Sinir Krizi Geçirdim

Şu kocanız olacak adama sınır çizip,
haddini bildirmezseniz bu sinir krizleri devam eder.
İçiniz dolmuş artık almıyor, taşmış ve patlama yaşamışsınız.
Sürekli eleştirilen, hakaret ve aşağılama işiten biri bir süre sonra ya hepten siner ve kişiliğini kaybeder ya da sizin gibi hazmedemeyip kriz geçirir.
Kocanızın tavrının menenjitle ne kadar ilgisi var? Bilmiyorum, doktor değilim bununla birlikte kişiliği ile çok ilgisi var.
Aşağılık kompleksini de dikkate almakta fayda var.

Sakinleştirmeye çalıştı. Ellerimi tuttu. Tamam geçicek dedi. İyi davrandı ama çok kontrolcü çok diktatör bir ruha sahip. Ömrüm çürüdü eleştirilerinden inanın.

Eşinizin kendi çocukluğu ile ilgili sevgi eksikliği olabilir mi? Çok eleştirel olması hiç normal değil. benim babamda bir miktar böyle, anneme karşı hep eleştireldi, çocukluğunda babaannem hiç ilgilenmemiş sevgi vermemiş annemin bize verdiği sevgiyi kıskanıyormuş meğersem. Çocuğunuza karşı çok sevgi doluysanız içten içe bunu kıskanıyor, çocuğu kuralcı şekilde yetiştirmek istiyor olabilir mi? İnsanlar çocuk sahibi olunca kendi çocukluğunu yaşarmış çünkü.

Eşiniz cok ustünuze varmiş.Hatayi kendinizde aramayın.Eşiniz çenesini kapatmayı bilsin.Ömur boyu alttan alinmaz ya

Sevgili Lut_ran Lut_ran eski konunuzu biliyorum hep beraber üzülmüştük sizin ve eşiniz için. Maaşallah beyefendi iyileşmiş demek böyle etrafa saldırmaya başlamış. Eskiden de böyle miydi? Bazı insanlar ağır hastalık sonrası olumsuz yönde karakter değişimi yaşayabiliyor. Hem ödev yaptırmak sadece sizin göreviniz değil çocuk sadece sizin çocuğunuz değil. Madem öyle kendisi yaptırsaydı çocuğa ödevi. Bazen herşey birikim oluyor işte normalde sessiz yapıda biri olduğunuzu düşünmüştüm eğer düşüncem doğru ise birike birike sinir krizi geçirdiniz en son. Bu yaştan sonra değişemezsiniz belki ama lütfen herşeyi içinize atmayın.

Eşinizin kendi çocukluğu ile ilgili sevgi eksikliği olabilir mi? Çok eleştirel olması hiç normal değil. benim babamda bir miktar böyle, anneme karşı hep eleştireldi, çocukluğunda babaannem hiç ilgilenmemiş sevgi vermemiş annemin bize verdiği sevgiyi kıskanıyormuş meğersem. Çocuğunuza karşı çok sevgi doluysanız içten içe bunu kıskanıyor, çocuğu kuralcı şekilde yetiştirmek istiyor olabilir mi? İnsanlar çocuk sahibi olunca kendi çocukluğunu yaşarmış çünkü.
Evet aynı söylediğiniz gibi. Sevgisiz büyümüş terkedilmiş bir çocukluk. Eşim çok kuralcı olmaya çalışıyor. Oğlumu öpsem onu da gidip öpüyordum bu yüzden.

Şu kocanız olacak adama sınır çizip,
haddini bildirmezseniz bu sinir krizleri devam eder.
İçiniz dolmuş artık almıyor, taşmış ve patlama yaşamışsınız.
Sürekli eleştirilen, hakaret ve aşağılama işiten biri bir süre sonra ya hepten siner ve kişiliğini kaybeder ya da sizin gibi hazmedemeyip kriz geçirir.
Kocanızın tavrının menenjitle ne kadar ilgisi var? Bilmiyorum, doktor değilim bununla birlikte kişiliği ile çok ilgisi var.
Aşağılık kompleksini de dikkate almakta fayda var.

Sizin bu konuya yorumunuzu merak etmiştim , ki yazmışsınız. Aşağılık kompleksi ve çocukluktan gelen sevgisizlik diye düşünüyorum bende.

Ya genelde çocuk için üzülür yapmayın derdim,ama siz bence boşanın,ayrılın ailenize anlatın,bu adam susmaz,sizinde böyle giderse ilk kriziniz son kriz olmaz,ne hali varsa görsün tek bir kelimesine tahammül etmek zorunda değilsiniz,asla izin vermeyin sizi ezmesine..kıZdım..

Evet aynı söylediğiniz gibi. Sevgisiz büyümüş terkedilmiş bir çocukluk. Eşim çok kuralcı olmaya çalışıyor. Oğlumu öpsem onu da gidip öpüyordum bu yüzden.

Eşinizin tedavi olması lazım, yoksa böyle devam eder. Benim annem babam yüzünden fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklar geçiriyor, bir sürü ilaç içiyor.

Babamda da annesi tarafından ilgilenilmeyen çocuk, terkedilmiş çocuk sendromu var. Anne çocuk ilişkileri yok gibi bir şey.

