• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

http://www.imdb.com/title/tt0276919/

''Hiçbir iyilik karşılıksız değildir.''
insan doğasının id üzerine kurulu olduğunu destekleyen bir yapım daha. Freud amcam olsa ne de güzel yorumlardı dedirtti film bana. aynı zamanda sürü psikolojisi üzerine de güzel değinmeler vardı ancak özellikle sonu bana 'kötülükle kimse savaşamaz,ancak yok edilebilir' dedirtti.

Orchidea:7

Nabbeun Namja (Bad Guy)

rahatsız film, bir o kadar da güzel. imdb'de puanı çok düşük ama bence daha iyileri hak ediyor. çok fazla bi şey yazmiim diyorum, ağzımdan bi şey kaçar falan, mazallah :)

firfor: 12

Nabbeun Namja (Bad Guy)

rahatsız film, bir o kadar da güzel. imdb'de puanı çok düşük ama bence daha iyileri hak ediyor. çok fazla bi şey yazmiim diyorum, ağzımdan bi şey kaçar falan, mazallah :)

firfor: 12

Ben de çok fena merak içindeyim Bad Guy için. İzlemediğim tüm Kim Ki Duk filmlerini indirdim; izlenmeyi bekliyorlar.
Genelde herkes de senin gibi yorum yapmış, imdb notu bu kadar düşük olmamalıydı falan deniyor. Imdb'yi çok önemsiyordum puan bakımından ama artık o kadar önemli olmadığını anladım. Aşk Tesadüfleri Sever 7.4 şu anda mesela. Ne kadar güven olur ki bu durumda! Herkesin zevki başka işte.

Son düzenleme:
Ben de çok fena merak içindeyim Bad Guy için. İzlemediğim tüm Kim Ki Duk filmlerini indirdim; izlenmeyi bekliyorlar.
Genelde herkes de senin gibi yorum yapmış, imdb notu bu kadar düşük olmamalıydı falan deniyor. Imdb'yi çok önemsiyordum puan bakımından ama artık o kadar önemli olmadığını anladım. Aşk Tesadüfleri Sever 7.4 şu anda mesela. Ne kadar güven olur ki bu durumda! Herkesin zevki başka işte.

izlediğin filmlerden az çok zevkini tahmin edebildiğim kadarıyla sen bu filmi seversin bence. izleyeli bikaç gün oluyor ama sanki 1 saat önce izlemişim gibi hala etkisindeyim. çok ilginç bir film, sonuna doğru daha da ilginçleşiyor. evet imdb puanı her zaman iyi bi kriter değil. yüksek puanlı filmlerle bi sorunum olmuyor genelde, ama düşük puan verilmiş filmleri de es geçmemek lazım bence. aşk tesedaüfleri sever'i izlemedim. izlemeyi de düşünmüyorum. çok tırt bi film gibi geliyor. belki bi gün tv'ye düşerse "tesadüfen" izlerim, o da mehmet günsur'un hatrına :)
ben de şu aralar kafaya taktım, kim ki duk'un tüm külliyatını mideye indircem inşallah :) 6-7 civarı filmi kaldı izlemediğim. çoğu çok eski filmler, bulmakta zorlanıyorum :(

Kim Ki Duk'un eski tarihli şu filmleri sharebusta var. Oradan indirebilirsin. ;)) İndirme sitesi linki vermek yasak olduğu için imdbden alıntıladım.

Crocodile (1996) - IMDb

Wild Animals (1997) - IMDb

Birdcage Inn (1998) - IMDb

Real Fiction (2000) - IMDb

Address Unknown (2001) - IMDb

genelde sharebus kullanıorum zaten. en sağlam linkler orda. ama kim ki duk'un bazı filmlerinin kaliteleri düşük. mesela bi tanesinde ing. altyazı gömülü falan.indirmişken iyi bi sürüm olsun istiorum. bi de yüksek çözünürlük olsa süper olacak. ama eski filmler tabi, çok kaliteli görüntüler beklememek lazım. benimki şımarıklık biraz.

