Vermeyeceksin canım enn net ve kesin çözüm.. çok düşüncesiz bir ailen var, lütfen uyanık ol veremem demeyi öğren, geçenlerde de halam beni aradı param olduğu halde veremem dedim, kızının dershane takdisi için icra gelecekmiş..o zaman eniştem sigarayı bıraksın, kızına 700 tllik telefon alıp vermesin ben bile alamıyorum kaldı ki öğrenci kızda ne işi var 700 tl lik telefonun ? maddi yönden sıkışık günler geçirdim kim yanımda oldu ?
veremem diyorum. ya işte şu zaman vercez ama biliyorum ozaman hiç gelmiyo. ki zaten ödeme günü geldiğinde illa bi kırgınlık oluyo. bende vardan vermiyorumki. zaten kısıtlı bütçemiz var napabilirim. ahh bol bol olsa elimde zaten aramam. ama senin dediğin gibi vermeyi düşünmüyorum bi daha ama herseferinde böyle desemde bi şekilde kanıma giriyolar veriyorum. onlara bişey diyemiyorum, sonra tabi eşimle bozuşuyoruz.
Bak aynı şeyi eşinin ailesi yapsa nasıl bozulursun onu düşün. Ve bundan sonra ona göre hareket et.
Vermeyeceksin canım enn net ve kesin çözüm.. çok düşüncesiz bir ailen var, lütfen uyanık ol veremem demeyi öğren, geçenlerde de halam beni aradı param olduğu halde veremem dedim, kızının dershane takdisi için icra gelecekmiş..o zaman eniştem sigarayı bıraksın, kızına 700 tllik telefon alıp vermesin ben bile alamıyorum kaldı ki öğrenci kızda ne işi var 700 tl lik telefonun ? maddi yönden sıkışık günler geçirdim kim yanımda oldu ?
Valla bravo,herkes sen ben gibi dik,net olsa böyle sorunlar hiç yaşanmaz.Ben bu şekilde gamsız bi aileye sahip olsam 1 lira vermem valla.Seni düşünmeyeni baban bile olsa düşünmiyceksin arkadaş bu kadar basit. Eşinle aran bozuldugunda kimse yanında olmıycak tatlım bunu unutma.Zaten zırt bırt böyle bi para alışverişinde bulunmanız çok mantıksız.Herkesin bütçesi kendine,herkes hesabını yapsın,ayağını yorganına göre uzatsın.Sen sık,biriktir,ordan burdan kıs millet harcama yapmayı bilmesin sonra vermeyince ya da verdiğini isteyince bozulsunlar.Hiç gelemem öyle şeye.Bozulan tamirciye gitsin valla..
Ahhh canım bilirim yaa.. Senelerr öncesi bende teyzeme çektim bankadan paraa.. İlk 2 taksidini dogru düzgün ödemiş geri kalanlar sürekli gecikmelii
Her ay aramaktan bıkmıştım.. VE sonuçççç kötü olan ben olmuştummm.Aamaa töbelerrr olsunn bir dahamıı.. Aslaaa ..
Vermicenn bacımmm yaa.. Sonradan kötü olmaktansa önce olcannn....
bende bıktım her ay aramaktan bıktım 6 aydır. ilk 3 ünü zar zor ödediler diğer 3ü öylece bekliyomuş bankadan aramasalar icra için bilmiycem. icra gelcek bankadan aradılar deyincede bi seni arıyo bu bankalarda zaten diye cevap alıyorum. yıprandım artık eşimede belli etmiyorum. offf yoruldum. çalışmıyorum çalışsam gene zar zor yatırırım böyle gecikmelerle flan uğraşmam bişekilde öderler sonrasında. ama çalışmıyorumda işteama dediğin gibi bundan sonra istediklerinde " veremem isteyince kötü olmaktansa baştan beni kötü bilin dicem" :26::26:
bu da çok yanlış bir düşünce artık sen bir aile oldun gelecek için yatırım yapmalısın, dünya hali hastalık da var sağlık da lütfen bu kadar aileme bakmakla yükümlüyüm diye şartlandırma kendini, kaldı ki luzumsuz harcamalarını kıssalar size ''bize borç verin '' diye gelmezlerdi. Eşine de yazık o bir şekilde ailesine bu konuda dur demeyi bilmiş,,Hakka giriyorsun canım, kaldı ki ailenin bu parayı devamlı isteyip seni böyle yüz üstü bırakmaları ilk değil ve hiç de hoş birşey değil..Verme !
arkadaşlar nasılsınız.
sizlere sorunumu aktarmak istiyorum. eşimle biz çok varlıklı insanlar değiliz kendi halinde insanlarız. kendi annemler bizim bişeye ihtiyacımız olduğunda yardımcı olurlar. fakat ne olursa olsun biz onu öderiz. onlarda zor durumda kalmasın diyerek.
eşimin tarafıyla zaten sorunluyuz. kayınvalidem oğlumu elimden aldın diye diye kıskana kıskana, hep bizi ayırmaya çalıştığı için ben artık görüşmüyorum.
