• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Wonder Boys (2000)

Wonder Boys (2000) - IMDb

profesörün hayatı (michael dougles), 7 senedir takipçileri yeni kitabını beliyor, ama adamımız yazamıyor, eşi onu terk ediyor ve birbirinden sorunlu öğrencileri ve arkadaşları peşini bırakmıyor, aynı zamanda evli iş arkadaşına aşık.. öyle karmaşık ilişkiler, komedi, çay eşliğinde izlenecek filmlerden. ben keyif aldım.. Robert Downey Jr.'ın payı var mı peki filmi beğenmemde, var :))

pinaran: 14

Nabbeun Namja
Bad Guy (2001) - IMDb

'İnanılmaz' diye nitelendirebileceğim nadir filmler arasında yerini aldı. Kim Ki Duk filmleri anlatılmıyor. Yaşamak lazım. Bu nasıl bir aklın, nasıl bir ruh halinin ürünüdür aklım almıyor benim. Kim Ki Duk insan olamaz, yok böyle bir şey ya... Ne desem ne yazsam spoiler olur, yazamam. Bittikten 2 , 3 dakika sonra ağlamaya başladığım o anı asla unutmam. Bana yaşattıklarını kelimelerle ifade edemem.

-----------------------------------------------------------------

Bom Yeoreum Gaeul Gyeoul Geurigo Bom
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003) - IMDb

Yine nefis bir Kim Ki Duk filmi. Mevsimler aracılığıyla anlatılmış 'insan', enfes görüntülerle birlikte. Çok huzurlu, dingin bir atmosferde eriyip gidiyor.
İzlediğim bu iki şahane filmin ikisi de sanki 5 dk sürdü toplamda. Her saniyelerinden o kadar büyük zevk aldım ki, bir baktım sona ermişler.

Keulraesik
The Classic (2003) - IMDb

İşte bu olmamış. Hem az biraz sıkıldım, hem de acıtasyona kayan bir anlatımı olduğu için etkilenemedim. Ama komedi bakımından gayet güzeldi; epeyce güldüm, eğlendim bazı sahnelerde. Bence izleyip zaman kaybetmeye değmeyecek bir film.

The Lincoln Lawyer
The Lincoln Lawyer (2011) - IMDb

Tilki gibi, tuttuğunu koparan, başarılı bir avukat rolünde Matthew McConaughey çoookkk ama çoookkk etkiledi beni. Sadece o adamı görmek için izlenebilecek bir film her şeyden önce. Ama işlenen hikaye de bir o kadar güzel ve merak uyandıran cinsten. 118 dk nasıl geçip gitti hiç anlamadım. Büyük bir zevkle izledim, hayran kaldım. Kurguya da senaryoya da ayrıca bayıldığımı belirteyim.

Tryamor : 8

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 6
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 2
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 8
8.Revolucion ............................2
9.PrensesPeri ........................... 2
10.Asmin ................................. 2
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor ..................................
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess..................... 1
17.aswang................................ 7
18.pinaran................................ 14
19. elmayrahh.............................. 1
20.electra_................................ 7

Good Neighbours
Linki nasıl verdiğinizi çözemedim pardon.
Bu akşam eşim ders çalışırken ben de bir film izleyeyim dedim.Onunda dikkati çekilmesin diye bu önemsemediğim filmi koydum:1: Ama öyle olmadı film yavaş yavaş kendini izlettirmeyi başardı.Eşim dersi bıraktı .Evet katil kim hemen anlaşılıyor evet polisiye arayanlar için değil ama 100 dakika akan bir film.Keyifle izlenir tavsiye ederim.Sonra şöyle bir araştırdım filmi 30.İstanbul Film Festivalinde gösterilmiş.Filmdeki tablolara bayıldım.