Ben neden böyle oldum. Çok sakin ve alttan alan bir insanken ilk defa sınıra geldim. Evladım travma yaşamış mıdır... Şu an titriyorum hala. Birdaha bu anı yaşamak istemiyorum. İlk defa sinir krizi geçirdim.Toparlanamıyorum.
Eşin olacak ök.ze kocaman bir SANANE demedigin için canım. Benzer şeyleri yaşamışız. Ben ne kadar üzüldüysem o kadar çok üstüme geldi. Ama hop yavaş gel dediğimde geri adım attı.

Ansızın uyandım hala bütün vücudum titriyor.
Nerden başlasam anlatmaya bilmiyorum. Eşim 2-3 gündür sözleriyle bana şiddet uyguluyordu. Anneliğime kadar... Tatil ödevleri için, Bu ödevler neden son güne kaldı, sen ne biçim disiplinsiz bir annesin. Çocuğunu öpmekten başka ne işe yararsın.Muck muck öpmeyle anne olunmaz. Sabah olmuş bu perdeleri neden açmadın çocuğu karanlıkta niye oturtuyorsun. Elinde telefon ne işe yarıyorsun. (o an elimde telefon bile yoktu)menenjit atlattı eşim. Neler çektim bilmiyorsun, kendimi senin için paramparça etmiştim bu sözleri duymak için mi Allah rızası için üstüme varma artık diye ağlaya ağlaya yalvarırken kendimi bir anda sinir krizi geçirirken buldum. Çığlıklarım yükseldi. Yumruklarımı duvarlara vurdum. Ellerim kan topladı. Acıyor. Benden ne istiyorsun diye sürekli çığlık attım. Gerisini hatırlamıyorum susturamadım çığlıklarımı. 8 yaşındaki Oğlum o esnada lavabodaydı. Duydu herşeyi. Oğluma bak nolur koş korkmuştur dediğimi hatırlıyorum. 17 senelik evliliğimde ilk defa böyle anıma şahit oldu. Ben neden böyle oldum. Çok sakin ve alttan alan bir insanken ilk defa sınıra geldim. Evladım travma yaşamış mıdır... Şu an titriyorum hala. Birdaha bu anı yaşamak istemiyorum. İlk defa sinir krizi geçirdim.Toparlanamıyorum.
Oğlak burcumu eşiniz ?

Allah yardımcınız olsun
aile içerisinde böyle şeyler olabilir
çocuğunuza patlama yaşadığınızı ama geçtiğini söyleyin

çalışıyor musunuz?
bundan sonra da sinmeyin...

Sessız ve alttan alan bir insanmısiniz ya, ruhunuz isyan etmıs bıkmıs demek ki boyun egmelerınıze. Kalk silkelen demıs sana ruhun seni sallamıs.
Sen artık alttan almayacaksın, kocan efendi olacak.
Haddını bilecek.
Haddını bildirmekte senın ısın suan.

Evet eşim hep eleştirir beni. Senin çocukluğundaki gibi olmayacak benim çocuğum der. Sana disiplini öğretmemişler der. Tamam ben bilmiyorsam sen öğret derim.Benim çocukluğum ona koz olmuş sanki. İlgisiz bir annede değilim. Oturur 2 saat ödev ders çalıştırırım.yine de bana hep yetersiz olduğum duygusunu aşılardı eşim. Çok çaresiz hissettirirdi.
O sadece sizin çocuğunuz değil ödevini kendi yaptırsın o zaman, bu şekilde size zarar veriyor her eleştirdiğinde tepki verirseniz kavga cıkmasın diye azaltır, sessiz kalmayın. Bişeyi begenmiyosa kalk sen yap o zaman diyin her seferinde

ayrıca eşinizin psikolojik destek alması lazım muhtemelen ailesi onu böyle yetiştirdiği için böyle. Hatta bunun psikolojide adı var cezalandırıcı ebeveyn diye geçiyor ona da diyebilirsiniz sen normal değilsin diye ki değil zaten.

cocugunuz acısından da söyle diyim ben de kucukken annemin sinir krizine sahit oldum evet kötü etkilendim ama babam her annemi eleştirdiğinde de kötü etkilendim. Malesef hala etkileniyorum:) tek sorumlu eşiniz ve tedavisi var umarım psikolojik destek alır

Ee tepkisiz kalarak nereye kadar gitmeyi planlıyorsunuz?her insanın bir dayanma sınırı var sizinki artık tükenmiş.çocuktan önce kendi psikolojinizi ve durumunuzu düzeltin sonra zaten çocuk düzelir.çocuk için en önemli şey mutlu,sağlıklı anne.baba sonra gelir.adam hastık geçirdiği için böyleyse tedavi olsun.kimsenin hayatı başkasına zindan etmeye hakkı yok.memnun değilsen kendin bak de.

Zaten sizin isteyerek yaşadığınız birşey değil bir de çocuk duydu diye kendinizi suçlamayın. Elinizde değildi çünkü. Bu bir kere yaşanmış bir olaysa çocuk hastalık gibi görebilir ve her olay da travma etkisi yaratmıyor. Ama eşinizin sürekli sizi eleştirmesi çocuk için daha kötü onu söyleyim.

Back
X