Ben bulamıyorsam düşük kalitede olanı indiririm ve ne olursa olsun izlerim.
Düşük kalite bulduklarımıza da göz alışıyor biraz izleyince zaten. :)

Before Sunrise (1995) - IMDb

dialoglar üzerine güzel bir film. insanın kendini ve karşısındakini tanıma macerasını çok güzel özetlemiş. film görünürde aşk filmi gibi dursa da derininde insan ruhunun analizlerini barındırıyor. benim için olumsuz özelliği tv'de denk geldiğim için dublajlı olmasıydı. orjinalini de izlemeyi düşünüyorum

orchidea:8

Cha no aji (The Taste of Tea)

Tryamor'un yorumunu okuyunca bu filme acaip kanım kaynamıştı. kendisine sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum buradan, çünkü ben bu filme bayıldım :71: :54: tam bi delilik filmi. komik, absürt (ki bayılırım), duygusal, deli bi film işte. bu filmi kesin bi daha izlerim, hatta bikaç kişiyi esir alıp "al film, izle" deyip onlara da izletirim, böyle cümbür cemaat daha eğlenceli olur :4:

firfor: 13

Seulpeumboda deo seulpeun Iyagi (More Than Blue)

bu filmin hayranları çok, o yüzden biliyorum bu yazdıklarımdan ötürü beni topa tutacaklar, ama üzgünüm yazıcam yine de. izlemeyenler okumasın lütfen. he bi de filmi çok sevenler de okumasa iyi olur :) çünkü değmez... vakit kaybı... ağır, uzun, gereksiz ve kalitesiz bi yorum olacak.
şimdi efenim bikaç koreli oturup çoook hüzünlü bi film yapalım demişler, başrollerde dünya umrunda değilmiş gibi davranan serseri ruhlu bi kız olsun, ağzı gözü ayrı oynasın, ama herkes bunu doğal karşılasın, esas oğlanı da vur eline ekmeğini elinden al şeklinde saf, melankolik, aynı zamanda korumacı ve romantik bi adam yapalım demişler. adamın romantikliğine de vurgu yapmak için bal dudaklı bi aktör seçelim, kız da hafif bal dudaklı olsun, ama kızımız asi olduğu için o dudakları eğe eğe konuşsun demişler. bunlar birbirine aşık olsun ama sevgili olamasınlar, yıllarca aynı evde yaşasınlar ama ateşle barutun yan yana kalabileceğini de ispatlasınlar diye düşünmüşler. birbirlerini mutlu etmek adına kendi hayatlarını gittikçe zindana çevirirken başkalarının da caanım ilişkilerinin (gerçi orası tartışılır, hadi "kendi hallerindeki ilişkilerinin" diyeyim) içine etsinler demişler; çünkü gerçek, saf, temiz, ari aşk sadece onların aşkı olmalı. filmin isminde de mutlaka bi "blue" kelimesi geçsin ki hüzünlü bi aşk filmi olduğu anlaşılsın demişler. sonra da ortaya bu film çıkmış. ama ben hatta biz bu filmi görmüştük. çünkü bu film, türk filmlerinde ince hastalığa yakalanan hanım kızımızın sevdiği adamı ölümüyle üzmemek için "nıhhaa ben sennen alay ettim, ben aslında necat'ı seviyorum, onnan istikbalime güvenle bakıyorum" yalanının korecesidir bence :)

teeey teey, biz ne blue aşk filmleri gördük :) özendirmeyin gençleri böyle şeylere, bırakın yaşasınlar aşklarını. öyle de ölcez böyle de. böyle aşkın intihar ettiği filmleri sevmiyorum işte!

firfor: 14

Cha no aji (The Taste of Tea)

Tryamor'un yorumunu okuyunca bu filme acaip kanım kaynamıştı. kendisine sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum buradan, çünkü ben bu filme bayıldım :71: :54: tam bi delilik filmi. komik, absürt (ki bayılırım), duygusal, deli bi film işte. bu filmi kesin bi daha izlerim, hatta bikaç kişiyi esir alıp "al film, izle" deyip onlara da izletirim, böyle cümbür cemaat daha eğlenceli olur :4:

firfor: 13

bu filmi izlemek istiyorum,ama sağlam torrent bulamadım bir türlü. ben mi aramayı bilmiyorum ne:27:

özelden torrent linkini atabilir misin?

