Sinema Günlüğümüz

11- Edge of Tomorrow

Fantastik filmlerden biri. Baştan hoş gitti ama sonlarına doğru bi Matrix 3 havası vardı filmde neyse ki iyice benzetmemişler yoksa anında kapatacaktım yaratıcılık yok diye Cruise abimiz başrolde ve yine bir asker olarak karşımızda ama bu defa başka türlü bir asker Fazla detaya girmeyeyim izlemek isteyenler olur belki.

Sedulu: 11

EYLÜL
1- Aşk Sarhoşu
2- Güzel ve Sebastien 10/10
3- Bi Küçük Eylül Meselesi
4- Malefiz

Filmin Konusu:
2014 yapımlı baş rollerinde Angelina Jolie’nin yer aldığı bu filmde klasik uyuyan güzel hikayesini kötü bir açıdan bakmışmıydınız ? Barışçıl bir orman krallığında büyüdüğü bir hayata sahip olan Malefiz,görkemli siyah kanatları vardır.Saf ve genç bir kadındır.Ve bir gün inandığı adam Stephan,topraklarının düzenini tehdit edinceye kadar.Malefiz,bu toprakların bekçisi olur.Ama acımasız bir ihanete uğrayınca o saf kalbi artık taşlaşır.Onun bu kadar kin ve öfke dolu olmasının nedeni budur, Aurora’yı 100 yıllık bir ölüme mahkum etmesi de tüm bu çektiği acıların sonucudur… Bu lanetin hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini Robert Stromberg üstlenirken, başrol Malefiz’i Angelina Jolie canlandırıyor.

kedi83…..4

Selamlar herkese..

Bir süredir İstanbul'da idim. Geldim ama yarın da İzmir'e gidiyorum. 1 hafta sonra döneceğim Ankara'ya ve uzuuuun süre Ankara'da kalacağım. Yani Kadınlar Kulübüne günlük girişim aksamayacak. Bu arada çok film izledim. Hele yollarda gidip gelirken 3-4 film izleniyor. Malum ülkemizde şehirler arası yolculuk kıta değiştirmek gibi uzun sürdüğü için...

Turist (2010)
Bu filmi izleye izleye bir hal oldum. Her otobüs firmasında bu film vardır ve senaryoya aşık olduğum için değil, sadece oyunculara olan hayranlığımdan izliyorum.

Bir Çin filmi izledim. Ama ismini hiiiç hatırlamıyorum. Başrolde iki kişi var. Biri Polis diğeri ise bir bankada çalışan ama aslında orada çaldığı paraları aklayan zeki biri. İkisinin yolu bu silahlarla yapılan atış yarışlarında kesişiyor. Tam olarak ne deniyor bu yarışlara bilmiyorum. Bir şekilde bu polis ve hırsız hem bu atış yerinde daha sonra da suç mahalinde karşılaşıyorlar. Klasik olay içi olay, psikolojik gerilim, aksiyon uzak doğu filmlerinden.

Hınzır Dadı (2005)
Son zamanlarda izlediğim en harika filmlerden biriydi. Bayıldım. Mr. Bean oynuyor ama Mr.Bean olarak değil. Burada papaz kendisi. Sıkıcı bir papaz. KEndini işine adamış, ailesiyle pek ilgilenmeyen biri. Bir de bakıcımız var, evlere şenlik. Bu kadar güzel bir film ilzeyeceğimi tahmin etmemişti. Haaa bir de Dirty Dancing filmindeki yakışıklı adamımız oynuyor, fekat yaşlanmış

Sonnenschein: 9

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 201

1. smeagol.................................12
2. sedulu....................................11

3. jooker.....................................9
4. Sonnenschein.........................9
5. yabanmersini.........................8
6. carpe__diem..........................7

7. Kedi83....................................4
8. zeytinyaglıpırasa.....................3
9. ssddaybala..............................3
10. kardelenguzelli........................1
11. DatluCan...................................
12. PrensesPeri...............................
13. Nihil..........................................
14. macellan...................................

Tesekkür ederiz, emek ettin...

