Bizim apartmanada kapıyı açık bırakıp durdukları için kedi girip duruyor sürekli apartmanın içi çok kötü kokuyor. Sürekli kaka yapıyorlar içeriye. Geçen biri görmemiş basmış. Yerler fenaydı,bulaşmış her yere. Bir keresinde de tam kapımın önüne yapmıştıSınıfta olmaz,apartmanda olmaz.
Bakın bizim apartmana alıyorlar kedileri gece,hayvan sabaha kadar çişini de yapıyor,geçen haftasonu kusmuş belki hastaydı bilmiyorum,görevli de yoktu pazar diye,sabahtan çöp alınıyor diye çöpleri koyduk ki ben büzgülü poşetle koyuyorum sızdırmıyor,ağzı sıkıca bağlı halde,poşetleri parçalamış çöpler dağılmış herhere,pazartesi sabahı bir baktık her yer pislik içinde. Bunu da insan temizleyecek düşünen yok.
Halbuki kedi evleri getirttik,apartmana alan kişi oraya bir battaniye falan serip,branda vb birşeyle güzel bir hale getirmeye cabalasa hayvanda rahat rahat girer çıkar. (Sizde dışarda bir yer ayarlayın yada sahiplendirin bence.)Hayvana da yazık tüm gece kapalı halde apartmanda.
Siz yokken ne olacak o hayvan içeri alışınca çişini nereye yapacak falan bunları da düşünün.
Yöneticiniz haklı.
Bu hayvanseverlik değil yani kimse kusura bakmasın.Bizim apartmanada kapıyı açık bırakıp durdukları için kedi girip duruyor sürekli apartmanın içi çok kötü kokuyor. Sürekli kaka yapıyorlar içeriye. Geçen biri görmemiş basmış. Yerler fenaydı,bulaşmış her yere. Bir keresinde de tam kapımın önüne yapmıştıSonuçta bizde basıyoruz o yerlere sonra bastığımız ayakkabıları alıyoruz evimize. Sağlıklı bulmuyorum bende.
Sınıfta da olmamalı bence. Aşısı yoksa,hastalığı varsa hele hiç olmamalı. Onuda geçtim alerjisi olan çocuklar olabilir. Benim var mesela. Hemen genzim,gözlerim kaşınır. Hapşırmaya başlarım.
Sınıfta hayvan beslenecekse tüm velilerden onay alınarak,hayvanın tüm aşıları yapılarak beslenmeli bence.
Ya bu gerçekten bir kültür meselesi gibi.. ben de öğretmenim, ailem ‘aman yaklaşma, dur elleme, tırmalar bilmem ne yapar’ diye diye büyüttü diye mi bilmem o yakınlığı hissedemiyorum hayvanlara. Ahdım var anne olursam bir gün elimden geldiğimce çocuğumu bir canlının o çıkarsız sıcaklığından alıkoymayacağım .. diye ama o da nasip olmadı :) benim için de geç değil belki ama ürküyorum işte bi yandan..Bugün büyük ögrenciler okula yavru kedi getirmiş, benim ögrencilerde sınıfa almıs bende kıyamadım, aldım biraz sicakta dursun diye sınifta durdu, gozleri iltihaplanmis temizledim biraz besledik. Bizim okulun öğrencileri de sıkıntılı bahçeye savunmasiz yavru kedi koymak öğrencilerin eziyet etmesine davetiye çıkarmak demek. Hic kimsede öğrencilere hayvan sevgilisini asilamaya yönelik bir seyde bulunmuyor. Veterinerle de konustum bugün aşıya götürecektim. Müdür geldi azarlıyor yasak diye bir de bana sınıfa kedi getirmişsiniz diyor sanki sokakta bulup getirmisim gibi. Alıp evime götürmeme karışmazmış, sınıfta beslemem kesinlikle yasakmış bir daha ona sormadan böyle bir sey yapmamalıymısım. Bu arada böyle bir yasak yok. Zaten sosyal medyada da göruyoruz. Ne zaman okulun bahcesinde hayvan beslesem kedi köpek yavru yetişkin farketmeksizin hep idare sıkıntı çıkartiyor. Ben anlamıyorum bu hayvan dusmanlıgını. Her defasında aynı senaryo. "Alın evinize götürün!" Çok yıldım ya. Bölge olarak hayvanlara sıcak bakan bir ilce değil genede diğer okullarda durum bizimkinden daha iyi. Ama sonucta bizler öğretmeniz biraz daha yenilikci değistirici olmamız gerekmiyor mu ?
