Sınırsız Özgürlük Olurmu?

nacizane düşüncelerimi paylaşıyorum.. doğruluğu tartışılır.. mantık çerçevenize uyar, faydasını da görür iseniz, onur duyarım..
aslında anlıyorum sizi kulitta.. haklısınız.. ama sanki, zihin okuma dan ziyade,
tepkisinin sebeplerini kendisine sorarsanız, daha net anlıyıcaksınızdır oğlunuzu..
doğal tepkisidir belki de evden uzaklaşması..telefon etmemesi..
bırakın..
nasıl ki sesinizi yükseltmeniz "sizin" tepkiniz ise... bunlar da "oğlunuzun" tepkileri...
neden bu şekilde tepki verdin.. gibi yaklaşırsanız, tepkilerinde ki doğallık kaybolabilecektir.. bekleyin.. geldiğinde de! ..bence, birşey olmamış gibi, babasında kalmak istemiş ve kalmış...
gibi davranın..
zira, zaten hareketini anlamlandıramamıştınız.. normal davranarak belli de edin bunu..
tepkilerinizi..üzüntünüzü..göstermeyin demek istemiyorum, tepkilenmeyin bile zaten.. olası durumlar.. olur.. geçer..
sizin şimdi ki tepkiniz de üzülmek.. olsun,
bırakın üzülün.. birşey olmaz.. geçicektir..

İnşaalah canım İnşaallah.
Gelişmeleri paylaşacağım.
Umarım birbirimize daha fazla hayal kırıklığı yaşatmadan-
Akıllı çözümler üretebiliriz.

Merhebe arkadaşlar
Yeni gelişmeyi paylaşayım sizlerle.
Bu sabah oğlum-kız kardeşini arayarak-annem beni aramayacak mı diye sormuş.
Kızım da hata yapan sen değilmisin-senin araman gerekmez mi? diye cevap vermiş.
Ben arayamam demiş. Sesinden üzgün olduğu anlaşılıyormuş.

Çok duygulandım ağladım ama-Hiç Eyvallahsız çekip gittiği gibi geri dönmesini
bekliyor ve aramamak için direniyorum. Hatasını telafi etmeyi ana evinde öğrensin ki
yarın öbür gün evlendiğinde-hem hatalı olup hemde ilk adımı karısından beklemesin.

Ne dersiniz canlarım? Bu durumda olsanız siz nasıl davranırdınız?
Offfffff Çok özledim. İnşaallah yaşadıklarımızdan payımıza düşen dersleri alırız.:çok üzgünüm:

"sizin aramanızı istiyor" diye birşey olmamalı..
görüşmek istiyor ise aramalı..
ablası, "hatalı olan sensin, sen aramalısın" yerine... "görüşmek istiyor isen ara" desin bence...
özleseniz de aramayın.. sorumluluklarını öğrenmeli.. şefkatinizin arkasına sığınmasın..

Aynı fikirdeyim canım. Zor da olsa aramamak için direniyorum. Aslında araması da gerekmez. Evine gelmesi gerekir. Burası bizim- hepimizin evi. Çekip gitmeyi bildiği gibi dönmeyi de bilmeli. Nasıl karşılanacağını merak ediyorsa gelip öğrenmesi gerekir değil mi?
Kızım-oğlumun bir yaş küçüğü canım.
Güç veriyorsun canım. Çok sağol. sevgiler.

Oğlum az önce kız kardeşini aramış-annem birşey söylüyor mu diye sormuş.
Kızım da üzgün olduğumuzu söylemiş ve niye gelmiyorsun demiş.
Annemi hayal kırıklığına uğrattım gelmeye yüzüm yok demiş.
Kardeşi-evden uzaklaşarak hatanı kapatamazsın deyince-
Yarın akşam gelirim demiş.

Ayyyyyyyy kızlar çok heyecanlıyım. Kaç gündür çok gergindim bu haberi
duyunca oldukça rahatladım. Hatasını anlamış olmasına hem dugulandımsenağlama
hem de çok sevindim.:teytey:

Canım arkadaşlarım-değerli yorumlarınızda söylediğiniz gibi güzel sonuca doğru
yaklaşıyoruz Allahın izniyle.

Hepiniz ayrı ayrı güç verdiniz. Sizin desteğinizle bu kadar kararlı durabildim.
Sizi çok seviyorum. Güzel haberler paylaşmak üzere Sağlıcakla kalın.a.s.

Nihayet oğlum saat 22.30 da geldi.
Sanki bu sabah evden çıkmış-hiç birşey olmamış gibi
davrandık birbirimize.
Yok yok hiç birşey olmamış gibi demek yanlış oldu.
yani geçen zamanla ilgili bir tavır yok aramızda ama
mesafeliyiz. sanki aramıza görünmez bir duvar örülmüş.
Yavaş yavaş o duvarı da yıkacağız İnşaallah.a.s

23 yaşında bir insan arkadaşlarının kredi kartıyla ne almış ta borç yapmış,üstelik şu an kendine ait herhangi bir geliri yokken...Bu onu kesinlikle haklı çıkarmıyor...Çok hissettirmeden arada takip etmeniz yerinde olur gibi geliyor bana...Ne kadar güvenilir olursa olsun şu sıkıntılı zamanlarda kaç kişi kredi kartına borş yaptırmak ister..Bana burası biraz çelişkili geldi...

Buna rağmen,

Herşeyin yolunda gitmesine sevindim..Oğlunuz yaptığı hatanın farkında varmış ve mahçup olmuş..Aslında çok yanlış davrandığının farkındaydı ve bu yüzden babasına gitti..Belki de sizden korktu..Biraz sakinleşmenizi bekledi...

