- 3 Şubat 2018
- 25.219
- 108.585
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şöyle söyleyeyim sakınn moralini bozma zaten sürecin sonuna gelmişsin inşallah hayırlısı ile hedefine ulaşırsın.Ve şunu demek istiyorum üniversite okuyorum ve sınıfımda bir sürü mezuna kalan var ama hiçbirimiz kimin ilk senesinde kimin ikinci senesinde kazandığını bilmiyoruz ki gerek de yok.Yani mezuna kalmak bir kayıp veya utanç duyulacak bir şey değil.Üzülme ve son zamanlarını değerlendir :)Merhabalar. Bu benim ilk konum. Yakında 19 yaşıma gireceğim. İki senedir üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu süreç beni çok yıprattı. Bu dönemlerden geçmiş ablalarımdan yardım almak için buraya açıyorum konuyu. Sınavıma çok az kaldı ve gerçekten yoruldum. Sürekli geçen yıl mezuna kaldığımda insanların annemin babamın bana söyledikleri şeyler aklıma geliyor. O bakışları hiç aklımdan çıkmıyor. Akrabaların beni her gördükleri yerde "zaten tembel bu ***** ( soyadımızı söylüyorlar ) " Çok tembel olduğumu düşünmüyorum. Çabalıyorum gerçekten ve bu yıl kendi bölümümden 40-50 bin gibi bir hedefim var ve hedefime yakınım. Ama sürekli beni böyle ezmeleri imalı imalı laf sokmaları üzüyor. Eski sevgilim iyi bir bölüm okuyor şuan ve benimle her iletişime geçtiğinde egosundan yıkılıyor buralar. Sen ev hanımı ol falan diyor bana. En çok onun böyle yapması koyuyor. Beni insanların içinde rezil ettiği zamanlar bile oldu bu konu üzerinden. Bana " bi 10 bine girde sevgilim 10 binde diye hava atayım herkese" diyordu önceden. Çok bunaldım. Şehir dışında üniversite okursam aileme yük olacağım gibi hissediyorum. Sürekli kendimi sıkıyorum. Bu yaşta beni isteyen biri var annem sürekli reddediyor. Ama herkes duydu onun beni istediğini. O yüzden sürekli yakın akrabalarım " bu sene kazandın kazandın kazanmadın kocaya veririz." diyorlar. Canımı çok sıkıyor onların öyle şeyler demesi. Hele bir kadın var, kendi evladı iyi bir bölüm okuyor, geçen yıl ben sınavı kazanamadığımda benimle alay edercesine konuştu. Onun dediklerini unutamıyorum. Onlara inat yapmak istiyorum. Ama aklıma geldikçe moralim bozuluyor. İlerideki yaşamımın kötü olmasından korkuyorum. İyi bir bölüm okumazsan kimse seni almak istemez diyenler bile var artık psikolojimin bozulmasından korkuyorum lütfen bana yardımcı olun
+1Şöyle söyleyeyim sakınn moralini bozma zaten sürecin sonuna gelmişsin inşallah hayırlısı ile hedefine ulaşırsın.Ve şunu demek istiyorum üniversite okuyorum ve sınıfımda bir sürü mezuna kalan var ama hiçbirimiz kimin ilk senesinde kimin ikinci senesinde kazandığını bilmiyoruz ki gerek de yok.Yani mezuna kalmak bir kayıp veya utanç duyulacak bir şey değil.Üzülme ve son zamanlarını değerlendir :)
o zaman kendi isteklerine başkalarının düşüncelerinden daha çok önem vermen gerekmez mi? bu dünyada en değerli şey nedir biliyor musun? sadece sensin... dünyaya gelirken anne ve babaya emanet olur,kardeşi sahiplenir,arkadaşlarla zaman geçiririz. hayatımızın her evresinde bir sürü insan gelir bir sürü insan geçer. ama unutma bu dünyaya tek başına geldin ve tek başına öleceksin. bugün sözlerini taktığın kimse olmayacak yanında... o yüzden neymiş önemli olan kişinin sadece kendisiymiş. kendi isteklerin, hayallerin, saçın, elin ,kolun,beynin, seni sen yapan herşey önemli olan tek gerçek. o yüzden hedefinde ilermek için yapman gerekeni yap. başarılı ol,istediğin hayatı istediğin meslekle yaşa... canını sıkanlar önemsediğin kadar varlar... seni mutsuz eden şeylere izin vermek çok anlamsız değil mi sencede. kendine inan sadece kendine güven. başaracağım istediğim hayat bu ve ben bunu yaşamak için elimden geleni yapacağım diye telkinler ver kendine ve bunlar senin sihirli kelimelerin olsun.Evet tabiki okumak istiyorum ve gerçekten mesleğinde başarılı bir insan olmak isteyen biriyim. Psikoloji okumak istiyorum.