Benim çocuklarımın okulunda kedi kulübesi bile yaptırmıştı okul müdürü. Zaten sokak kedileri sürekli ayni yerde durmuyor ki. Hatta hemen yaninda da ilkokul var ve aralarında bir duvar var bu okulların. Koskocaman bir leylek yuvası vardı ortaokulun çatısında leylekler istisnasız her sene havalar ısındığı zaman gelirler o yuva hic bos kalmıyor yani havalar iyiyken. Ortaokulun çatısı tadilat yapılacak iken sevgili okul müdürümüz vinç getirtip o leylek yuvasını hemen yanindaki ilkokul binasına taşıdılar. Çok mutlu olup çok takdir etmiştim. Hani derler ya iyi insanların hatırına dönüyor dünya diye gerçekten öyleBugün büyük ögrenciler okula yavru kedi getirmiş, benim ögrencilerde sınıfa almıs bende kıyamadım, aldım biraz sicakta dursun diye sınifta durdu, gozleri iltihaplanmis temizledim biraz besledik. Bizim okulun öğrencileri de sıkıntılı bahçeye savunmasiz yavru kedi koymak öğrencilerin eziyet etmesine davetiye çıkarmak demek. Hic kimsede öğrencilere hayvan sevgilisini asilamaya yönelik bir seyde bulunmuyor. Veterinerle de konustum bugün aşıya götürecektim. Müdür geldi azarlıyor yasak diye bir de bana sınıfa kedi getirmişsiniz diyor sanki sokakta bulup getirmisim gibi. Alıp evime götürmeme karışmazmış, sınıfta beslemem kesinlikle yasakmış bir daha ona sormadan böyle bir sey yapmamalıymısım. Bu arada böyle bir yasak yok. Zaten sosyal medyada da göruyoruz. Ne zaman okulun bahcesinde hayvan beslesem kedi köpek yavru yetişkin farketmeksizin hep idare sıkıntı çıkartiyor. Ben anlamıyorum bu hayvan dusmanlıgını. Her defasında aynı senaryo. "Alın evinize götürün!" Çok yıldım ya. Bölge olarak hayvanlara sıcak bakan bir ilce değil genede diğer okullarda durum bizimkinden daha iyi. Ama sonucta bizler öğretmeniz biraz daha yenilikci değistirici olmamız gerekmiyor mu ?
Şu ufacık hayvanlar ne kadar çok batıyor bu kötü insanlara ne zararı var el kadar canlı köşede durup ısınacak biraz merhametten rahatsızlık duyuyor böyle bir yasak yok eminimBugün büyük ögrenciler okula yavru kedi getirmiş, benim ögrencilerde sınıfa almıs bende kıyamadım, aldım biraz sicakta dursun diye sınifta durdu, gozleri iltihaplanmis temizledim biraz besledik. Bizim okulun öğrencileri de sıkıntılı bahçeye savunmasiz yavru kedi koymak öğrencilerin eziyet etmesine davetiye çıkarmak demek. Hic kimsede öğrencilere hayvan sevgilisini asilamaya yönelik bir seyde bulunmuyor. Veterinerle de konustum bugün aşıya götürecektim. Müdür geldi azarlıyor yasak diye bir de bana sınıfa kedi getirmişsiniz diyor sanki sokakta bulup getirmisim gibi. Alıp evime götürmeme karışmazmış, sınıfta beslemem kesinlikle yasakmış bir daha ona sormadan böyle bir sey yapmamalıymısım. Bu arada böyle bir yasak yok. Zaten sosyal medyada da göruyoruz. Ne zaman okulun bahcesinde hayvan beslesem kedi köpek yavru yetişkin farketmeksizin hep idare sıkıntı çıkartiyor. Ben anlamıyorum bu hayvan dusmanlıgını. Her defasında aynı senaryo. "Alın evinize götürün!" Çok yıldım ya. Bölge olarak hayvanlara sıcak bakan bir ilce değil genede diğer okullarda durum bizimkinden daha iyi. Ama sonucta bizler öğretmeniz biraz daha yenilikci değistirici olmamız gerekmiyor mu ?