Sinema Günlüğümüz

direk özetini ekliyorum o zaman
arkadaşım bana tavsiye etmişti tam bi başyapıt demişti
ben de o sebeple filmin adını duydum
yaşanmış bi olaymış
oldukça etkileyici

1960’larda inşa edilmiş ve 80’lerin başında Rio De Janeiro’nun en tehlikeli mahallelerinden birine dönüşmüş, sosyal konutlardan oluşan “Tanrıkent”te organize suçun destansı tarihi. Film 60’larda iki kenar mahalle çocuğunun seçtiği iki ayrı yolu takip eder. Rocket suç dünyasında geçecek bir hayatın gerektirdiği zihniyetten ve fizikten yoksundur. Fotoğrafçı olma hayalleri kurar ama fotoğraf makinesi alacak parası yoktur. Öte yandan, Küçük Ze çocukluğundan beri tam bir suçlu özellikleri taşır; acımasız, akıllı ve hırslıdır. Küçük yaşta planladığı bir genelev soygunu sırasında öldürmenin tadını alır, gün geçtikçe bu konudaki iştahı giderek artar. 70’lerde Ze, sakin ve becerikli Bee’nin desteğiyle, favela’nın (mahallenin) uyuşturucu ticareti üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırır. 80’lerin başlarında “Tanrıkent”i çetelerarası savaş sarar ve amansız genç suçlulardan oluşan yeni bir kuşak çıkıp “eskilerin” yerini almaya çalışırken, artık bir fotoğraf makinesine sahip olan Rocket, onu bu bitmek tükenmek bilmez katliam döngüsünü belgelemede kullanır...

Hic tarzim degil ama emegin icin cok tesekkur ederim :)

Black Mirror (2011 - )

Son 6 gündür film izlemedim çünkü her sezonu 3 bölümden oluşmak üzere toplam 2 sezon 6 bölümlük bir seri izledik. Normalde film dışında buraya yorum yazmıyorum ama çooook etkilendiğim için biraz bahsetmek istedim.

Dizi İngiltere yapımı. Teknolojinin nasıl da hayatımızı ele geçirdiğini hepimiz biliyoruz, ama bu dizide yüzümüze yüzümüze vuruyor ve inanılmaz rahatsız edici. Her bir bölümü derinden içime işledi. Bu seriyi daha önce de izlemem için önermişlerdi ama ilk bölüme zor dayanmıştım. İlk bölümü izleyen kişi gerisini getirmek istemeyebilir ama muhakkak devamı da izlenmeli.

Her bir bölüm bir film havasında. Her bir bölümün ayrı bir dersi ve eleştirisi var. Yine her bir bölümde farklı oyuncular, farklı konular, farklı zamanlar işleniyor. Benim favorim ise 1.Sezon 3.Bölüm.

Sanırım devamı da çekilecekmiş.

Black Mirror (2011 - )

Son 6 gündür film izlemedim çünkü her sezonu 3 bölümden oluşmak üzere toplam 2 sezon 6 bölümlük bir seri izledik. Normalde film dışında buraya yorum yazmıyorum ama çooook etkilendiğim için biraz bahsetmek istedim.

Dizi İngiltere yapımı. Teknolojinin nasıl da hayatımızı ele geçirdiğini hepimiz biliyoruz, ama bu dizide yüzümüze yüzümüze vuruyor ve inanılmaz rahatsız edici. Her bir bölümü derinden içime işledi. Bu seriyi daha önce de izlemem için önermişlerdi ama ilk bölüme zor dayanmıştım. İlk bölümü izleyen kişi gerisini getirmek istemeyebilir ama muhakkak devamı da izlenmeli.

Her bir bölüm bir film havasında. Her bir bölümün ayrı bir dersi ve eleştirisi var. Yine her bir bölümde farklı oyuncular, farklı konular, farklı zamanlar işleniyor. Benim favorim ise 1.Sezon 3.Bölüm.

Sanırım devamı da çekilecekmiş.

Ben de izledim. Fakat şu bisiklet çevirenlerle, kocası ölen kadınınkiler hoşuma gitti sadece. :KK45:

Ben de izledim. Fakat şu bisiklet çevirenlerle, kocası ölen kadınınkiler hoşuma gitti sadece. :KK45:

Bisiklet çevirenler bir simulasyonun içinde yaşıyorlar ya, o sebepten ben çok rahatsız oldum. çünkü The Sims 1-2-3-4 ve tüm editionları, SimCity oyunları benim başucu oyunlarımdır. Ve kendi hayatımı tıpkı oradaki hayatlara benzettim. Sanırım o yüzden fazla etkilendim. Kocası ölen kadın için ise çok üzülmüştüm. Bir de eşim o kadının yerinde olsaydın ne yapardın edebiyatı yapınca çok moralim bozuldu :110:
Benim sevdiğim bölüm ise yaşadıkları her anın, hatıraların otomatik cihaza kaydedildiği ve tekrar tekrar izleyebildikleri bölümdü :KK36:

1 EKİM - 31 EKİM 2014
1. smeagol.................................10
2. sedulu....................................4

3. jooker.....................................
4. Sonnenschein........................9
5. NancyFrancis.........................3
6. kissnookums..........................5

7. Kedi83....................................14
8. zeytinyaglıpırasa.....................
9. ssddaybala..............................
10. kardelenguzelli........................
11. DatluCan...................................
12. PrensesPeri...............................
13. Nihil..........................................
14. macellan...................................