sorun şuki annemler ve teyzemler bizden bi çok kez borç aldılar. ama hep beklettiler. bizim ihtiyacımız olduğu halde eşimle bu yüzden çok büyük tartışmalar yaşadığımız halde ödeme gününün aylar sonrasında geri verdiler. ki eşimle yaşadığımız sıkıntıların haddi hesabı yok ozaman içinde. neyse 1 ay öncesinde teyzemler 3000 lira parayı verdiler. ama tabi biz altın olarak verdiğimiz için baya zarar ettik. arabayı değiştirmiştik oraya yatırdık 3000 lirayı. aralık sonu için 2750 lirası kalmıştı onu biriktiriyoduk tekrar sarrafta. dünde teyzemle dayım arıyolar sizin sarraftaki altın hesabındaki parayı verin bize ödücez hemen diyolar veremeyiz dedim. çünkü şimdiye kadar hep verdim. ama ödeme zamanı gelince istedik diye hep kötü biz olduk.
annemlerede 6 ay önce 5000 lira kredi çekip 2500 ünü vermiştim. her ay 180 lira taksidini yatıracaklardı. kardeşimin dükkana ruhsat almak için vermiştim. ama verirken anne ben sana verdim, günü gelince taksitlerin ödenmesi için seni tanırım dedim.
ama 6 aydır ödeme günü geldiğinde annem kardeşimin ödemesini bekliyo. kesinlikle ödemiyo zar zor kavga mavga ödüyolar. geçen perşembe bankadan aradılar evraklarınız hazır 3 taksidiniz ödenmemiş dedi. şok geçirdim. bana para hazır yatırcaz diye 1 hafta oyalamışlar meğer. dedim bankacıya pazartesi yatırcaz. dün sabah aradım annem dedi eniştende para yatırmış sabah dedi. saat oldu 4 buçuk içime kurt düştü yatmamıştır diye. bankaya gittim karta baktım kredi hesabı -550 lirada yemin ederim gözlerim doldu. para yok yanımda ve icraya gitcek 5e kadar yatmassa. annemi aradım ya abartma kızım bu kadar çocuğun işi varmış diyo. ya önemli bişey değilmi bu ya aklım almıyor.
bankaya girdim sıra aldım yatmışmı yatmamışmı diye sorcam. sırada baya var eğer sırayı geçirirsem başka işlem almıyolar. çıktım bankadan eşimin sarrafta altın hesabı vardı yarın getircem altın gramından düşmeyin dedim. parayı aldım. gittim krediyi yatırdım. ama yatırırken gözlerim doldu memur bana bakıyo. düşünün çocuğu tek başına evde uyutarak çıktım ve koştur koştur bankadan sarraftan para alıp yatırdım. eşimden saklı duysa mafolurum. habire annenler yatırmadı demi bi icralık ol görürüz bakalım diyo.
akşam annem aradı yarın yatırırız diyo.
dedim dalgamı geçiyosun benle pazartesi son günü olduğunu biliyodun. 1 haftadır bugün yarın oyaladın beni. ben aldığım borcu yarın adama nasıl ödücem dedim.
eee ödedinmi tamam ozaman yarın sana yollarız dedi gamsız gamsız.
bende tabi 1 haftadır bankaya ödediniz yarın bana yollarsınız bırak Allah aşkına anne dedim kapattım.
2 saat sonra aradı kaç aldın adamdan dedi 570 aldım gecikmesiyle dedim. ee 2 taksidini yatırsaydın nolurdu diye hala bana kızıyo. yeter ya nerden verdim vermez olaydım. ya biz şuan arabanın aralık sonu taksidi var 2750 onu biriktiriyoduk sarrafta eşime söylerse sarraf ben naparım Allahım ya arıyorum cevapta vermiyolar ağla ağla mafoldum ya
yerden göğe kadar haklısın sinirlenmekte :26:
allah sabır versin ne diyim
bence bir daha borç morç verme, bendede yok de, ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar
iyi de anne teyze dayı .....niye biliyorlar bunlar senin birikim yaptığını.benim paramdan yatırımımdan kime ne???millet senin her ay ne kadar kazandığını ve ne kadar bir kenara koyduğunu neden biliyor anlamadım ben bunu.
eşin çoookkk iyi. aynı şeyi eşinin tarafının yaptığını düşünsene....
canım eşinin tarafı diyosun bu kıyaslamayı yapmayın işte. ben eşimin tarafınada isteyince verdirdim. 3-4 kere verdik. başta bi arkadaşada cevap olarak yazdım zaten. eşimin tarafı daha felaket çıktı. ihtiyacımız var diye eşim istediğinde her seferinde aynı şeyi duydu. "utanmadan annenden paramı istiyosun bide yazıklar olsun" dedi. ve eşim vermiyo şimdi çünkü hiç bi şekilde alamadı. kendi tarafıma verdik herseferinde çünkü çok iyiliklerini gördük ama biz onları mağdur etmedik. tabi bizde onların ihtiyacı olunca verdik tam tersi oldu biz mağdur olduk. olay bu işte. kesinlikle borç olayına girilmicek annen bile olsa. bunu anlamış bulunmaktayım. icra gelcek dedim yine anlamadı olsun ders oldu işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?