- 1 Ekim 2023
- 859
- -598
- 23
- Konu Sahibi BedeviHatun02
-
Bı kız benim yengemle gelince onlar yardım eder bulasiga filan onun dışında hep bendeDiğerleri iş yapmıyor mu? Niye sizde? İş bölümü yapın.
Köy ortamında yaşıyorsunuz sanırım. Şehirde bu kadar misafir ağırlanmasa da 20 yaşındaki kızlar da ev işlerini yapıyor. Üniversiteye gidenler bile yapıyor ama tüm işler kitlenmiyor tabii.
ahaha100 mü kişilik yemekhayatımda toplam yemek yaptığım insan sayısı 100 değildir bu kadar kişiye yemek yapmak inanılmaz bir bütçe gerektirir. Düğün yemeği gibi bir şey. O kadar parası olan insanlar eve yardımcı da alabilir. 100 kişilik yemeğin, üstüne bunun servisi, çayı, bulaşığının birkaç kişiyle yapılması hayatın olağan akışına aykırı
Yanlış hatırlıyorsundur benceYaaa ben senin ilk geldiğinde ki yorumlarından çok sevdiğini hatırlıyorum ailenin bu düzenini
Nişanlanma ihtimalinin olduğunu yazdığın konudan sonra denk gelmiyordum konularına evlendiğini düşünmüştüm
Allah kolaylık versin
Yok evlenmedim cenaze işleri taziye filan olduYaaa ben senin ilk geldiğinde ki yorumlarından çok sevdiğini hatırlıyorum ailenin bu düzenini
Nişanlanma ihtimalinin olduğunu yazdığın konudan sonra denk gelmiyordum konularına evlendiğini düşünmüştüm
Allah kolaylık versin
Bende doğuluyum siz yazınca eski yıllarım aklıma geldi:) Ders zor çalışırdım.Okuyayım diyorum evde tantana bitmiyor
Misafir bitmiyor çalışayım desem çok iç açıcı değil şartlar e ailemdee sevmez
Odalar var kimisinde şark kösesi kimisinde koltuk var oturuyolar ev büyükNerde oturuyo bu insanlar? Kaç m² ev? Yani yere de otursalar sığılmaz ayyy. Bence uzak memlekete kocaya kaç.
40-50-100 kişilik yemek yapabilecek kabiliyetim olsa bunu meslek haline getiririm. Ellerine sağlık demeyen insanlar için kullanmazdim.Merhaba 20 yaşındayım ve büyùk bı ailem var
Son 4 5 senedir evin tüm yükü bende misafirde çok
Temizlik yemek vb herşey bende ve artık sıkıldım bıktım usandım sorguluyorum herkesmi böyle acaba diyorum ama yok ya 20 yaşındaki kızlar yumurta kırmayı bilmem diyo
Ve ben cidden bunaldım üzerime yapişmiş yapmasam sanki bişey eksik sanki benim sorumluluğum gibi bı misafir geliyo 40 50 bazen 100 kişilik yemek yapıyorum Çayı kahvesi ayrı zor düşünüyorum bı ömür nasıl geçecek
Herşeye O kadar sinirleniyorum ki kafam çatlıyor artık
Sinirim geçmiyor bı türlü
Sinirlenmiycem diyorum ama yokk
En ufak bişey batiyor artık eskidende çok sinirliydim şimdi dahada arttı artık sinirden başım catlıyor
Ne kadar haklı olsada sinirlenmeyenlerin varmı bı taktiği böyle hep sakın pozitif düşünen insanlar tavsiye verin lütfen
Şaka bir yana var benim de sen gibi büyüyen komşularım. Şimdi memleketten uzakta ooh huzrlular valla çekirdek aile.Odalar var kimisinde şark kösesi kimisinde koltuk var oturuyolar ev büyük
Kolidor var upuzun bı sofra kuruyoz bı uçtan diğer uca filan
Heryere kuruyoz işte
Kocaya kaçmam imkansız kacmakla bitmez hicbisey ahahaha
Ay kendımı kırk yermden bıcaklayasım geldı sunu okuyuncaOdalar var kimisinde şark kösesi kimisinde koltuk var oturuyolar ev büyük
Kolidor var upuzun bı sofra kuruyoz bı uçtan diğer uca filan
Heryere kuruyoz işte
benim ablam da aynı senin gibi. artık bu onda takıntı oldu. evdeki herkese nefret kusuyorMerhaba 20 yaşındayım ve büyùk bı ailem var
Son 4 5 senedir evin tüm yükü bende misafirde çok
Temizlik yemek vb herşey bende ve artık sıkıldım bıktım usandım sorguluyorum herkesmi böyle acaba diyorum ama yok ya 20 yaşındaki kızlar yumurta kırmayı bilmem diyo
Ve ben cidden bunaldım üzerime yapişmiş yapmasam sanki bişey eksik sanki benim sorumluluğum gibi bı misafir geliyo 40 50 bazen 100 kişilik yemek yapıyorum Çayı kahvesi ayrı zor düşünüyorum bı ömür nasıl geçecek
Herşeye O kadar sinirleniyorum ki kafam çatlıyor artık
Sinirim geçmiyor bı türlü
Sinirlenmiycem diyorum ama yokk
En ufak bişey batiyor artık eskidende çok sinirliydim şimdi dahada arttı artık sinirden başım catlıyor
Ne kadar haklı olsada sinirlenmeyenlerin varmı bı taktiği böyle hep sakın pozitif düşünen insanlar tavsiye verin lütfen
Biz doğulularin kaderi heralde bu:)çok zorBende doğuluyum siz yazınca eski yıllarım aklıma geldi:) Ders zor çalışırdım.