Good Neighbours
Linki nasıl verdiğinizi çözemedim pardon.
Bu akşam eşim ders çalışırken ben de bir film izleyeyim dedim.Onunda dikkati çekilmesin diye bu önemsemediğim filmi koydum:1: Ama öyle olmadı film yavaş yavaş kendini izlettirmeyi başardı.Eşim dersi bıraktı .Evet katil kim hemen anlaşılıyor evet polisiye arayanlar için değil ama 100 dakika akan bir film.Keyifle izlenir tavsiye ederim.Sonra şöyle bir araştırdım filmi 30.İstanbul Film Festivalinde gösterilmiş.Filmdeki tablolara bayıldım.

imdb'den filmi bulup, adresini direk buraya yapıştırıyoruz
en alta da ismin: izlediğin film sayısı

böyle ;)

ama resim afiş eklemiyorsun, ben ilk acemilikle ekledim, meğer olmuyormuş ;)

The Spiderwick Chronicles- Spiderwick Günceleri

http://www.imdb.com/title/tt0416236/

Fantastik filmleri izlemeyi çok seviyorum. Bu filmide büyük keyifle izledim. Görsel efektler oldukça başarılıydı. 5 tanede kitabı varmış. İzledikten sonra öğrendim. Fantastik filmleri seviyorsanız mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum

aswang: 8

Yeryüzündeki Son Aşk (2011) - Beyazperde

Yeryüzündeki Son Aşk

Çok çarpıcı insanı sarsan bir filim.. izleyenler pek beğenmemiş ama ben sinemadan çıkarken herkes mıhlanmış gibi yerinde oturuyordu hareket dahi edemediler.. bütün akşam gözümün önüne filmden sahneler geldi..
müzikleri görselliği konusu işleyiş biçimi ile süperdi.. kendimi kaybettim resmen izlerken..

Şu an vizyonda ama çok durmayabilir..

Asmin: 3

Ev (2010)

Ev (2010) - IMDb

Yönetmen: Alper Ozyurtlu, Caner Özyurtlu
Senaryo: Alper Ozyurtlu, Caner Özyurtlu, Volkan Keles, Volkan Keles
Oyuncular: Kerem Atabeyoglu, Alpay Kemal Atalan, Okan Bayülgen

bbg evi vardı bir zamanlar hatırlarsınız, insanların bir eve tıkıldığı ve tüm gün canlı izlenilen, tüm Türkiyenin böyle bir programı izlemesini sağlamışlardı, çok teşekkürler, gelecek nesiller sizlerle gurur duyacak.. izlemeseydiniz kardeşim savunmasını duyar gibiyim, maalesef bir hanenin temel direği tv olmuştur artık.. tv siz bir ev eksiktir. benim evime gelen misafirler ne yapacağını şaşırıyorlar mesela.. eyvah hiç dış ses yok, evde hiç gürültü yok, sağlıklı bir iletişim kuracağım, ne yapacağım şimdi gibi.. iç çatışmalarını duyarım.. sinemadayken kaçırmışım bu filmi, ne yazık dedim, son derece beğendim, herkese büyük küçük herkese tavsiye ediyorum.. bazı sahneleri fazla histerikli, gerçi bu filmin sayılı histerikli sahnelerinin tam versiyonlu gerçeğini izlemiş bu ülke, sırtımız yere gelmez bizim :)) bizi öldüremedi ve güçlendik..

Neseli günler (1978)

Neseli günler (1978) - IMDb

Yönetmen: Orhan Aksoy
Senaryo: Sadik Sendil
Oyuncular: Münir Özkul, Adile Nasit, Sener Sen... (uzar gider bu liste :)

her seferinde gözümüzü kırpmadan başından sonuna kadar zevkle izlemişizdir eşimle.. dün akşam dedik hadi neşeli günleri takıp bir daha izleyelim.. şahane.. (Ziyaaaa.... :)

pinaran: 16

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

3.orchidea ............................... 6
9.PrensesPeri ........................... 2
10.Asmin ................................. 3
17.aswang................................ 8
18.pinaran................................ 16

Tactical.Force.2011 Konusu gerçekten değişik filmin başlangıcında komedi tadında olduğunu düşünüyorsunuz ama izlediğiniz diğer SWAT filmlerinden farklı ve kesinlikle komedi değil kadronun tamamı karakterlerin hakkını fazlasıyla vermiş... Kısaca izlenebilir :34:

PrensesPeri:3

http://www.imdb.com/title/tt1094627/

Afganistanlı küçük bir kız,Baktay'ın okula gitme mücadelesi üstüne.
sistem ve toplumsal gücün en minimalize edilmiş şekli.
bir masum kız çocuğu.
gerçekten çok etkilendiğim sahneler oldu.
özellikle son cümle... Ayrıca oyuncu miniğimiz öylesine şirin ki.