Aynı ortama düştüğümüz oluyor bazen, gururunu bırakıp yazdığı oluyor 3-4 senelik bir ilişkiydi sürekli git geller oluyordu ama o üniversiteye geçince çok değişti. Sevmediğim tavırları daha da abartılı hale geldi. Zaten üniye geçtikten sonra 1 kez gördüm o bana yetti. Aynı ortama girmekten kaçınıyorum çünkü o egosu beni kötü etkiliyor gerçekten. Onu son gördüğümde de bana " Canım biz ünide bazı şeyleri kafaya takmıyoruz üniye geç anlarsın" veya " ünide olsan farklı olurdu " gibi şeyler söyledi.Eski sevgilinle niye görüsüyorsun ki? Su okuyunca kendini birzat zannedeni de en cok bizim millette görüyoruz. Halbuki sadece meslek ediniyoruz sonucta
Bir kez daha mezuna kalmaktan korkuyorum ama olmaz inşallah teşekkür ederim :)Şöyle söyleyeyim sakınn moralini bozma zaten sürecin sonuna gelmişsin inşallah hayırlısı ile hedefine ulaşırsın.Ve şunu demek istiyorum üniversite okuyorum ve sınıfımda bir sürü mezuna kalan var ama hiçbirimiz kimin ilk senesinde kimin ikinci senesinde kazandığını bilmiyoruz ki gerek de yok.Yani mezuna kalmak bir kayıp veya utanç duyulacak bir şey değil.Üzülme ve son zamanlarını değerlendir :)
Teşekkür ederim :) Akrabaları geçsem eski sevgilim beni bunaltıyor onu takıyorum kafaya çünkü o kadar küçümsedi ki beni şaka yapar gibi gömdü yani.Canım ya çoğumuz yaşadık benzeri şeyleri. İnsanlar sürekli konuşuyor özellikle akrabalar sınav zamanı ayrı, okul bitip iş bulamayınca ayrı konuşuyorlar. O yüzden kulaklarını tikamayi öğren. Bizim bir arabamız da kendi çocukları okumadi erkenden evlendi ablamın arkasından o da ders çalışmaktan yaşlanmış o ne öyle demişti. Yani her türlü konuşurlar:)
Bu sınav sürecinde 1 yılın 2 yılın gerçekten önemi yok. Önemli olan senin için iyi bir bölüme gitmek. O yüzden geçmişteki kötü tecrübelerini düşünüp kendini yıpratma. Umarım mutlu olabilecegin bir bölüme gidersin:)
Dediğin gibi işte benden iyi bir üniversite bekliyorlar ve kazanamazsam şimdiden mahvoluyorum o diyecekleri şeyleri düşünürkenYazdıklarını tebessüm ile okudum. Neden mi ?
Üniversiteye 3. Girişimde kazandım. Meslek lisesi mezunuyum. Matematik,Fizik bilgim 0dı. Ilk sene öylesine girdim hazırlanmadan. Tercih yapmadım. 2. Kez hazırlanırken öğrendim matematiği,fiziği,kimyayı. Yanı herhangi bi alt yapı olmadan MFden hazırlanmak ve mühendislik istemek çok zordu tahmin edersin ki. Ben artık nere gelirse diye hazırlanıyordum. Herşeyi yeni öğreniyordum.
Sonra sınavda 200k da idim. O kadar saçma sapan tercih yaptım ki. Önüme gelen yeri yazdım. Araştırmadan,ben acaba yapabilir miyim diye sormadan. Ve tercih sürecinde rehberlik hocam oyle bir teknik ile tercih yaptırdı ki valizini hazırla kesin kazandın dedi. Bu sene yeni kontenjanlar açılıyor diye saçma sapan hesaplamalarla tercih yaptırdı. Tercih açıklandığı gün mahvolmuştum. Ilk 10 tercihten biri gelecek diye tercih yaptırmıştı hocam ama 30 tercihten hiç biri gelmemişti.