Zamani Barayé Masti Asbha
A Time for Drunken Horses (2000) - IMDb

çok etkili bi dramdı.filmin adı dikkatimi çektiği için izledim.atlara alkol mü weriyorlar neden weriyolar diye merak ederek açtım filmi.ama filmde yönetmenin diğer filmlerindeki çocuk temalı dramı mewcut.çok etkilendim.çocuklar inanılmaz doğal.sanki gizli bi kamera onları çekiyormuş gibi hissettim.özellikle Amanehi çok sewdim.bence mutlaka izlenmeli.iranlı,sınır köyünde yaşayan çocukları anlatan bi dram.10/9

alewuska:4

bu filmi izlemek istiyorum,ama sağlam torrent bulamadım bir türlü. ben mi aramayı bilmiyorum ne:27:

özelden torrent linkini atabilir misin?

canım ben torrent kullanmıyorum. ölme eşşeğim ölme şeklinde iniyo oradan. sharebustan indirdim. rapid hesabım var. rapidle uğraşamam dersen, cd'ye çekip kargo da yapabilirim yani ;) çünkü gerçekten bulması zor bi film.

Son düzenleme:
Sekai No Chushin De Ai Wo Sakebu
http://www.imdb.com/title/tt0424430/

'Dünyanın orta yerinde aşk için ağlıyorum' ismi oldukça ilgi çekici. Bu sebeple en çok dikkatimi celbeden unsur oldu. Ama bu isim izleyince anlıyorsunuz ki yakışmamış filme. Yani son derece saçma bir nedenle bağlamışlar olayı 'dünyanın orta yeri' derken. Hoşuma gitmedi. Film güzel; hakkını vermek lazım ama ben beni ağlatması umuduyla izlemeye başlayıp da hiç ağlayamadığımdan istediğimi alamadım.

Kariseuma Talchulgi
The Legend of 7 Cutter (2006) - IMDb

Çok vasat bir gençlik filmi olmasına rağmen gülümseyerek izledim hep. :D Arada böyle lüzumsuz ve saçmalıklarla dolu filmlere de ihtiyaç duyuyor insan.

Tryamor : 11

Son düzenleme:
The Hangover Part II (2011) - IMDb

İlk filmiyle aynı çizgide ilerlemiş eğlenceli bir devam filmi. Beklenti yüksek olmayınca dahada keyifle izleniyor. Bir devam daha çekilir mi derseniz ,çekilir fenada olmaz...

Kung Fu Panda 2 (2011) - IMDb

Berbat 3D gösterimlerinden sonra bir film sevilebilir mi acaba ?
İlk filmi eğlenceliydi, sonuçta klasik tarzda animasyon , eğlence dozu yüksek.
Ama ikinci film !
Bitse de gitsek dedim , bunaldım . Filme lafım yok o ayrı , 3D gösterimlere hayırrrrrrrrrrrrrrrrrr :)

prensesin uykusuyum : 4

Ivanovo Detstvo (My Name Is Ivan)

Türkçe'ye İvan'ın Çocukluğu olarak çevrilmiş. Film İvan adındaki 12 yaşlarında bir çocuğun 2. dünya savaşı sırasında "yaşayamadığı çocukluğu"nu anlatıyor. Savaşın bir çocuktan neler götürdüğüne ve onu nasıl zorla büyüttüğüne şahit oluyoruz. Bir çocuk olarak yaşaması gereken şeyleri ise sadece İvan'ın rüyalarında görüyoruz. Çok etkileyici bir anlatıma ve posterlik sahnelere sahip bir film.

firfor: 15

canım ben torrent kullanmıyorum. ölme eşşeğim ölme şeklinde iniyo oradan. sharebustan indirdim. rapid hesabım var. rapidle uğraşamam dersen, cd'ye çekip kargo da yapabilirim yani ;) çünkü gerçekten bulması zor bi film.

buldum bir torrent,şansımı deneyeyim yoksa cd işini düşünebilirim açıkçası

26 MAYIS 2011 - 25 HAZİRAN 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................8
4.prensesin.uykusuyum ..............4
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................11
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................1
10.asmin .................................
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor ..................................15
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................4

Son düzenleme:
Back