matematik her kapıyı açıyor ama ben zorlaya zorlaya ancak okulu bitirebildim matematikle. eskiden beri hiç aram yok, hep mecbur olduğum için yaptım, genelde sınırda geçtim matematik derslerinden. işin ilginç tarafı lys matematikle aram ygs matematikten daha iyi. :) 2016 b kpss'ye girdim, aslında insan sıkı çalışsa yüksek bir puan alabilir. tabi matematiği katmadan söyledim bunu :)İibf 2010 mezunuyum. Senin gibiydim.
Ne ingilizce ne ehliyet hiç bir vasıf yok.
Bankalara başvurdum. Mülakatları veremedim.
Şirketlete başvurdum. Cevap gelmedi. Herkes tecrübe istiyor. Ya da boğaziçi mezunu olmanı.
Öyle pislik düzen var iibf'de.
Benden ancak memur olur dedim.
Çünkü özel sektörün istedikleri bende yok.
Prezantabl değilim.
Aşırı uyanık değilim.
İş bilmem.
Okulu bile zorla bitirdim.
2012 kpss ye 3 ay sıkı çalıştım.
B grubuna. Matematiğim iyi olduğu için zorlanmadım. Ve atandım. İyi ki de memur olmuşum diyorum.
Bana göre en kötü memurluk özel sektörden kat be kat iyidir.
ben de öyle düşünüyorum, mış gibi yapmak lazım. bozuntuya vermemek lazım :)Ah ben zamanında mesleğimle alakasız ne komik ne absürt işlerde çalıştım bir bilsen
Temsili örnek vereyim;
Cerrah olup, son ütücülük yapmak gibi
Hiç bilgimin olmadığı ama sırf işsiz kalmamak ve ekonomik olarak rahat olmak için o, bu demez, güvenilir bir yerse, haydii bismillah der atlardım işe
Bi arkadaşım vardı benim gibi o da mesleğinden alakasız işlerde çalışıyordu boş durmamak için.
Çalıştığı yere müşteri olarak bir hanım gelmişti. Bu kızın istediği sektörün üst düzey yöneticisi. Kızın aldığı eğitimi duyunca kendi mesleğini neden yapmıyorsun sorusuna iş bulamıyorumki yanıtını duyunca, kıza iş teklifinde bulunmuştu
Benim içinse şans, sadece bir köpek isminden ibaret
Bu arada iş hayatından öğrendiğim şu ki;
Herşeyi bilmektense, herşeyi bilir özgüveninde olup da buna karşı tarafı inandıranlar çok daha iyi yerlere geliyorlar
ben liseye kadar pısırıktım.Özgüven kurusuna gittim. Orada ne insanlar vardı. Hayır diyemeyenler özgüvensiz tek kelime edemeyenler pısırık gençler her yaştan insan. Ve senin gibi problemi olanlar vardı. Ben aslında çok özgüvenliymişim onu gördüm. Diğerleri ise memnun bi şekilde bitirdiler
o devlet merakını ben de çok eleştiriyorum. ama boş tiplerin devlete kapak atmak kafasını eleştiriyorum. devlet memurluğu çok yönlü, biz vatandaş olarak genelde belli bir kesimle muhatap olduğumuz için aslında tüm memurları vatandaş azarlayan, nezaketten bihaber ve uyuşuk sanıyoruz. oysa bizim hiç işimizin düşmediği yerde ne güzel işleri olan memurlar var, müfettişler mesela, uzmanlar... sayılır, örnekler çoğalır...Ay lutfen kpss falan calisma ya , nedir bu devlet meraki , heba etme kendini devlette allah askina gir bi kurumsal sirkete hem kariyer yap hem guzel para kazan hem de kendini gelistir
haklısınız.Biraz garip olucak belki.
Ama ben boyle durumlarda en en kotusunu dusunurum.
Ne olabilir en kotu? Mesela basvuru yaptim, aradilar ve ben konusmaya gittim. Adam bana " ehliyet varmi" dese yok, "tecrube varmi' dese oda yok. Aradgimiz siz degilsiniz der belki ve kapiyi gosterir.
Ve ben cikarim. Ya sonra...
Cozum olrak ne yapilabilir, tekrar is ara, tekrar dene.
Plan B hazir. Pekte buyuk bi deprem olmamasi gerek ise alinmamak.
Devlet kurumlariyla ilgili tecrubem var biliyorum ne demek istedigini :) ama senin o dedigin departmanlara giren insanlarin cok cok cok saglam torpili var maalesef bizde kisinin yeteneklerine , egitimine bakilarak eleman alimi yapilmiyor o yuzden dedim bosver devleti diye yoksa bir kamu yonetimi mezunu bir ulus.iliskiler mezunu zaten devlette calismali onun icin yetistiriliyor insanlar okullardao devlet merakını ben de çok eleştiriyorum. ama boş tiplerin devlete kapak atmak kafasını eleştiriyorum. devlet memurluğu çok yönlü, biz vatandaş olarak genelde belli bir kesimle muhatap olduğumuz için aslında tüm memurları vatandaş azarlayan, nezaketten bihaber ve uyuşuk sanıyoruz. oysa bizim hiç işimizin düşmediği yerde ne güzel işleri olan memurlar var, müfettişler mesela, uzmanlar... sayılır, örnekler çoğalır...
yalnız memur kafası diye birşey olduğuna ben bu aralar daha fazla inanmaya başladım... lütfen buradaki memur hanımlar üstüne alınmasın, sözüm meclisten dışarı ama, türkiye'nin en iyi kurumlarının birinde, spesifik bir mesleğe sahip yani öyle herkesin giremeyeceği, çalışamayacağı, devletin üst kademesindeki insanlar ile defalarca birebir muhatap olmuş, çevresi çok geniş ve saygın, kendisi aynı zamanda alanında eğitimler de veren biriyle tanıştım ben geçenlerde. sordu işte ne iş yapıyorsun falan, dedim şimdilik home office çalışıyorum, web sektöründeyim dedim ama detay vermedim. neden normal bir iş yapmıyorsun dedi.arıyorum ama bu aralar bulamıyorum dedim ama şu anki işimi de seviyorum. tabi bu kişiye aldığım paranın az olduğunu, bunu boş kalmamak için yaptığımı söylemedim. nasıl bulamıyorsun falan dedi, dedim hep tecrübe istiyorlar o da yeni mezunlar için sorun oluyor, genelde iş öğretme maliyetinden kaçıyorlar dedim. olur mu öyle şey, çok saçma dedi. güldüm. bir yerden başlaman lazım ama, dedi, haklısınız dedim.
sonra bana ne dedi biliyor musunuz? şu anki işinden iyi para kazanıyor musun? inanılmaz bir özgüven ile "tabi kazanıyorum" dedim, konu kapandı.
ben gerçekten merak ediyorum mesela, ya çok iyi niyetle sordu bütün bunları çünkü kalbi çok güzel bir insandır. ya da ilginç bir bakış açısı var, kendisi devlette çalışmanın düzenine, birşeylerine alışmış ve diğerlerini garip karşılıyor. belki de ben yanlış anladım ama bu bana biraz memur kafası gibi geldi.
sözüm meclisten dışarı, tekrar ediyorum. onu ben yanlış anlamış da olabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?