3. Senemde uzerimdeki baskıyı az çok tahmin edersin.
Ama ne oldu biliyor musun ?
1 yaş daha almıştım. Bakış açım değişmişti. Aman nere olursa diye değil ilgi alanım neresi diye düşünmeye başladım. Netlerim cok iyiydi. Hatta sosyal de çözüyordum ben ve sosyal de derece yapıyordum.
O dönem yaptığım denemelerde 90 k çıkıyordum. Ama gel gör ki sınav heyecanı yüzünden yanlış okuyup çok soru kaybettim.
130 k daydım.
Sanırım sınavlarda başarılı olamayan bi öğrenciydim.
Istediğim bölümü kazandım. Metalürji ve malzeme mühendisliği. Keşke iyi bir üniversitede okusaydım demek tek keşkem. Severek aşkla okudum. Iyi ki diyorum.
Asla pes etme.
Olmak istediğin yer neresi önce bunu bul.
Ailem için o kadar önemli ki..+1
Sınava hazırlanırken sanki ilk yıl kazanamamak dünyanın sonuymus gibi geliyor ama gidince bakıyorsun kimi 3. yılında kazanmış kimi başka bölümü bırakıp gelmiş ama sonuçta aynı yerdesin. Çok da önemli değilmiş yani.
Çok teşekkür ederim desteğin için :) Biliyorum ki ben başardığımda bu söylediğim insanlardan yalnızca biri geri dönüp benim yanımda olmaya çalışacak ama sadece o hedefi tutturduğum için. Makama mevkiye bu kadar önem verip " hayır ne mevkisi saçmalama ev hanımı da olsan olur ama çalışmak senin özgürlüğün demektir. " diyen bir insana geri dönmek aptallık olmaz mı?o zaman kendi isteklerine başkalarının düşüncelerinden daha çok önem vermen gerekmez mi? bu dünyada en değerli şey nedir biliyor musun? sadece sensin... dünyaya gelirken anne ve babaya emanet olur,kardeşi sahiplenir,arkadaşlarla zaman geçiririz. hayatımızın her evresinde bir sürü insan gelir bir sürü insan geçer. ama unutma bu dünyaya tek başına geldin ve tek başına öleceksin. bugün sözlerini taktığın kimse olmayacak yanında... o yüzden neymiş önemli olan kişinin sadece kendisiymiş. kendi isteklerin, hayallerin, saçın, elin ,kolun,beynin, seni sen yapan herşey önemli olan tek gerçek. o yüzden hedefinde ilermek için yapman gerekeni yap. başarılı ol,istediğin hayatı istediğin meslekle yaşa... canını sıkanlar önemsediğin kadar varlar... seni mutsuz eden şeylere izin vermek çok anlamsız değil mi sencede. kendine inan sadece kendine güven. başaracağım istediğim hayat bu ve ben bunu yaşamak için elimden geleni yapacağım diye telkinler ver kendine ve bunlar senin sihirli kelimelerin olsun.
3. seneye kalmak beni çok korkutuyor ve kendime kızıyorum rehberlik hocam şuan 50 bindesin çalışırsan daha iyi olursun dedi ama ben hep olumsuz düşünüyorum ve sürekli olumsuz düşündüğümü fark edince psikolojim bozuluyor herhalde dedim. Sanki iyi şeyler söyleyen insanlar öyle olmasa bile pes etmemem için söylüyor gibi geliyorBana da üniversiteye hazırlanırken deneme sınavlarım düşük gelince bir sürü laf edenler olurdu. Kendi ailem bile laf ederdi çalışmıyor musun diye. İnsan biraz takıyor tabi ki ama ben dersime daha bı azimle sarıldım ve ilk senemde dis hekimliği kazandım. Kimseyi takma kafana otur dersine çalış en güzel cevap onlara istediğin yeri kazanmaktır. ayrıca bu sene olmazsa seneye olur onları da düşünme. Başarılar şimdiden. Kazandıktan sonra da laf edenler oluyor bir sürü . Hayatın boyunca insanlar hep bir şeylerini elestirecek, hevesini kıracak onlara kapat kulağını. Bu hayat senin hayatın ve sadece kendin için amaçlarına ulaşmak için azimle çalış kimsenin dedigini takma. Herşeyi iyi yapsan da insanlar hep konuşur boşver onlari
o zamana o insan kalmaz merak etme... oooo kimler gelir kimler geçer...Çok teşekkür ederim desteğin için :) Biliyorum ki ben başardığımda bu söylediğim insanlardan yalnızca biri geri dönüp benim yanımda olmaya çalışacak ama sadece o hedefi tutturduğum için. Makama mevkiye bu kadar önem verip " hayır ne mevkisi saçmalama ev hanımı da olsan olur ama çalışmak senin özgürlüğün demektir. " diyen bir insana geri dönmek aptallık olmaz mı?
