• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınavlar hakkında yardım bekliyorummm

sbry

Defnem 💕
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
4.213
4.389
448
mrb kızlar
ben işletmeden mezun oldum bu sene özel bi sektörde de çalışıyorum zaten ama kendimi geliştirmek de istiyorum ama sınavlar hakkında hiç bi bilgim yok hangi sınavlara girebilirim ya da araştırabileceğim bi site falan varsa
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

mrb kızlar
ben işletmeden mezun oldum bu sene özel bi sektörde de çalışıyorum zaten ama kendimi geliştirmek de istiyorum ama sınavlar hakkında hiç bi bilgim yok hangi sınavlara girebilirim ya da araştırabileceğim bi site falan varsa
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

İşletme fakültesi mezunuyum..Çok amaçlı bir bölüm bankalrın açtığı tüm sınavlara girebiliyorsunuz eğer mesleki anlamda iyi bir kariyer planınız vede iyi bir dayınız varsa kpssA grubu sınavlarına girebilirsiniz ama dediim gibi bilgi birikiminiz çok iyi olmalı..Bu sınav içinde yaklaşık 11 ay var 2014 temmuz ayının ikinci haftası yapılır..Ayrıca mesleğinizi seviyorsanız işveren olarak çalışıp işyeri kyrmak isterseniz size tavsiyem zaman kaybetmeden smmm sınavlarına giriniz sınav 2 kasımda bağlı bulunduğunuz ilden dosya açtırabilirsiniz 3 yıl staj süreniz var ve mesleğin geleceği parlak tavsiye ederim bende şu anda buna çalışıyorum..Ama yok ben devlette düz memur olarak çalışmak istiyorum derseniz temmuz 2014 kpss düz memurluk sınavıda var onlara girin derim...Bunun yanında şu anda bankalarda çoğunlukla alım yapılıyor faceden bu sitelere üye olup haberlerini alabilirsiniz kalkınma bankası ve halkbankasının şu anda alımı var canımm..

İşletme fakültesi mezunuyum..Çok amaçlı bir bölüm bankalrın açtığı tüm sınavlara girebiliyorsunuz eğer mesleki anlamda iyi bir kariyer planınız vede iyi bir dayınız varsa kpssA grubu sınavlarına girebilirsiniz ama dediim gibi bilgi birikiminiz çok iyi olmalı..Bu sınav içinde yaklaşık 11 ay var 2014 temmuz ayının ikinci haftası yapılır..Ayrıca mesleğinizi seviyorsanız işveren olarak çalışıp işyeri kyrmak isterseniz size tavsiyem zaman kaybetmeden smmm sınavlarına giriniz sınav 2 kasımda bağlı bulunduğunuz ilden dosya açtırabilirsiniz 3 yıl staj süreniz var ve mesleğin geleceği parlak tavsiye ederim bende şu anda buna çalışıyorum..Ama yok ben devlette düz memur olarak çalışmak istiyorum derseniz temmuz 2014 kpss düz memurluk sınavıda var onlara girin derim...Bunun yanında şu anda bankalarda çoğunlukla alım yapılıyor faceden bu sitelere üye olup haberlerini alabilirsiniz kalkınma bankası ve halkbankasının şu anda alımı var canımm..

çok teşekkür ederim canım banka pek düşünmüyorum etrafımda çok kişi var ve memnun deil malesef kpps smmm sınavına ikisinede girsem olur heralde birine girince diğerine girilmicek die bi şart yok sanırım bu smmm sınavı ne kadar da bir oluyo kasıma çok az var çalışabilir miyim acaba bilmiyorum ki
sende mi işletme mezunusun

çok teşekkür ederim canım banka pek düşünmüyorum etrafımda çok kişi var ve memnun deil malesef kpps smmm sınavına ikisinede girsem olur heralde birine girince diğerine girilmicek die bi şart yok sanırım bu smmm sınavı ne kadar da bir oluyo kasıma çok az var çalışabilir miyim acaba bilmiyorum ki
sende mi işletme mezunusun

Canım bende işletme mezunuyum..SMMM sınavı için başvuru tarihi 29 ağustos son gün..Burda Smmm odasına gidip dosyanı açtırıyorsun ve 3 yıl boyunca yılda 3 kez olmak üzere sınav hakkın var eğer üç yıl boyunca bu sınavları geçemezsen dosyanı yeniden açtırman gerekli..Sınav çalışan birisi için çok basit ben geçemedim ama çalışıyorum kasım için..İstediğin sınava girebilirsin kpss ve smmm de sınırlama yok.Ama smmmm sınavını tavsiye ederim canım çünkü mesleğin geleceği çok iyi..Bu sınavda 2 sorun var açılıştaki dosya masrafı 1200 tl yi buluyor biride sınav merkezi ankara ve istanbulda..

