Sinir Krizi Geçirdim

Menenjitle hiç bir alakası yok tavırlarının bence tamamen kötü huylu olduğu için böyle davranıyor benim abim 25 sene önce menenjit oldu nerdeyse 2 ay cerrahpaşa da yattı ondan sonra da aylarca gitti geldi çünkü çok geç anlaşılmıştı hastalığı ailecek başta abim çok zor günler geçirdik ama 15 yıllık evli maşallah eşinin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakar ki bize karşıda öyle asla hastalığının arkasına siginmasina izin vermeyin üstte bi arkadaş yazmis sizde onu beceriksiz gibi gösterin diye aynen öyle yapin katılıyorum kesinlikle

Hep böyle. Bir gece ben uykusuzdum oyalanmak için telefondan kkya ve dizilere bakıyordum uykum gelsin diye. Uyanıp bi hışımla ne yapıyorsun rezil senden bi b. k olmaz anlaşıldı uyusana sen demişti.Neye uğradığımı şaşırırdım. Böyle şeyler söyler hep. Ve ben kendimi hep kötü işe yaramaz hissederim.
Eşinizin sorunları var. Geçmişte çok ezilmiş egosu zarar görmüş size büyükseniyor. Egosunu tatmin ediyor. Alttan almayın bence artık bu duruma getirmiş sizi.

Lütfen kendinizi suçlamayın, çoğu insanın var böyle patlama noktaları. Asıl bu zamana kadar nasıl sabrettiniz ben ona şaşırdım. Eşiniz size basbayağı psikolojik şiddet uyguluyor. İkisinden birini tercih etmek zorunda kalsam kesinlikle fiziksel şiddeti tercih ederim uzun süreli psikolojik şiddete maruz kalmaktansa.
Çocuğunuzun ödevleriyle ilgilenmek sadece sizin sorumluluğunuzda değil ki. Eşiniz de ilgilenebilir bu kadar sizi beğenmiyorsa. Kaldı ki ilgilense de bu kadar eleştirmeye hakkı yok. Perdeleri açmak da çok zor bir şey değil kendisi açabilir rahatsız oluyorsa.
Belli ki hastalık atlattığı için sürekli alttan almışsınız eşiniz de fırsat bilip tepenize çıkmış ancak anlattığınız karakter özelliklerine sahip insanlar genelde kadir kıymet bileceğine daha da acımasız olmaya meyilliler maalesef.

Ben de menemjit geçirdim. Ve bir kulağımda işitme kaybım var. Sağır değilim ama normal insanların duyduğu birçok sesi ben duymuyorum.

Ama kimseye de kötü muamele etmiyorum.

Eşiniz anlayışsız ve öküz bir adam. Sorun bu bence. Hastalık geçirmekle alakası yok.

Fakat görünen o ki, bu işin sonunda hastalık geçiren siz olacaksınız.

Bunu yaşamanız talihsiz olmuş ama artık gördü anyayı konyayı. Bazen cinnetten başka bişey çözüm olmuyor böylelerine. Sustuğunuz için sizi ezebilme gücü buluyordu. Sizde bundan sonra onu sürekli gömün ama çocuğun yanında yapmayın tabi. Anlasın bakalım nasıl oluyor. Birşey dersede beni sen böyle yaptın dersiniz. Yaşamadan anlamaz

Ben de menemjit geçirdim. Ve bir kulağımda işitme kaybım var. Sağır değilim ama normal insanların duyduğu birçok sesi ben duymuyorum.

Ama kimseye de kötü muamele etmiyorum.

Eşiniz anlayışsız ve öküz bir adam. Sorun bu bence. Hastalık geçirmekle alakası yok.

Fakat görünen o ki, bu işin sonunda hastalık geçiren siz olacaksınız.
Çok geçmiş olsun. Ben anksiyete hastası oldum. artık ayrılmak istiyorum evlilik çok zor bu kadar yargılanıp yerle bir edilirken hayata kaldığım yerden devam edecek gücü bulamıyorum kendimde.

Çok geçmiş olsun. Ben anksiyete hastası oldum. artık ayrılmak istiyorum evlilik çok zor bu kadar yargılanıp yerle bir edilirken hayata kaldığım yerden devam edecek gücü bulamıyorum kendimde.
Eşiniz aynı abim gibiymiş.tahamülsüz sabırsız ve aşırı hakaret ediyor.küfür eder mi çok sık?

Eş kişisinin tavırlarının hastalığı ile alakası yok ki. Bunu hastalığa bağlamak çok yanlış olur. Adamda resmen kişilik bozukluğu var. Çok kötü olmuş kriz geçirmeniz fakat birikmiş her şey alttan ala ala. Çok üzüldüm.
Sağlığınızı düsünün.

siz degil eşiniz sizi o hale getirtmiş.Ne kadar dogru bilmem ama madem bu kadar sizin anneliğinizi yargılıyor.ben olsam cocugumu kendime iyice baglarım.cnkü babanın bu söylediklerini çocugunuzda ister istemez duyuyor yada hissediyordur bir babanın tavrından bakısından.büyüdügünde cocugunuzda hiç degeriniz kalmayacagına sizde babasına karşı işe yaramaz imajı verdirin gitsin.Eşinize cok sinirlendim.sinir krizi geçirdigsenizde hakkınız umarım bir daha hareketlerine dikkat eder

Burada en mantıklı yorum bu . Hayat böyle çünkü;) ama cogu kadin bunu yapmaya cesaret edemedi zamaninda mesela bizim annelerimiz . Ben olsam aynen böyle yapardım. Sizin dediginiz gibi. Akıllı olmak lazım o onun babaaağsıı ama babasi önce adam olcak işte.