Aynı ortama düştüğümüz oluyor bazen, gururunu bırakıp yazdığı oluyor 3-4 senelik bir ilişkiydi sürekli git geller oluyordu ama o üniversiteye geçince çok değişti. Sevmediğim tavırları daha da abartılı hale geldi. Zaten üniye geçtikten sonra 1 kez gördüm o bana yetti. Aynı ortama girmekten kaçınıyorum çünkü o egosu beni kötü etkiliyor gerçekten. Onu son gördüğümde de bana " Canım biz ünide bazı şeyleri kafaya takmıyoruz üniye geç anlarsın" veya " ünide olsan farklı olurdu " gibi şeyler söyledi.
Bak is guc isleri nasiptir canim. Ben oss doneminde hangi arkadasima ders anlattiysam derece olarak benden geriydiler atandi isini buldu :) Siralamayada bakmio bazi seyler.Sen elinden geleni yap puanima gore guzel tercihler yaparsin... Ayse fatma komsu teyze ne dedi bosver il ici disi bosver sen sadece eksik konularina bak.Merhabalar. Bu benim ilk konum. Yakında 19 yaşıma gireceğim. İki senedir üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu süreç beni çok yıprattı. Bu dönemlerden geçmiş ablalarımdan yardım almak için buraya açıyorum konuyu. Sınavıma çok az kaldı ve gerçekten yoruldum. Sürekli geçen yıl mezuna kaldığımda insanların annemin babamın bana söyledikleri şeyler aklıma geliyor. O bakışları hiç aklımdan çıkmıyor. Akrabaların beni her gördükleri yerde "zaten tembel bu ***** ( soyadımızı söylüyorlar ) " Çok tembel olduğumu düşünmüyorum. Çabalıyorum gerçekten ve bu yıl kendi bölümümden 40-50 bin gibi bir hedefim var ve hedefime yakınım. Ama sürekli beni böyle ezmeleri imalı imalı laf sokmaları üzüyor. Eski sevgilim iyi bir bölüm okuyor şuan ve benimle her iletişime geçtiğinde egosundan yıkılıyor buralar. Sen ev hanımı ol falan diyor bana. En çok onun böyle yapması koyuyor. Beni insanların içinde rezil ettiği zamanlar bile oldu bu konu üzerinden. Bana " bi 10 bine girde sevgilim 10 binde diye hava atayım herkese" diyordu önceden. Çok bunaldım. Şehir dışında üniversite okursam aileme yük olacağım gibi hissediyorum. Sürekli kendimi sıkıyorum. Bu yaşta beni isteyen biri var annem sürekli reddediyor. Ama herkes duydu onun beni istediğini. O yüzden sürekli yakın akrabalarım " bu sene kazandın kazandın kazanmadın kocaya veririz." diyorlar. Canımı çok sıkıyor onların öyle şeyler demesi. Hele bir kadın var, kendi evladı iyi bir bölüm okuyor, geçen yıl ben sınavı kazanamadığımda benimle alay edercesine konuştu. Onun dediklerini unutamıyorum. Onlara inat yapmak istiyorum. Ama aklıma geldikçe moralim bozuluyor. İlerideki yaşamımın kötü olmasından korkuyorum. İyi bir bölüm okumazsan kimse seni almak istemez diyenler bile var artık psikolojimin bozulmasından korkuyorum lütfen bana yardımcı olun
haklısınız galiba. Eminim üni sonuçları açıklanınca yazacak eminim.Eski sevgilinize araplarin bir sözü cok güzel yakisiyor: "Esege ne kadar kitap yüklesen yükle, esek kalir. Cok kitap esegi bilim adami yapmaz".
uzun süredir hayatımda olduğu için hep olacak diye düşünüyordum ama hiç sizin gibi yaklaşmadım olaya. Yani sonuçta daha yıllar var...o zamana o insan kalmaz merak etme... oooo kimler gelir kimler geçer...