Misafir kalabalık,çok bunalıyordum,çok fazla sorumluluğum vardı evde benimde.
Ama ben çabalayıp şehir dışında üniversite kazandım.Şimdi ögrermenim.Eşimle üniversiteden tanışıp evlendik 2 kızımız var.
Hepsi geçiyor ama birazda sizin çabalamanız lazım ne olursa olsun mesleğinizi elinize alın.Başka çare yok
Yaşınız çok genç inşallah evden kurtulurum diye yanlış bir evlilik yapmazsınız
Siz okurken böyle oldunuz ben içindeyim her saniye krizler geçiriyorum sonra diyolar sınırlı psikopat kimse demiyo bu kız artık bıktıAy kendımı kırk yermden bıcaklayasım geldı sunu okuyunca
Kız bu neeee
Ay darısı başıma umarım ya illallah ettim valla bı batılıyla evlenip huzura kavuşayimŞaka bir yana var benim de sen gibi büyüyen komşularım. Şimdi memleketten uzakta ooh huzrlular valla çekirdek aile.
Keşke 1000 kişi olsa dügünler ay nerdeahaha
evde normal öğünü 30 kişi misafirli öğünü 100 kişi olan ailenin düğününde 100 kişi mi olur sizce?
en kötü bi' bin diyelim biz ona. evet ben de 20li yaşlarımın başına kadar biner kişilik yemeklere sarmalar sardım o düğünlerin bulaşıklarını da tek tek yıkadım vs.
evet bütçe tabii gerektiriyor ama migrostan yufka, yoğurt, domates vs. alınmıyor zaten bu evlere...çuvalla kasayla alınıyor yerel pazarlar zaten ucuz + biz o zamanlar kendimiz üretiyorduk, şimdi üretim yapmayan aile için daha zor elbette.
konu sahibinin en büyük handikapı tek kızmış.
biz de kalabalıkta 30 40 kişiye yemek çıkararak büyüdük ama bol bol kız var bizde.
neyse konuya cevap:
benim için 20 sene öncesinde kaldı -ama içindeyken isyan etmiyordum. ben her türlü koşula ayak uydururum.
okudum, orken de hep çalıştığım için zaten yavaş yavaş uzaklaştım, sonra okulu bitirince y.dışna gittim zaten ailede de o eski kalabalıklar kalmadı ve bu düzen eskide kalmış oldu.
Ben mesela bayramlarda annemlere gitmedim hıcSiz okurken böyle oldunuz ben içindeyim her saniye krizler geçiriyorum sonra diyolar sınırlı psikopat kimse demiyo bu kız artık bıktı
Ay aynı ben vallahibenim ablam da aynı senin gibi. artık bu onda takıntı oldu. evdeki herkese nefret kusuyoreğer evi temizlediyse ve biz en ufak bir dağınıklık yapsak evde terör estiriyor 30 yasina geldi. su an sırf o evden çıkabilmek için bir işe girdi. ama izin günlerinde yine hep temizlik, yemek işleri onda. zor valla. ablamdan biliyorum. evli abim bile bizim evimizde yediği için ona bile yemek yapmak zorunda. psikolojisi çok bozuk. sürekli sinirli. artık evdekiler de rahatsız oluyor. evlenir bir an önce inşallah diyorlar zor kuzum, zor. artık evdekiler yapmasını istemiyor ama onda takıntı olmuş. tüm evi çamaşır suyuyla yıkamadan rahat edemiyor
Delirmeme ramak kaldı akıl saglığımı kaybetmemek için çok çabaliyorumBen mesela bayramlarda annemlere gitmedim hıc
Misafir cok gelıyor
Ablamlar da var hani ama ben yıne de dayanamıyorum
surekli milleti mi beslıcez diye
Ablam dıyo hep gerginsin
Evet gerginim
Aş evi mi burası
Köle izaura mıyım ben dıye aglıyorum gizli köşelerde
Bak bide senın ki kadar asla degıl Misafirlerimiz
Kal Dı ra mı yo rummmm.
Iyı sen kafayı yememişsin
Yemeden evlendogru bı kişi tercihin olsun ama lutfen
Bu hengamede başka hengameye sürüklenme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?