Değerli yorumlarınızla beni yüreklendirdiğiniz için çok teşekkürler canım.
doğru iletişim için tavsiyelerinize uyabilmek şu sıralar en çok istediğim şey.
Harcamalarını gizlemesinden çok verdiği tepki karşısında çaresizlik hissediyorum.
Evden uzaklaşarak ve telefon dahi etmeyerek beni tehtit etmeye çalıştığını
düşünmeye başladım. Her türlü hatasına sonsuz hoşgörü beklentisiyle-özgürlüğümü
kısıtlamaya kalkarsanız sizden işte böyle uzaklaşırım gibi bir tehtit kokusu
almaya başladım. İlk adımı ondan bekliyor ve olanları sorgulayacağını umuyorum.
Offfffff çok canım yanıyor.Çok üzgünüm çoook
"sizin aramanızı istiyor" diye birşey olmamalı..
görüşmek istiyor ise aramalı..
ablası, "hatalı olan sensin, sen aramalısın" yerine... "görüşmek istiyor isen ara" desin bence...
özleseniz de aramayın.. sorumluluklarını öğrenmeli.. şefkatinizin arkasına sığınmasın..
23 yaşında bir insan arkadaşlarının kredi kartıyla ne almış ta borç yapmış,üstelik şu an kendine ait herhangi bir geliri yokken...Bu onu kesinlikle haklı çıkarmıyor...Çok hissettirmeden arada takip etmeniz yerinde olur gibi geliyor bana...Ne kadar güvenilir olursa olsun şu sıkıntılı zamanlarda kaç kişi kredi kartına borş yaptırmak ister..Bana burası biraz çelişkili geldi...
Buna rağmen,
Herşeyin yolunda gitmesine sevindim..Oğlunuz yaptığı hatanın farkında varmış ve mahçup olmuş..Aslında çok yanlış davrandığının farkındaydı ve bu yüzden babasına gitti..Belki de sizden korktu..Biraz sakinleşmenizi bekledi...
Aklıma bir şey daha geldi eklemek istediğim..Oğlunuzu merak ediyorsunuz endişeleniyorsunuz doğal olarak..Anne olarak elbette zaaflarınız olucak evladınıza karşı...Ancak bu zaafları ona fazla belli etmemeye çalışsanız nasıl olur sizce? Çünkü bunu farkederse her defasında babasına koşacak..Babası da her tür ihtiyacını karşılıyormuş dediğinize göre..Siz de onu kaçırmamak için her istediğini yapar görüneceksiniz (misiniz?) Bu böyle periyodik olarak sürüp gider...
Ama ben yine de otoritenizi korumanızdan yanayım...
Sevgiler..:1hug:a.s.
Sevgili Arkadaşlar, Öyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum ve içim öyle çok acıyor ki;
kafamı toparlayabilir ve yaşadığımı doğru ifade edebilirsem, değerli tavsiyelerinizle doğruyu
bulacağıma inanıyorum.
23 yaşındaki oğlumla ilişkilerimiz gayet iyi, ideal evlat ana ilişkisi şeklinde devam eder,
onun sağlam kişiliği, sahiplenmesi, sıcaklığı, güvenirliği ve tatlı yaramazlıkları ile her
zaman gurur duyar, bu duygumu ona yansıtırım. Kız kardeşi ile ilişkileri de herzaman
olması gerektiği gibidir. Yaşları gereği, fikrimi istemedikleri sürece yapacaklarına karışmam
ve yapacakları konusunda ise imkanlarım çerçevesinde destek olur, yüreklendiririm.
İki gün önce ortada bıraktığı bir listede, 3 arkadaşının kredi kartını kullanmış olduğunu ve
bunun bir borç listesi olduğunu görünce ilk hayal kırıklığım başladı. Her zaman bütçe
planlarını bende gördüğü şekilde yaptığı kendisini sıkıntıya sokmadığı izlenimi vermişti.
Arada ipin ucunu kaçırdığında bana açıklaması ve benden destek istemesi güvenimi
arttırırdı. 4 yıl üniversiteye gitti alttan dersleri olduğu için bitmedi ve bu yıl okulu dondurdu
bilgisayar kursuna gidiyor. Henüz çalışan üreten bir pozisyonda değil iken borçlanmış
olması daha vahim. eve geldiğinde heyecanla anne burada bir kağıt unutmuşmuyum
diye sorması, konuya girmek için bana kolaylık sağladı. Açıklama istediğimde,
Ben borcuma sağdık bir insan olduğum için istediğim zaman rahatlıkla borç bulabiliyorum.
yanıtı ve umursamazlığı karşısında ses tonumu kontrol edemedim. Kurduğum cümleler
kontrollü, ses tonum kontrolsüzdü. 4-5 dakika süren soru savunma şeklinde geçen
yüksek sesli bir diyaloktu. İki yıl önce babasıyla boşandım ve babası tarafından her
türlü ihtiyacı karşılanıyor, benim yanımda yaşıyor. Bu durumun ortaya çıkmasına
memnun, kafam karışık olsada keyifliydim. Oğlumla aramıza mesafe girmesine
sebep olacak boyutlarda birşey yoktu.kafamçokkarıştı
Ertesi sabah, kahvaltısını yaptı kardeşi ile birlikte kapıdan çıkarlarken her zaman
olduğu gibi bende uğurlamak üzere oradayım, ayakkabılarını giyip bana Allahaısmarladık
diyerek gideceğini beklerken, ayakkabılarını doğru dürüs giymeden sürükliyerek
merdivenlerden koşarak gitti. İkinci hayal kırıklığı ile dondum kaldım. Bunca yıl oğlumu
hiç mi tanıyamamıştım yoksa oğlum çok mu değişmişti.:1shok:
Akşamları kardeşini alır eve gelirlerdi. Dün akşam Kızımı yalnız görünce Abin nerde
dedim. Kapıya kadar getirmiş ve babasına gitmiş. Aylardır babasıyla gündüz görüşür
hiç bir gece kalmazdı. :bbo:
24 saat içinde yaptıkları, oğluma hiç yakışmadı. Ona karşı güven sorunu yaşamaya
başlamaktan çok korkuyorum. Evladımıza güvenmemek çok acı olsa gerek.
