Sinema Günlüğümüz

Tracy 16'dan sonra film izlemedim desem yeridir. Şu sıralar deli gibi Farm Ville2 Contry Escape oyununa sarmış durumdayım, gözüm başka birşeyi görmüyor.:oops:
Kedi'yi de tebrik ederim..:)

o oyunlar benim de çok zamanımı alıyor, sims 3 oynuyordum devamlı ama cdyi kaldırdım ve kitaplığın en üstüne koydum, gözümden uzak olsun, canım yine oynamak istemesin dedim :)

biz de bu aralar Komedyen Louie'nin yeni 2014 bölümleri başlamış onları izliyoruz. çok güzel gidiyor :)

1 EKİM - 31 EKİM 2014
1. smeagol.................................16
2. sedulu....................................8

3. jooker......................................
4. TracyFlick..............................12
5. NancyFrancis.........................8
6. kissnookums..........................8

7. Kedi83....................................22
8. zeytinyaglıpırasa.....................
9. ssddaybala..............................
10. kardelenguzelli........................
11. DatluCan...................................
12. PrensesPeri...............................
13. Nihil..........................................
14. macellan...................................
15. raptiye....................................14

EKİM
1- EVRİM / TRANSCENDENCE
2- Authors Anonymous
3- Short Term 12
4- Lütfen Beni Öldürme
5- Uçaklar
6-Frank
7- Yasak Bölge
8- The Calling
9- Lucy
10- Kristy
11- Kim Kiminle Nerede
12- Aynı Yıldızın Altında
13- Anneler Gecesi
14- Karda Beyaz Bir Kuş
15- Göçebe
16-Snowpiercer
17- 12 Yıllık Esaret
18- Kasabanın Yenisi
19- Seçilmiş Kişi
20- Tinkerbell ve Korsan Peri
21- Ait Olduğum Yer
22- Şeker Portakalı

Filmin Konusu
Brezilya’nın Minas Gerais kentinde hayatını sürdüren Zeze, hayal gücü fazlasıyla zengin bir çocuktur. Ailesi geçim sıkıntısı çeken Zeze’nin en büyük hayali evinin bahçesinde bir portakal ağacı olmasıdır. Filmde Zeze’nin çocukluk yılları, edindiği dostluklar ve hayalleri konu ediliyor. Brezilya ve Güney Amerika edebiyatının kalemi en kuvvetli yazarlarından olan Jose Mauro de Vasconcelos’un Şeker Portakalı romanından 2012 yılında beyaz perdeye aktarılan film, 2014′ün Mayıs ayında Türkiye’de gösterime girmişti.

kedi83…..22

kedi öncelikle tebrik ederim, ne kadar güzel izlemişsin öyle bol bol : )
bir de bir şey sormak istiyorum. şeker portakalını beğendin mi? kitabı epey olay olmuştu. ben kitabını okumadım da önce filmini izlememi tavsiye eder misin? fikrin nedir :)

kedi öncelikle tebrik ederim, ne kadar güzel izlemişsin öyle bol bol : )
bir de bir şey sormak istiyorum. şeker portakalını beğendin mi? kitabı epey olay olmuştu. ben kitabını okumadım da önce filmini izlememi tavsiye eder misin? fikrin nedir :)
Kitabını okumuştum ama, unutmuştum konusunu. Kitabı tam olarak hatırlayamasam da, okurken filmine göre, daha yoğun duygular hissettiğimi hatırlıyorum, filmden önce kitabını okumanı tavsiye ederim. 2. ve 3. kitabı da var, 2.yi de okudum, 3. yü hatırlamıyorum. :) O kadar kitap okuyorum ama sonra unutuyorum. :KK51:

14.Milyon Dolarlık Bebek

15.Mary ve Martha

Filmin konusu ise şöyle; İki kadında oğullarını Afrika´da sıtmadan kaybediyor ve bundan sonra birlikte sıtmaya karşı mücadele veriyorlar.

Mücadelenin şiddeti beni tatmin etmedi. Aslında beklentim yüksekti. Ne de olsa Hilary Swank´ın olduğu her film izlenir.

15.Mary ve Martha

Filmin konusu ise şöyle; İki kadında oğullarını Afrika´da sıtmadan kaybediyor ve bundan sonra birlikte sıtmaya karşı mücadele veriyorlar.

Mücadelenin şiddeti beni tatmin etmedi. Aslında beklentim yüksekti. Ne de olsa Hilary Swank´ın olduğu her film izlenir.

16.Forrest Gump

Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.

Harika bir film.