Sunshine Cleaning (2008) - IMDb

dramatik ama bir o kadar da eğlenceli bir film.
tam da farklı duyguları bir arada hissetmek isteyenlere göre.
eğlenceli ama 'saçmalama'dan, dramatik ama içi şişirmeden.
severek izledim.

Orchidea:8

Sex and the City 2 (2010) - IMDb
Sex and the City 2 (2010)
izleyenler 3.6 vermiş ama işiniz yoksa benim gibi bütün gün işten ve bebekten yorulduysanız açın (güzel kadınlar diyemiycem hepsi çok yaşlanmışlar) güzel kıyafetleri, zenginlik ve şaşaayı izleyin hiç birşey kazanmıyorsunuz ama kaybetmiyorsunuz da:))

bu arada ben de sizin gibi link vermek istiyorum.nasıl yapıcam?listenize beni de ekler misniz?
wilmaa:2

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

3.orchidea ............................... 8
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Asmin ................................. 3
17.aswang................................ 8
18.pinaran................................ 16
21. wilmaa..................................2

Hoşgeldin wilmaa... ;))

Son düzenleme:
Hunger (2008)

Hunger (2008) - IMDb

siyasal suçlardan hapis yatan mahkumları izliyoruz. Özgürlük için devamlı protesto halindeler. gardiyanlarla polisle ve devletle olan çatışmaları nezarethanede de devam ediyor. uzun sahneler ve oyuncular çok başarılıydı. bazı sahneler de sıktı. başlıktan da anlayacağınız gibi en son çare açlık grevidir. beni pek sarmadı.

pinaran: 17

Ddongpari
Breathless (2009) - IMDb

İnsanı Güney Kore'den soğutacak cinsten karakterler barındırıyor. (Ben ki uzakdoğu aşığı bi insanım.) Filmin bütününde çok basık bir atmosfer hakim zaten. Çünkü hepsinin hayatı berbat. Onların mutsuzlukları, çaresizlikleri insanın içine işliyor. Ama öyle bir durum ki, sadece karakterler değil, filmi çekerlerken kameraya takılan diğer tüm insanlar da öyle mutsuzdular ki sanki... Ama o ruh hali içinde bir şeylerle tutunma çabaları, birazcık tebessüm edebilmeleri, bunun için çaba harcamaları -ki zaten yapacak başka bir şeyleri yok- yürek sızlatıyor. Harika bir müzik eşliğinde, çok sade bir şekilde yansıtılmış o sahneler. Kimi yerlerde göz yaşlarımı tutamadım. :)) Şimdiki zamanda neden böyle olduklarını algılamak adına geri dönüşler de yapılıyor tabi ki. Ayrıca hiç sıkmıyor. Kamera hareketlerini de çok çok sevdim, o konuda bir fikrim olmadığı için nasıl adlandırılır o teknik bilemiyorum. Büyük bir zevkle ve merakla izledim. Baştan sona şiddet + küfür içeriyor bu arada.

Baş kahraman tam bir serseri, psikopat, manyak, deli vs. bir kişilik. Ödemelerini geciktiren borçlulardan şiddet yolu ile paralarını alıp alacaklılara verilmek üzere patronuna teslim ederek para kazanıyor. Hikayelerden çok, hikayelerinin sonucu şekillenmiş karakterlerin yapısının ön planda olduğu bir yapım.

Tryamor : 9

Kutsal Öfke (revelation)
eski bir film ve aslında benim kalemim diyebileceğim tarzdaydı .... başlarında. incilin son bölümünü konu alan bir film. fakat bu kadar güzel ve derin bir konu ancak bu kadar berbat antılabilirdi.filmdeki efekler rezalet,sahneler kopk kopuk. diyalogları yazan kişininse kesinlikle kelime haznesiyle bi sorunu var.uzun lafın kısası berbat ötesi. konu başyapıt olabilir ama yönetmen ve senristler el birliğiyle rezil etmişler herşeyi.

Revolucion : 3

Back