Doğru davranabilmek için Rabbime dua ederek sessiz beklemekteyim.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Yorumlarınıza , tecrübelerinize çok ihtiyacım var.:çok üzgünüm:
Sevgili Arkadaşlar, Öyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum ve içim öyle çok acıyor ki;
kafamı toparlayabilir ve yaşadığımı doğru ifade edebilirsem, değerli tavsiyelerinizle doğruyu
bulacağıma inanıyorum.
23 yaşındaki oğlumla ilişkilerimiz gayet iyi, ideal evlat ana ilişkisi şeklinde devam eder,
onun sağlam kişiliği, sahiplenmesi, sıcaklığı, güvenirliği ve tatlı yaramazlıkları ile her
zaman gurur duyar, bu duygumu ona yansıtırım. Kız kardeşi ile ilişkileri de herzaman
olması gerektiği gibidir. Yaşları gereği, fikrimi istemedikleri sürece yapacaklarına karışmam
ve yapacakları konusunda ise imkanlarım çerçevesinde destek olur, yüreklendiririm.
İki gün önce ortada bıraktığı bir listede, 3 arkadaşının kredi kartını kullanmış olduğunu ve
bunun bir borç listesi olduğunu görünce ilk hayal kırıklığım başladı. Her zaman bütçe
planlarını bende gördüğü şekilde yaptığı kendisini sıkıntıya sokmadığı izlenimi vermişti.
Arada ipin ucunu kaçırdığında bana açıklaması ve benden destek istemesi güvenimi
arttırırdı. 4 yıl üniversiteye gitti alttan dersleri olduğu için bitmedi ve bu yıl okulu dondurdu
bilgisayar kursuna gidiyor. Henüz çalışan üreten bir pozisyonda değil iken borçlanmış
olması daha vahim. eve geldiğinde heyecanla anne burada bir kağıt unutmuşmuyum
diye sorması, konuya girmek için bana kolaylık sağladı. Açıklama istediğimde,
Ben borcuma sağdık bir insan olduğum için istediğim zaman rahatlıkla borç bulabiliyorum.
yanıtı ve umursamazlığı karşısında ses tonumu kontrol edemedim. Kurduğum cümleler
kontrollü, ses tonum kontrolsüzdü. 4-5 dakika süren soru savunma şeklinde geçen
yüksek sesli bir diyaloktu. İki yıl önce babasıyla boşandım ve babası tarafından her
türlü ihtiyacı karşılanıyor, benim yanımda yaşıyor. Bu durumun ortaya çıkmasına
memnun, kafam karışık olsada keyifliydim. Oğlumla aramıza mesafe girmesine
sebep olacak boyutlarda birşey yoktu.kafamçokkarıştı
Ertesi sabah, kahvaltısını yaptı kardeşi ile birlikte kapıdan çıkarlarken her zaman
olduğu gibi bende uğurlamak üzere oradayım, ayakkabılarını giyip bana Allahaısmarladık
diyerek gideceğini beklerken, ayakkabılarını doğru dürüs giymeden sürükliyerek
merdivenlerden koşarak gitti. İkinci hayal kırıklığı ile dondum kaldım. Bunca yıl oğlumu
hiç mi tanıyamamıştım yoksa oğlum çok mu değişmişti.:1shok:
Akşamları kardeşini alır eve gelirlerdi. Dün akşam Kızımı yalnız görünce Abin nerde
dedim. Kapıya kadar getirmiş ve babasına gitmiş. Aylardır babasıyla gündüz görüşür
hiç bir gece kalmazdı. :bbo:
24 saat içinde yaptıkları, oğluma hiç yakışmadı. Ona karşı güven sorunu yaşamaya
başlamaktan çok korkuyorum. Evladımıza güvenmemek çok acı olsa gerek.
Doğru davranabilmek için Rabbime dua ederek sessiz beklemekteyim.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Yorumlarınıza , tecrübelerinize çok ihtiyacım var.:çok üzgünüm:
Ablacım özgürlüğünde bi ölçüsü olmalı.yasakkelime
çocugunu karşına alıp arkadaş gibi değil,bir anne gibi konuşmalısın...
allah yardımcın olsun...
Gerçekten çok üzüldüm durumunuza..ve sizi tebrik etmemek te elde değil..evladınıza bu şekilde sağduyulu davrandığınız için..
oğlunuz üniversite çağlarında imiş, siz bizden daha iyi bilirsiniz ki gençler bazı durumları yaşamadan tecrübe sahibi olamazlar ve büyükler her ne kadar uyarsa ve söyleseler de bunları yaşayarak öğrenmek onlar için daha önemlidir..
eğer o gün ve daha sonraki günlerde babasın da kalmak istiyorsa bırakın üzerine fazla gitmeyin..ama biliyorum ki siz en doğru kararı verecek ve uygulayacaksınız..öyle bir metanet ve sabır gördüm sizde..
ve emin olun çocuklarınız ne kadar genç delikanlı olsalar da bizlerinde anne ve babalarımıza yapmış olduğumuz yanlışları anlamamız ve doğru olanı kabul etmemiz uzun sürmedi...doğru yola ve insana döndük..
lütfen kalbinizi ferah tutun..kanı deli akan evladınızın yapmış olduğu yanlışı anlaması inanın çok uzun sürmeyecektir..allah yardımcınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?