oğlunuz hesap ozetınıze bakmanıza mı kırıldı....
o gece evde kalmadı .
yoksa baska ozel sorunları mı var..
sıze tepkı olsun dıye babasına gıdermıydı onceden...
canım başlığı görünce yazınızı okumadan aklıma bu yorum geldi önce.
saygı" ile çizilmelidir. İnsanlar kendilerinde var olmasını istedikleri özgürlük kadar diğer insanların da özgürlüğünün olduğunu düşünebilmeli. Diğer insanların haklarına saygı göstermelidir.diger insanların hak ve menfaatlerinin başladığı yerde özgürlüğün sınırı başlar...
gelelim asıl konumuza...
sorumsuz gençlerin Sebebi ne tüm bunların?Gelişen teknoloji mi şımarttı onları?Yoksa ilgimi azaldı onlara?Çok mu sorumluluk yüklediniz yoksa?
sorumluları her kimse hemen her genç böyle..
ne oluyor? Sorumsuz gençler yetişiyor. .Fedakarlık nedir bilmeyen gençler yetişiyor. Hayatı sadece maddeden ibaret gören gençler yetişiyor. Başkası için ağlayıp, üzülmeyen... Hayatta ne için varolduğunu bilmeyen... Zorlukları aşma bilincinden yoksun olan... Hiçbir meselesi olmayan... Soruları da olmayan... Bir başkasının hikayesine girip, onun için acı çekemeyen... Sadece içindeki kötülük damarını besleyen... İyilik tarafını beslemeden,atıl bırakan... Haya duygusundan yoksun olan...... Yüzeysel düşünüp, derin düşünme yeteneğinden mahrum olan...o kadar çok genç varki.......
Şöyle de bir durum var ki; çevresindeki herkese onların duygu ve hisleri yokmuş, onlar incinmiyormuş gibi davranan gençler; kendilerine, çok itinalı davranılsın istiyorlar. Kendileri kimse için fedakarlıkta bulunmak istemezken, buna yanaşmazken bile; herkesten fedakarlık bekliyorlar. Topluma karşı bir görevlerinin olmadığını düşünürken, toplumun onlara karşı ödev ve görevlerini sayıp duruyorlar.....
işin özeti inan yalnız degılsın..
bu olaydan sonra tekrar eve geldımı..
sıze neden haber vermemiş ..
Acı da olsa, söylediklerin çok doğru canım.
Çoğu gençlerimiz hızla maneviyattan uzaklaşıp, maddeye bağlı hale geliyorsa,
Oğlum da yeni çağa uyum sağlayabilme değişimimi gösteriyor dersin.
Bu olumsuz gidişata, dur diyebilmenin bir yolu yok mu arkadaşım.
Hiç birşey yapmadan seyirci mi kalacağız?
Ablacim muhtemelen benden yasca büyüksün 23 yasinda evladin var allah bagislasin ikisinide allah iyi günlerini göstersin, sen bizlerden daha tecrübelisindir....lakin ben her zaman sunu gözlemledim...
Ne kadar cocugunla arkadas gibi olmaya calisan anne baba gördüysem bir cogu mutlaka o cocuktan hayal kirikligi yasamistir...Neden böyle bende bilmiyorum...benneyaptımki
Cok sevdigim bir teyzem bana söyle dedi: Cocuklarini sev ve sevgini göster lakin arkadas gibi olmaya calisma, yeri geldimi muhakkak otoriteni koyman lazim, sen cocugnun arkadasi olamasin olmamalisinda cünkü gün gelir sen anne olarak takmaz.!
Bir yandan cidden cok hakli buldum, kendi gözlemlediklerimde bunu dogruladi!
Bence biraz kendi haline birak, nede olsa 13 yasinda degil 23 yasinda delikanli adam yaptigi herseyin iyi veya kötü sorumlulugnu tasisin...
