- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
-
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Sayısalcıyım.Matematıkte okula gıtmem gerekecek.Aslında o da olabılır.Fizikte 2 3 yıla en gec atanırım ama lise öğrencileriyle ugrasmak cok zor.Özelde o zamana kadar fızık öğretmenlıgı yapıcam sonra belki fıkrım degısırBence sorunuzun cevabı şu sorunun cevabıyla belirlenebilir. Okul öncesi ile ilgili eğitime vereceğiniz emek ve sürede KPSS ye ciddi anlamda çalışsanız atanma ihtimaliniz yine de çok mu düşük? Yani KPSS ye gerekli şekilde çalıştınız ve atanabileceğiniz puana yaklaşamadıysanız atamaları nasıldır bilmiyorum ama bence matematik deneyin. Kendimce cevaplıyorum. Bende sayısal yönü ağır basan biriyim ve çocuk gelişimi bölümü beni atansam bile mutlu etmezdi.
Çok haklısınız.Başvurucam net kararım :)Şöyle düşünün (ki ben liseyi dışardan üniversiteyi örgünden bu düşünce ile bitirdim.acik liseye 26 yaşında basladim.bir önlisans bir lisans bitirdim.suan 33 yasindayim) siz o eğitime üniversiteye başkadanız da başlamasanız da o yıllar geçecek.bir 4 yıl sonra elinizde bir diplama daha olacak.gec kaldım diye başlamaz iseniz 4 yi l sonra hic bisey yapmam is olacaksiniz
Inanin en doğru karar.ben liseye başladığımda sıfırda idim.birden bisey oldu karar verdim.abim dalga geçti nenemin yaşına gelmissin bu saatten sonra bisey olmaz senden dedi annem niye kendini zorluyon işindeki yok dedi.ama ben geçen bu yedi senede ehliyet iki diploma ingilizce bilgisayar kursu gibi bir sürü se y başardım.simdi karşıma bir zorluk bir sınav çıktı mi sen yaparsın diyorlar.kendi alanımda çalışmıyorum belki ama diplama sayesinde ise girdim ve bende sırf zevkine ikinci üniversite olarak ilahiyat okumayı düşünüyorumÇok haklısınız.Başvurucam net kararım :)
İktisat ya da işletme okuyun bence, öğretmenlik ilk 6 sene sözleşmeli yanlış bilmiyorsam. Mülakatı var, kim bilir nereye atanacaksınız. İşletmeden en kötü P3 le atanırsınız. Okuması da zor değil. Ha ama istediğim meslek öğretmenlik diyorsanız tabi ki onu okuyun.
Inanin en doğru karar.ben liseye başladığımda sıfırda idim.birden bisey oldu karar verdim.abim dalga geçti nenemin yaşına gelmissin bu saatten sonra bisey olmaz senden dedi annem niye kendini zorluyon işindeki yok dedi.ama ben geçen bu yedi senede ehliyet iki diploma ingilizce bilgisayar kursu gibi bir sürü se y başardım.simdi karşıma bir zorluk bir sınav çıktı mi sen yaparsın diyorlar.kendi alanımda çalışmıyorum belki ama diplama sayesinde ise girdim ve bende sırf zevkine ikinci üniversite olarak ilahiyat okumayı düşünüyorum
Bence cok zevklı ve kolay.Inanın ergenlerle ugrasması cok daha zorBu kpss atama konularini pek bilmiyorum ama (yurtdisinda yasiyorum) gecen gozume ogretmenlerin bransina gore atama oranlarinin gosterildigi bir tablo gozume carpti malesef okul oncesi ogretmenliginin atama orani pek ic acici gibi degildi,ben de Turkiyeden okul oncesi meslek lisesi mevzunuyum staj donemim haric alanimi cok sevdigimi soyleyemem,ozellikle cocuk sahibi olduktan sonra ne yalan soyleyeyim tahammulum azaldi.Eger yapabileceginize inaniyirsaniz,cocuklari sevmenin otesinde problem cozebilme yeteneginiz,sabriniz pozitif enerjiniz varsa yapabilirsiniz,ama bence anaokulu ogretmenligi ,ogretmenlik mesleginin en zor bransi...
Benim bir tanıdığım var, annesi vefat edince açıktan okudu liseyi, sonra da okul öncesi okudu. Bitirir bitirmez 33 yaşına az kala atandı. O zamandan beri de öğretmenlik yapıyor. :) Kardeşim de ikinci üniversite olarak çocuk gelişimi okudu, bu yıl bitiriyor. O da iki yıldan tamamladı. Ablam 31 yaşında neredeyse, o da bir ön lisans ve lisans tamamladı. Başka bir lisansı bitirmek üzere. Tamamladığı lisanstan da yüksek lisans yapıyordu ama o ne durumda bilmiyorum. Yani kısacası yapan yapıyor. Yaşa takılma. :)
Okul öncesi öğretmenliği diğer branştan atama yapılmıyor diye yapılacak bir iş değil inanın. (Okul öncesi öğretmeniyim) şimdiki aklım olsa farklı bir branş daha okurdum.
Eğitim dışında bir bölüm seçebiliyorsanız düşünün derim ben. O arada kpss için çalışmaya devam edersiniz
Bence cok zevklı ve kolay.Inanın ergenlerle ugrasması cok daha zor
Neden öyle dedınız ki
Hayır yok.Evet ama olsun atanayım da neresı olursa olsun.Ama p3 te yas sınırı var sanırım