Aslinda benim de baslamak istedigim bazi diziler var ama filmlerden sira gelmiyor:KK49:

11-Politik Oyunlar
Julianne Moore ve Ed Harris'e altin kure getiren gercek bir politik hikaye. 2008 Abd baskanlik secimlerinden enstantaneler. Obama'ya karsi McCaine'in ve yardimcisi olarak sectigi Alaska Valisi (Dis iliskilerden bihaber, 11 eylulde Abdye Saddam Huseyin'in saldirdigini zanneden ) Sarah Palin'in aday olarak mucadelesi. Ben begendim..:)

Smeagol...11

1 EKİM - 31 EKİM 2014

3. jooker......................................
4. TracyFlick..............................9

1 EKİM - 31 EKİM 2014
3. jooker......................................
4. TracyFlick..............................9

Benim sayim yanlis :eek::KK45:

1. About time
2. Kuzey yamacı
3. Snowpiercer
4. Malefiz
5. İntihar dükkanı

6. Aynı yıldızın altında; Puanı cok yüksek. Hazel basta tiroid kanseri iken kanser akcigerine sıcramıs ölmeyi bekleyen bir kanser hastasıdır. Ailesinin zoruyla bir klisenin en alt katındaki kanser grubuna gitmeye baslar. Orada kemik kanseri olan Augustus ile tanısır. Augustus'un durumu daha hafif iken aslında öyle degildir. Epey acıklı, bol ajitasyonlu, uzunca bir film. Böyle filmler izlediginizde buradaki asklara inanmayın, böyle bir ask yok, sizin için birilerinin böyle seyler yapacagı beklentisine de kapılmayın. Bu hikayeleri kadınlar kadınlar icin yazıyor.

7. Karısık aile; Romantik komedi. Bel altı espriler filan. Bu adamın en sevdigm filmi Click, izleyecekseniz onu izleyin. Baska da güzel filmi yok.
Click

Kaırsık aile

Kissnookums---------7

12- Mr. Banks
Walt Disney'in hayatindan kucuk bir kesit. Tom Hanks'in hatirina basladim ama bir turlu bitmedi. Aslinda cok fazla yarim biraktigim film oluyor ama bunun gibi zorla bitirdigim de var...

Smeagol....12

4- Sherlock Holmes Gölge Oyunları

Bugün bunu arkadaşımla beraber izledik ve az önce de tvde oynadığını farkettim tesadüfen. Dizisinin yerini asla tutmuyor Sherlock Holmes filmleri. Dizisini şiddetle tavsiye ederim. Sherlock Holmes kitaplarını okumuş, 3 sezon dizisini izlemiş biri olarak filmlerinden hazetmediğimi söyleyebilirim.

NancyFrancis : 4

13-Buz Devri 4 Kıtalar Ayrılıyor
Animasyona bayılmasam da bu filmdeki karakterlere ve seslendirmenlerine hayranlığım yüzünden keyifle bir kez daha izledim :)

14-Rambo 4
Dünya sinemasının kült filmlerinden biri. fazla söze ne gerek. Zaman zaman tekrar tekrar izleyebilirim. Ustaya saygı :)

15-Sezgi
Sıradan bir gerilim filmi, katil kim? Ancak sevdiğim tek nokta yine sonunun hiç ama hiç tahmin etmediğim şekilde çıkması...

16-Sherlock Holmes Gölge Oyunları
Tvde yayınlandı ve tabiki kaçırmadım. İnce esprileri, iyi oyuncuları ve mükemmel konularıyla Sherlock Holmes serisi kesinlikle izlenebilir nitelikte...

Smeagol....16

incir receli 2 ye giden yokmu kızlar nasıl begendinizmi bugün gitmeyi düsünüyoruzda:KK55:
Ben de eşimle gittim ikimiz de pişman olmadık güzeldi ilk film ölümsüz aşkı ikincisi ise umudu ve hayatın devam ettiğini anlatıyordu acımasız yorumlara kulak tıkıyorum çok biliyorlarsa kendileri çeksinler dimi ama nolursa olsun incir reçeli güzeldir

Ben de eşimle gittim ikimiz de pişman olmadık güzeldi ilk film ölümsüz aşkı ikincisi ise umudu ve hayatın devam ettiğini anlatıyordu acımasız yorumlara kulak tıkıyorum çok biliyorlarsa kendileri çeksinler dimi ama nolursa olsun incir reçeli güzeldir
bende gittim canim ilki kadar olmasada guzeldi.ne superdi ne kotuydu.ortaydi yani.ama ilkinin yerini tutmaz

5- Patch Adams
Robin Williams'ın başrolünü oynadığı bir film. Keyif alarak izledim. Beğendim. Robin Williams'ın diğer filmlerini de düzenli bir şekilde izlemeye karar verdim.

6- Kadın Kokusu
Al Pacino'nun başrolünü oynadığı film. İyi mi kötü mü kararsız kaldım. Al Pacino'ya karşı tarafsız yorum yapamıyorum, çok severim çünkü. Ama yer yer sıkıldım filmde. İzleyip siz karar verin. Bir dipnot ise; kitabı daha güzeldi.

7- Yeni Hayat
Tom Hanks'i başrolde gördüğümüz bir film. Bu filmi üçüncü veya dördüncü izleyişim olsa gerek. Issız bir adada tek başına verilen mücadele hep ilgimi çekmiştir.

NancyFrancis : 7

X