldıkları ve Zeus Helios'un yerine Güneş Tanrısı Osiris ve Apis'in bir kombinasyonu haline getirdikleri anlaşılır. Bu kültürle ilgili olarak Sinop'ta bir tapınağın kalıntıları vardır. Bu konuda söylenecek son söz Roma çağında bir çok kentte olduğu gibi bu şehirde de Augustus inanışı ve tapınağının olduğudur.

sinop yöresi atasözleri
- Aç köpek kurttan korkmaz.
- Ağustos ayında yatan öküzü zemheride bökelek tutar.
- Ana baba evlat için, evlat kendi başı için.
- Atın gayarsızından, erkeğin ayarsızından, kadının hayasızından kork.
- Beğenmeyen kişi eline alır işi.
- Buğday ile koyun, kalanı oyun.
- Can gövdeye yük olmaz.
- Danışan dağı aşar.
- Dibini görmediğin suya taş atma.
- Dostun attığı taş baş yarmaz.
- Er eken bol alır, er giden yol alır.
- Eti ciğer eden de avrat, ciğeri et eden de.
- İşin biter aşın biter.
- Konuğun şaşkını köşeye oturur kış günü.
- Ocakta tek odun düşünür, iki odun konuşur, üç odun tutuşur.
- Oğlanın adı memiş, gurbette kazanmış gurbette yemiş.
- Tarlayı dizle, tohumu gizle.
- Yazlık zor olur, güzlük bol olur.
- Yüz yüzden, göz gözden utanır.
- Zengin arabasını dağdan aşırır, fukara düz yolda şaşırır.

merhaba canım hoşgeldin nasılsın.nasıl gidiyor.valla sinop ayancığa gitmek için sabırsızlanıyorumm.

slm ayzuncuğum ne olsun işte sıkıldım iyice buralardan gidince ayancıktamı kalacaksınız neresinde kalacaksınız?
ya sinop bir yana da ayancık diiynce akan sular duruyor he orasıda ayrı bir güzellik işte küçük cennet:asigim: benim yerimede gez ayancıkta iskelede bir tur at oy oyyya.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…