- 14 Ekim 2010
- 2.607
- 2.840
- Konu Sahibi Ponciginannesi
Bu mevsimde güneş gider gitmez ev buza döner...Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Ben fazla güneş alan evi sevmiyorum yazın cehennem gibi yanıyor...
Doğu kuzey ve güney cephe benim ev yatak odam kuzey oh mis hiç güneş almıyor...
Komşun bence kuzey cephe seviyor ve kıskanıyor gibi geldi ayrıca yakıtımızı siz ödemiyorsunuz bu kadar dert etme komşum deyin:)