: )

Ellerine sağlık Sonny, izleyen arkadaşlarımın da gözlerine sağlık. Ekim ayında da yepyeni filmler, öneriler ve tavsiyelerle dolu bir ay geçirelim diyorum. Ve bu ayın izlediğim ilk filmlerini de ekliyorum...

Ekim ayı..
1.Ateşli Aynasızlar
Başrollerinden biri Sandra Bullock olduğu için izledim. Bu kadını çok seviyorum. Gayet komik ama sıradan bir polisiye. Bir polis memuru ile bir FBI ajanı Rus çetesini çökertmek için birlikte çalışırlar. 10 üzerinden 6..

2.Yerçekimi
Mükemmel bir film. Eğer astronotlu uzaylı filmleri seviyorsanız, sakın kaçırmayın. Zaten film 2014 Oscarlarında 10 dalda aday olmuş. Başrollerde (yine) Sandra Bullock ve George Clooney yer alıyorlar. Film öyle başarılı ki, kadının nefesi daraldığında benim de daralıyordu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 10 üzerinden 10..:)

Smeagol...2

1 EKİM - 31 EKİM 2014

1. smeagol.................................2
2. sedulu....................................

3. jooker.....................................
4. Sonnenschein........................3
5. yabanmersini.........................
6. carpe__diem..........................

7. Kedi83....................................
8. zeytinyaglıpırasa.....................
9. ssddaybala..............................
10. kardelenguzelli........................

Korkak Robert Ford'un Jessie James Suikasti (2007)
Başlık zaten konuyu anlatıyor. Güzel bir film. Brad Pitt Jessie James olarak başrolde.

Sıradışı (2007)
Sandra Bullock başrolde. Harika bir filmdi. Evli, iki çocuklu bir ev hanımı. Eşini işine göndermiş, çocuklarını okula bırakmış, koşusunu yapmış, duşunu almış, ev işlerine başlıyor. Kapı çalıyor, bir polis kötü haberle gelmiş. Eşinin trafik kazasında öldüğünü söylüyor. O gün gece yatana kadar klasik bir cenaze evi havasında geçiyor. Herkes üzgün, yıkılmış... Ağlıyorlar... Gece uyuyorlar. Sandra sabah uyanıyor, gözlerini açıyor, o da ne! Kocası yanında yatıyor. Meğersem ölmemiş. Bir gün öncesinde yaşadığı o büyük kabus hiç yaşanmamış. Acaba kabus muydu, gerçek miydi? Çok acayip heyecanlı, çok güzel bir film. Bilim kurgu zannettim, ama değil. Dini içerikli, inançlarla ilgili, gizem filmi.

Sonnenschein: 2

1 EKİM - 31 EKİM 2014
1. smeagol.................................2
2. sedulu....................................

4. Sonnenschein........................2
5. yabanmersini.........................

7. Kedi83....................................

Son düzenleme:

Sonny selam :) Bir önceki postumda da yazmıştım, Sandra Bullock'u çok severim. Filmlerinden de hep keyif almışımdır. Sıradışı da çok beğendiğim filmlerinden biri. İşte böyle sonu asla ve asla belli olmayan, acayip sürprizlerle dolu filmlere bayılıyorum. Bullock'un oscar adaylı filmi Gravity'yi de mutlaka izle derim. Sonu belli olan bir film ama Bullock ve çekimler süper :)

Bu arada bugün iyi günümdeyim bir film daha izledim. Bu kez hiç tarzım olmamasına rağmen gayet duygusal hafif dramatik bir filmdi. İzleme sebebim ise başrollerden birinin bir köpek oluşu.

3.Marley ve Ben
Başrollerde Jennifer Aniston ve Owen Wilson var, tabi sevimli labradoru saymazsak :) Yavruluktan itibaren çiftimizle birlikte olan labradorun yaramazlıkları ve hayat hikayesi. 10 üzerinden 6..