Aklıma bir şey daha geldi eklemek istediğim..Oğlunuzu merak ediyorsunuz endişeleniyorsunuz doğal olarak..Anne olarak elbette zaaflarınız olucak evladınıza karşı...Ancak bu zaafları ona fazla belli etmemeye çalışsanız nasıl olur sizce? Çünkü bunu farkederse her defasında babasına koşacak..Babası da her tür ihtiyacını karşılıyormuş dediğinize göre..Siz de onu kaçırmamak için her istediğini yapar görüneceksiniz (misiniz?) Bu böyle periyodik olarak sürüp gider...

Ama ben yine de otoritenizi korumanızdan yanayım...

Sevgiler..:1hug:a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet canım yorumların çok isabetli.
Doğru ve yapıcı otorite kurabilmem için her zaman değerli yorumlarınıza ihtiyacım
olacak. Bir süre sonra oturup faydalı bir konuşma yapabilmeliyim oğlumla.
Harcamalar konusunda babasını örnek almak isterse-oğluma doğruyu gösterebilmem
daha zor olacak. Gerekli gereksiz sahip olmak istediği herşeye-ekonomik şartları
müsait olsada olmasa ulaşan bir baba örneği var karşısında.
Umarım-Parayı kazanabilmedeki girişimciliği babasına-bütçe hesabı yapmadaki
planlaması da bana benzer. Yıllarca gereksiz harcamalara olan düşkünlüğü nedeniyle
babasıyla büyük sorunlar yaşamıştık. Hep birlikteyken çocuklarımı takip etme şansım
vardı. Şimdi ise babalarıyla olan iletişimi ve aldıkları harçlığı bilmediğim için müdahale
edemiyorum. Aldıkları harçlık konusunda söylediklerine inanmaktan başka şansım
yok maalesef.a.s

Ablacım özgürlüğünde bi ölçüsü olmalı.yasakkelime
çocugunu karşına alıp arkadaş gibi değil,bir anne gibi konuşmalısın...
allah yardımcın olsun...

Gerçekten çok üzüldüm durumunuza..ve sizi tebrik etmemek te elde değil..evladınıza bu şekilde sağduyulu davrandığınız için..
oğlunuz üniversite çağlarında imiş, siz bizden daha iyi bilirsiniz ki gençler bazı durumları yaşamadan tecrübe sahibi olamazlar ve büyükler her ne kadar uyarsa ve söyleseler de bunları yaşayarak öğrenmek onlar için daha önemlidir..
eğer o gün ve daha sonraki günlerde babasın da kalmak istiyorsa bırakın üzerine fazla gitmeyin..ama biliyorum ki siz en doğru kararı verecek ve uygulayacaksınız..öyle bir metanet ve sabır gördüm sizde..
ve emin olun çocuklarınız ne kadar genç delikanlı olsalar da bizlerinde anne ve babalarımıza yapmış olduğumuz yanlışları anlamamız ve doğru olanı kabul etmemiz uzun sürmedi...doğru yola ve insana döndük..
lütfen kalbinizi ferah tutun..kanı deli akan evladınızın yapmış olduğu yanlışı anlaması inanın çok uzun sürmeyecektir..allah yardımcınız olsun..

Ablacım özgürlüğünde bi ölçüsü olmalı.yasakkelime
çocugunu karşına alıp arkadaş gibi değil,bir anne gibi konuşmalısın...
allah yardımcın olsun...

Sağol canım-yaşayarak öğrenmesi adına fazla özgür bırakmış olabilirim.
Ona hissettirmeden ufak ufak kısıtlamalar getirebilmeliyim.
Dualarınız sayesinde başaracağıma inanıyorum.
Sevgiler.a.s.

Aynen söylediğin gibi canım-yaşımız kaç olursa olsun deneme-yanılmalarımız hayat boyu
devam ediyor. Yanılmalarımızdan ders alabildiğimiz kadar ilerleyebiliyoruz.
Anlaşılıyorki sen bu yolda başarıyla ilerliyorsun. İnşaallah evlatlarımda hayat yolunda
karşılarına çıkacak sınavlarda az veya çok-geçer not alabilirler.
sevgiler.a.s.

Oğluşumla yaşadığım tatsızlığa sebep olan konu ile ilgili kısa bir diyologu bugün gerçekleştirebildik.
farklı bir konuda sohpet ederken-Anneciğim geçen gün olanlarla ilgili çok haklı olduğun için sana diyecek
birşey bulamadım. Seni hayal kırıklığına uğrattığım ve kızdırdığım için bir süre uzaklaşarak
hararetin geçmesini bekledim. Sahip olmak istediklerime anında kavuşmayı istemek gibi bir yanlışım var.
farkındayım ve düzeltmeye çalışacağım dedi. Tek kelime birşey söylememe gerek kalmadı.
Bu olay sayesinde canım oğlumun hatalarını görebildiğini öğrenmiş oldum ve çok sevindim.
Umarım hatasını düzeltebilme kararlılığını da gösterebilir. Herzaman olduğu gibi ona güveniyorum.
Bekleyecek ve göreceğiz.. Bana yorumlarıyla destek veren arkadaşlarımın tavsiye ettiği gibi
onun üzerine gitmedim sabırla bekledim ve güzel neticeye ulaştım. Değerli yorumlarınız olmasaydı
bu kadar süre bekleyecek sabrım olmazdı. Hepinize çok teşekkür ediyor ve sizi çok seviyorum.
İyiki varsınız canlarım.Şeniza.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…