Hep böyle. Bir gece ben uykusuzdum oyalanmak için telefondan kkya ve dizilere bakıyordum uykum gelsin diye. Uyanıp bi hışımla ne yapıyorsun rezil senden bi b. k olmaz anlaşıldı uyusana sen demişti.Neye uğradığımı şaşırırdım. Böyle şeyler söyler hep. Ve ben kendimi hep kötü işe yaramaz hissederim.
Eşiniz sizi hasta etmek için elinden geleni yapıyor.
Bundan sonra fırsat vermeyin.
En ufak eleştiride kapıyı gösterin.
Beğenmeyen yallah anasına!

Ee tamam da kendi niye yaptırmamış da son güne bırakmış ödevini çocuğun? Sanki annenizin evinden getirdiniz çocuğu da tek siz bakmak zorundasınız. Geçmiş olsun. Çocuğa da söyleyin bari insanlar tartışır bazen böyle olur gibi. Etkilenmesin.

Zaten kendin söylüyorsun "Çok sakin ve alttan alan birisiyim. " diye. İçine ata ata birikmiş ve bir yerden patlak vermiş. Gayet normal bir tepki seninkisi. Zor günler geçirmişsiniz, al kocanı konuş. Kendi insanlığını sorgulamasını söyle.

Çocuk bunu "Ben ödev yapmadığım için kavga ettiler." şeklinde kodlayabilir. Bundan sonra daha dikkatli olursun. Fakat insansin sen de. Ben de bu kadar elestirilsem sinir krizi gecirirdim. Ya o adamı duymamayi öğrenin ya da üzgünüm ama yollarınızı ayırın.

Evet üzülmüştür , şaşırmıştır ancak hiç şahit edilmemiş, Mutlu büyütülmüş bir çocuk bunu anlar.

Oturup güzelce anlatırsınız ; sinir bosalmasini yaşadığınızi , bazen çok çok büyüyünce sinirlerde yıpranma olabileceğini ve bunun cozumlerini birlikte konuşur konuyu dağıtıp kapatirsiniz.

Üzülmeyin, suçlamayın kendinizi. Şu an maskeyi önce kendinize takın.

bunu hayat prensibi edinmiş ben ilk defa bu hale geldim.İçerdeydi hiç gelmedi salona. Babasına koş dedim yanına. sadece çığlıklarımı duydu .Mutsuz olmasın yavrum.

Bu eşinin ilk psikolojik şiddeti değil. "Hep alttan aliyorum" dediğine göre. Bunu oğlununda his ediyor. O mutsuzluğu, gerginliği zaten biliyor. Ne kadar saklasanda, alttan alsanda.

Hiç boşanmayi düşündünmü?

Ben de böyle olmuştum. Sebebini zamanlar zaten icinde bulunduğum gergin stresli süreç; sınav stresi; doğum kontrol hapları vs diye düşünüyorum. Çünkü bu tartışmalar bu kadar kriz getirecek şeyler değil sen de lafını sokarsın biter aslında. Ben biraz antidepresan kullandım iyi geldi. İnsan gibi tartışmayı insan gibi kavga etmeyi öğrendim kırıp döküp çıldırmadan. Korkma sen de kullan.

Artık hareketlerine dikkat etmezse ; alttan alma ,seni her eleştirdiğinde sende onu eleştir sınırlarını bilsin. içine ata ata patlamışsın..çocuğa ödev yaptırmadın diye mi kızıyor ben bu çocuğu yalnız yapmadım de bağırıp çağırmadan ama altta kalmadan çünkü seninki iyi niyetten anlamıyor ne demişler dinsizin hakkından imansız gelir..

sizin hiçbir suçunuz yok ki annelik içgüdüsüyle çocuk etkilendi diye düşünüp pişmanlık yaşıyorsunuz sadece..Sizi bu hale getiren eşiniz çok çok haklısınız artık bardak taşmış..Adam hiç normal değil perdeyi açmadın çocuğu karanlıkta oturtuyorsun diyen biri normal olabilir mi? Lütfen yardım alın..Siz bu noktaya kendiniz gelmemişsiniz adam getirmiş allah kolaylıklar versin size güçlü olmaya çalışın.

Canımıniçi hepimizin bazen patladiği anlar olabiliyor. Insaniz, her an sakin her an mukemmel olamayiz. Uzulme, cocugun da bir kez boyle bir sey yasadi diye hemen oyle korktugun gibi etkilenmez.

Seni bu noktaya getrmek için belli ki cok ugrasmis eşin. Bundan sonra buna izin verme. Sana boyle seyler soylediginde sessiz kalma. Bagirip cagir demiyorum. Ama gayet sert ve kendinden emin cevap ver. Yani haddini bildir. Seni boyle ezemeyecegini bilmeli.

Back
X