Smeagol...3

Merhaba arkadaşlar. Ben yabanmersini, nickimi değiştirdim, söyleyim de karışıklık olmasın :)
Bol filmli bir ay olsun yine... :)

Ekim ayı

1- Pek Yakında
Cem Yılmaz'ın bugün vizyona giren filmiydi. Ben de hemen gidip izledim. Cem Yılmaz'ı çok severim. Çok tatlı, bol göndermeli bir filmdi. Cem Yılmaz'ın her filmi göndermeli ama bu filmde daha alenen olmuş her şey. Özkan Uğur, Ozan Güven, Zafer Algöz, Zerrin Tekindor, Tülin Özen gibi başarılı isimlerin başrollerde yer aldığı, Nurgül Yeşilçay, Mazhar Alanson, Yılmaz Erdoğan, Sunay Akın gibi büyük isimlerin de küçük rollerle karşımıza çıktığı, Yeşilçam'ı, Türk sinemasının kaliteli filmlerini sık sık anan keyifli bir filmdi fikrimce.

Ekim Ayı:
1- Pek Yakında
2- Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Filmi beğendim. Replikleri az olan ama iyi oyunculuğa sahip psikolojik gerilim türünde bir film. Filmle ilgili çözümleyemediğim bazı sahneler var aklımda. Acaba ben mi kaçırdım diye düşünüyorum. Bir süre sonra tekrar izleyeceğim bu filmi.

EKİM

1- EVRİM / TRANSCENDENCE
Filmin Konusu:
Dr. Will, isteklerini yerine getirmediği için terörist grubun saldırısına uğrayarak öldürülür. Eşi gibi kendisini bilime adamış olan Evelyn, Will’in beynini gelişmiş bir akıllı bilgisayar oluşturarak bağlantı kurmayı başarır. Will’in beynini kullanmaya başlayan Evelyn tüm dünyaya bu terörist grubu anlatmaya başlar. Bu durumdan haberdar olan teröristler Will’in aklını kullanan super bilgisayarı imha etmek için uğraşacaklardır..

2- Authors Anonymous
Filmin Konusu:
Amatör olarak yazmaya başlayan kişilerin üye olduğu yazarlar gurubu bulunmaktadır. Bu grup her salı akşamı toplanarak yazdıkları yazılar hakkın bilgi alışverişinde bulunurlar. Çeşitli hikayeler üzerinde tartışırken birbirinden komik muhabbetler ortaya çıkacaktır. Hikayenin ana kahramanı ise pizza dağıtarak ve halı yıkayarak farklı insanlar tanımanın sayesinde kendi anılarını anlatacaktır. Kısacası farklı kişilikteki yazarlarla dolu komik bir hikaye sizleri bekliyor..

3- Short Term 12
Filmin Konusu:
Gençlere uygulanan tacizi konu alan Short Term 12; şiddet mağduru çocuklarla dolu bir evde çalışan Grace'in gençlere desteği ve kendi problemleriyle yüzleşmesini anlatıyor

4- Lütfen Beni Öldürme
Filmin Konusu:
On yıl süren zahmetli bir çalışmadan sonra, romancı Karen Eiffel, en iyi kitabını tamamlamak üzeredir. Önündeki tek sorun, ana karakteri Harold Crick’i nasıl öldüreceğini bulmaktır. Yazar, Harold Crick’in gerçekte yaşadığını ve sözcükleri yazdığı anda olayları yaşadığını bilmemektedir. Şaşkına dönen Harold, yazarın aklındakileri duyup romanın (ve kendi) sonunu değiştirmesi gerektiğini anlar

5- Uçaklar
Filmin Konusu:
Disneyland ‘ın Arabalar animasyon filminden sonra gözyüzü için yaptığı Uçaklar animasyon filminde,tek pernavesi olan ve sadece 680 beygir gücüne sahip olan bir kasaba uçağının , hayallerini gerçekleştirmek ve iyi bir akrobasi uçağı olmak için vermiş olduğu mücadeleyi konu alıyor.Film’de hava yarışçısı bu uçakların tasarımı ve yapısı ondan çok daha farklıdır. Üstelik Dusty’nin bir de yükseklik korkusu vardır! Donanma pilotu Skipper’ın kapısını çalan cesaretli Dusty bu usta uçaktan yardım ister. Skipper, son şampiyon Ripslinger ile aşık atacak düzeye gelmesi için Dusty’yi çalıştırır. Sınırlı donanımına rağmen Dusty o kadar cesurdur ki daha önce hayalini bile kuramadığı yüksekliklerde uçmayı hedefler ve onu hayranlıkla takip edenlere de uçma cesareti verir… Çok sevilen Arabalar (Cars) animasyonunun gökyüzündeki Uçaklara uyarlanmış hali olan yapım yeni bir Disney efsanesi olma yolunda. Digital 3D™ teknolojisiyle vizyona girecek filmin Türkçe dublaj kadrosunda ise yine aşinası olduğumuz isimler yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise Klay Hall üstlenmiş.