1 EKİM - 31 EKİM 2014
1. smeagol.................................16
2. sedulu....................................8

3. jooker......................................
4. TracyFlick..............................12
5. NancyFrancis.........................9
6. kissnookums..........................8

7. Kedi83....................................22
8. zeytinyaglıpırasa.....................
9. ssddaybala..............................
10. kardelenguzelli........................
11. DatluCan...................................
12. PrensesPeri...............................
13. Nihil..........................................
14. macellan...................................
15. raptiye....................................16

Bu ayın birincisi Kedi83 tebrik ediyorum. :nazar::nazar::nazar: Bu ayı güzel kapattık. Yarın ilk mesajımıza ekim ayını da ekleyeceğim. Daha gün bitmedi. Belki hala üyelerimiz şu an film izliyordur :)

smeagol ve raptiye sizler de tam 16 filmle ikincimizsiniz :) Bu listeleri tam bir sene sonra topladığımda bir senede herkesin ne kadar film izlediğini öğrenecek olması çok güzel.. Ben şahsen kendimi merak ediyorum :KK36:

Kasım ayı :

1- 12 Angry Men

Sidney Lumet'in yönettiği 1957 ABD yapımı drama filmidir. Reginald Rose'un aynı adlı oyunundan uyarlanan film bir duruşmada bir jüri üyesinin diğer on bir jüri üyesini şüphelinin suçsuz olduğu konusunda, makul şüphe temelinde, ikna etme çabaları hakkındadır. Film neredeyse sadece bir set kullanılarak çekilmiş olma özelliği ile dikkate değerdir. Filmin başında ve sonundaki üç dakikalık gösterim süresi ve bitişikteki lavabo sahneleri dışında bütün filmde mekân olarak sadece jüri odası kullanılır. "12 Öfkeli Adam" ayrıca Sidney Lumet'in yönettiği ilk filmdir.

"12 Öfkeli Adam", 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

NancyFrancis : 1

1 Kasım - 30 Kasım 2014
1. smeagol................................
2. sedulu..................................
3. jooker...................................
4. TracyFlick.............................
5. NancyFrancis......................1
6. kissnookums........................
7. Kedi83.................................
8. zeytinyaglıpırasa..................
9. ssddaybala..........................
10. kardelenguzelli.....................
11. DatluCan..............................
12. PrensesPeri..........................
13. Nihil.....................................
14. macellan...............................
15. raptiye..................................

bir şey öğrenmek istiyorum. ben sık sık kısa metraj filmler de izliyorum. onları burada paylaşıp listeye ekleyebiliyor muyuz, yoksa sadece uzun metraj filmler için mi geçerli bu liste?

Bu ayın birincisi Kedi83 tebrik ediyorum. :nazar::nazar::nazar: Bu ayı güzel kapattık. Yarın ilk mesajımıza ekim ayını da ekleyeceğim. Daha gün bitmedi. Belki hala üyelerimiz şu an film izliyordur :)

smeagol ve raptiye sizler de tam 16 filmle ikincimizsiniz :) Bu listeleri tam bir sene sonra topladığımda bir senede herkesin ne kadar film izlediğini öğrenecek olması çok güzel.. Ben şahsen kendimi merak ediyorum :KK36:

İkinci olmakda güzel. :)

Ben geç başladım bu işe, bu ay daha çok film izleyeceğim. :)

Kasım ayı ilk film :

1- Scarface

Nostalji gecesi yapalım dedik ve ayı bu filmle açtık. İçerikten bahsetmeme gerek bile yok sanırım. Yıllanmış şarap gibi film.

2- Sweet November

Her sene kasım ayında izlemeye doyamadığım bir film :KK48: Alışkanlık oldu artık bende izlemeden rahat edemiyorum.

Sedulu: 2

bir şey öğrenmek istiyorum. ben sık sık kısa metraj filmler de izliyorum. onları burada paylaşıp listeye ekleyebiliyor muyuz, yoksa sadece uzun metraj filmler için mi geçerli bu liste?
kısa metraj da olur. uzun metraja kıyasla daha çok keyif aldığım sayısız kısa metraj film var aklımda. hele kısa film festivallerinde sabaha kadar izlediğim dünyanın her yerinden getirilen kısa metrajlar en keyif aldıklarım..

1 Kasım - 30 Kasım 2014
1. smeagol................................
2. sedulu.................................2
3. jooker...................................
4. TracyFlick.............................
5. NancyFrancis......................1
6. kissnookums........................
7. Kedi83.................................
8. zeytinyaglıpırasa..................
9. ssddaybala..........................
10. kardelenguzelli.....................
11. DatluCan..............................
12. PrensesPeri..........................
13. Nihil.....................................
14. macellan...............................
15. raptiye..................................

X