iibf'lilerin girebileceği a grubu memurluklar bence gayet güzel meslekler. ama ben kim olsa dürüstçe söylüyorum ben oralara girebileceğimi sanmıyorum. ne sınavını ne de mülakatlarını gözüm yiyor açıkçası. iibf için alımlar da bayağı az yani benim deliler gibi a grubu kpss çalışan arkadaşlarım şu an inanılmaz büyük bir hayal kırıklığı içindeler. çünkü 400 bin iibf'li atama bekliyormuş galiba, e kurum ilan açıyor, sınav duruyor 50 kişi alacağım diyor. bir de mesela 20 tane iktisat, 10 tane işletme, 20 tane çeko falan filan gibi. e referans meselesi de maalesef önemli. o yüzden kesinlikle gözüm yemiyor, ne aylarca oturup sınavına çalışmayı, ne 1 senede çok az kurumun açtığı sınavı, ne puanım geçerliliğini kaybedip de emeklerim çöpe gidince tekrar sınavına girmeyi, hiçbirini yemiyor.
halk genellikle bilgisayarda kağıt oynayan memur tipiyle daha çok muhatap olduğu için aklına onlar geliyor bence çünkü mesela vergi müfettişiyle, gelir uzmanıyla karşılıklı gelebilmek zor, kim muhatap olacak bunlarla, mehmet emmi mi? vatandaşın işi genelde nüfusa, sigortaya, ptt'ye falan düştüğü için o dediklerimle karşılaşma ihtimali çok az. o nedenle bilmiyor.
ha şimdi diyeceksiniz ki emek olmadan yemek olmaz. ama ben, nasıl desem, o kadar fazla emek harcayacak kadar güven duymuyorum bu devlete... onun karşılığını alamamak özel sektördeki iş görüşmesinde reddedilmek gibi birşey değil çünkü bana göre. ben yüzüp de kuyruğuna gelirsem, benim yerime sırf referansı var diye başkasını alırlarsa ben onun sarstığı özgüven ve psikolojim ile ne yaparım? fikrim yok.
o nedenle mecburen ilk etapta kurumsal olmayan ya da yarı kurumsal yerlerde sürünüp daha sonra kurumsal bir yere girebilmek için kendimizi göstereceğiz.