6-Frank
Filmin Konusu:
2014 yapımlı bu komedi filminde geçen yıl Altın Lale ödülüne layık görülen bu başarılı filmde filmin yönetmeni Lenny Abrahamson, ilk gösterimi Ocak’ta Sundance’te gerçekleşen yeni filmi Frank ile bir kez daha festivalin Uluslararası Yarışması’nda. Abrahamson, bu sefer bizi eksantrik bir müzik grubunun içine sokuyor. Rehberimizse, grubun yeni üyesi olan, genç ve hevesli müzisyen Jon. Grubun en ilginç özelliğiyse, lideri (ve filme adını da veren) Frank. Michael Fassbender’in canlandırdığı Frank, kafasında devasa bir maske taşıyan ve koyduğu ilginç kurallarla grubu bir arada tutan ilginç bir figür. Bu nevi şahsına münhasır karakterin esin kaynağıysa, İngiliz punk grubu The Freshies’in de liderliğini yapmış İngiliz şarkıcı/komedyen Chris Sievey’nin sahne personası Frank Sidebotto yansıtıyor.

7- Yasak Bölge
Filmin Konusu:
2014 yapımlı Suç filminde Duvarları çevrili bir kenar mahallesi oldukça tehlikeli insanları içerisinde barından adeta bir suç cenneti haline dönüşmüştür. Şimdiye kadar hiç bir polis ve resmi görevli insanın bu mahalleye girmemesi sanırım olayın ciddiyetini sizlere daha iyi anlatır. Fakat gün gelecek Damien adındaki polis memuru eski bir mahkumdan yardım alarak bu bölgeye girmeyi başaracaktır. Burada bulunan suç baronunu yakalamak isteyen Damien, içeriye girmesi ne kadar zor ise çıkması daha zor olacaktır. Bu film Paul Walker’ın ölmeden önce çektiği son film olarak kalitesi sayesinde izleyebilirsiniz.

kedi83…..7

Ben şu sıra dizilere daldım yine film izlemeye vakit kalmadı.
Ekim ayına az bir filmle giriş yapabildim.

1- Philomena
2013 yapımı bir film imdb puanı da 7,7 sıcak bir anlatımı var. Uzun süren bir film değil ne ara bitti dedirtecek cinsten.

2- Göl Evi

Canım yakışıklı adamım Keanu'ya hasret kalınca açıp bir izleyeyim dedim. Her ne kadar bir sweet november etmese de işte adam izletiyor kendini

Sedulu: 2

Selam Ankara'ya daha yeni geldim. Yazlıkta internet hala sorunlu, bütün yaz interneti tamir edeceklerdi, yaz bitti Ankara'ya döneceğim yarın interneti yapacağız diyorlar sadece yazın oradayım ne anlamı kaldı ki

Sana cevap yazacaktım o gün tam ortasında yine gitmişti internet. Gravity filmini sinemada izledim 3D. Hiç bir 3D filmden bu kadar keyif almamıştım. Zaten film izleyiciyi oralara götürmeyi amaçlıyor. O üç boyutla sanki hepimiz Sandra idik. Acayip etkilenmiştik

Nickini görür görmez yüzüme bir gülücük kondu. En sevdiğim 402 Numaralı Sınıf karakteridir. Hatta arada açar Nancy'li bölümleri tekrar tekrar izlerim

1 EKİM - 31 EKİM 2014
1. smeagol.................................3
2. sedulu....................................2

4. Sonnenschein........................2
5. NancyFrancis.........................2

7. Kedi83....................................7

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…