Allah yardimcin olsun ablacim, ben daha cok yolun basindayim allah cocuklarimizi iyi yerlerde göstersin hepimize:Saruboceq:
evet.. her zaman bildiğiniz doğruları yapamayabiliyoruz..
sanırım oğlunuz da farkında ve kendi yanlışı ile gözgöze gelmekten kaçıyor.. mahçubiyet hissediyor.. yani alışmış olduğu anne-oğul-güven üçgeninin dışına çıkmak.. sanırım zorluyor, ve babasına kaçış..
bence biraz zaman geçsin.. sıcaklığını kaybetsin.. sonrasın da,
oğlunuz ile olduğu gibi konuşun.. ilk konuşmanızda sesinizin yüksekliğinden ötürü üzüldüğünüzü de söylerseniz, onun mahçubiyeti ile sanki eşitlenmiş hisseder kendini.. yakın eşitlik hissettiği ortamda da daha rahat konuşabilir belki..
oğlunuzun ne düşündüğünü.. herhangi bir yanlışı olmadığını ama, yanında olmak için düşüncesini öğrenmek istediğini konuşup/söyleyebilirsiniz bence..
iğnelendiğini değil.. paylaşmak için konuşmak istediğinizi hisseder ise.. sanki daha açık olur size karşı gibi geliyor..
zararsız sınırsız özgürlüğün, özgünlüğe dönüşebileceğini düşünüyorum.. deneme-yanılma lar ile "kendi"mizi buluruz.. kişiselleşiriz.. oğlunuz ve sizin için de bunlar birer kazanım aslında.. üzülmeyin.. önemsemeyin.. ortak bir sonuç çıkartıp, devam ediceksinizdir kaldığınız yerden.. geçiş süreci..
Evet tatlım gözlemlerin, yorumların doğru.
İlişkimizin doğru temeller üzerine oturduğunu zannederken, bu çatlağın aniden oluşması
karşısında şaşkınım. O da şaşkınlığından ne yapacağını bilemez haldemidir?
Konu sorumsuzca borçlanmasının bir hata olmasından çıkıp verdiği tepkinin anlaşılmazlığı
durumuna geldi. Elbette ufak tefek çatlakların oluşması gerekir ve bu çatlakları da
birlikte kapatabilmeyi öğrenmeliyiz.
Bu şekilde davranarak beni mi, yoksa kendini mi cezalandırmak istiyor, doğrusu
anlamış değilim.kafamçokkarıştı
Düzelir ablacim insallah!!:teselli:
Verdigi tepki mutlaka aslinda kendine kizdigi icindir....Belki bazi yerde cok fazla yumusak davranmamak lazim...
Elbet anlar hatasini ve gelir senden özür dilera.s
İnşaallah canım dediğin gibi tatlıya bağlar-kaldığımız yerden devam ederiz.
İtiş kakış ilşkilerde taraflar birbirini daha mı iyi anlıyor acaba. Yolunda giden
ilişkilerde taraflar sorun çözmeyi öğrenemiyor galiba. Ne yapmam gerektiğini
bilemiyorum. Uffffff kendimi terkedilmiş gibi hisediyorum.:a015:
elbette ki devam ediceksiniz.. şüphe bile duymayın.. rahat olun..
aslında itiş kakış tan ziyade, olası iletişim süreçleri.. ve inanın ki çok çok doğal...
oğlunuzun söylemek istememesinin altında yatan nedeni/nedenleri bulun.. o nedenlerden hareket edin..
konuşun.. birbirinizi anlamaya doyurun.. ve esas, eksik söylendiğinde üzüldüğünüzü belirtin.. şeffaflıkların her daim daha kucak açılası bir iletişim olduğunu hissettirin oğlunuza..
henüz hiç yaşamamış olduğunuz hisler olduğu için belki yabancılık çektiğinizdendir terkedilme hissiniz..
aslında bu hisleriniz de,
bu durumu yaşamamış olmanızda ki hisleriniz kadar doğal..
görme engelli bir delikanlı hocasının ona iltimas geçmesi durumunda,
- lütfen hocam.. sizin görebilmeniz kadar benim görememem de gayet normal bir durum..
herkes farklı.. siz de.. ben de..
diye yanıtlamış..
iyi-kötü , yanlış-doğru ,v.s,v.s öbeklendirmelerinden sıyrılıp, hislerimizi bütünsel algılayabilirsek, daha kolay geçirebiliriz sanırım süreçlerimizi...
üzülerek yıpratmayın kendinizi..olan olur..üzülmek yalnızca yıpratır..çözüm odaklı zerre faydası yoktur..
zaman geçer, süreç biter, üzüldüğünüze üzülürsünüz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?