Sinopta büyüyen gençler her ne kadar sevselerde kaçacak yer ararlar sinoptan çünkü gençler için uygun bi yer değil pek. sessiz sakin küçük bi kasaba havasında.. Maksimum 2 tane barı vardır 3.sü açılırsa o yazı çıkaramaz kapanır. Yaz gecelerinde sinoplular evlerinden çıkar aşıklar caddesinde tur atar, çekirdek çıtlatır, dondurma yer, çay bahçelerinde oturur. Gençlerse daha çok arabalarla ada başına çıkar, şahin tepesine ya da sahillere gider sinop manzarası eşliğinde biralarını içer muhabbet ederler. Sinop Türkiye de kapkaçın olmadığı tek şehirdir. Kızlar gece geç saatlere kadar rahatlıkla sokaklarda gezer dolaşır. Evimizin kapısının üstünde anahtarınızı bırakıp oturabileceğiniz tek şehirdir.Sevgililer sahillerde parklarda rahatlıkla zaman geçirebilirler.
Yarım ada olması nedeniyle bi tarafın denizi kötüyse diğer tarafınki güzel olur.. denizi serindir sıcaktan bunalınca kendinizi serin suya bırakmak gibisi yoktur. Yemyeşil ormanları piknik alanları, ilçelerinde ki şelale, göl gibi güzellikleri tarif edilemez.
Üniversiteye gelene kadar sıkılıyorum burda bi gitsem büyükşehire dediğim memleketim şimdi tatilim olsa da gitsem diye söylenmelerimi sinooopp diye ağlamalarımı hak ediyorum galiba...