Canım bende işletme mezunuyum..SMMM sınavı için başvuru tarihi 29 ağustos son gün..Burda Smmm odasına gidip dosyanı açtırıyorsun ve 3 yıl boyunca yılda 3 kez olmak üzere sınav hakkın var eğer üç yıl boyunca bu sınavları geçemezsen dosyanı yeniden açtırman gerekli..Sınav çalışan birisi için çok basit ben geçemedim ama çalışıyorum kasım için..İstediğin sınava girebilirsin kpss ve smmm de sınırlama yok.Ama smmmm sınavını tavsiye ederim canım çünkü mesleğin geleceği çok iyi..Bu sınavda 2 sorun var açılıştaki dosya masrafı 1200 tl yi buluyor biride sınav merkezi ankara ve istanbulda..

canım kusura bakma sorularımla sıkıyorum seni ama pek bi bilgim yok o yüzden soruyorumbu 1200tl bi kere mi veriosun yoksa diğer sınavlarda da ödüo musun geçemedikçe ben zaten ist oturuyorum o problem olmaz bide hangi konulardan derslerden sınava giriosun

canım kusura bakma sorularımla sıkıyorum seni ama pek bi bilgim yok o yüzden soruyorumbu 1200tl bi kere mi veriosun yoksa diğer sınavlarda da ödüo musun geçemedikçe ben zaten ist oturuyorum o problem olmaz bide hangi konulardan derslerden sınava giriosun

canım istediğini çekinmeden sorabilirsin sıkılmam ben cevp veririm..Sınada dosya açtırmak için 960 tl veriyorsun..Bu rakamı bir kereye mahsus olmak üzere veriyorsun..dosyayı ilk açtırdığında 150 tl olarakta bir ücret ödeyeceksin buda sınav ücretdir.. toplamda 1100 tl yapıyor..Ayrıca yolda 3 kez sına oluyor Mart ayının ilk haftası,haziranın son haftası ve kasımın ilk haftası olmak üzere..Bu sınavlara girerkende 150 tl sınav ücreti ödüyorsun..bunu her girdiğin sınavda ödeyeceksin ama ilk başta ödediğin 1100 tl yi bir kereye mahsus olmak üzere ödüyorsun ama 3 yıl içinde eğer sınavları geçemezsen tekrar dosya açtırmak için 960 tl ödersin..

canım istediğini çekinmeden sorabilirsin sıkılmam ben cevp veririm..Sınada dosya açtırmak için 960 tl veriyorsun..Bu rakamı bir kereye mahsus olmak üzere veriyorsun..dosyayı ilk açtırdığında 150 tl olarakta bir ücret ödeyeceksin buda sınav ücretdir.. toplamda 1100 tl yapıyor..Ayrıca yolda 3 kez sına oluyor Mart ayının ilk haftası,haziranın son haftası ve kasımın ilk haftası olmak üzere..Bu sınavlara girerkende 150 tl sınav ücreti ödüyorsun..bunu her girdiğin sınavda ödeyeceksin ama ilk başta ödediğin 1100 tl yi bir kereye mahsus olmak üzere ödüyorsun ama 3 yıl içinde eğer sınavları geçemezsen tekrar dosya açtırmak için 960 tl ödersin..

anladım canım peki hangi derslerden sınava giriosun

anladım canım peki hangi derslerden sınava giriosun

LİSANS(4 YILLIK) / YÜKSEK LİSANS MEZUNLARI
Genel Kültür ve Yetenek
*Türkçe
*Matematik
*Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Alan Bilgisi
*Muhasebe
- Finansal Muhasebe
- Muhasebe Standartları
- Maliyet Muhasebesi
- Mali Tablolar Analizi
- Denetim
*Ekonomi
İktisat
Kıtlık Tercih ve Fayda
Talep, Arz ve Piyasa Dengesi
Talep ve Arz Esnekliği
Arz ve Talep Uygulamaları
Tüketici Dengesi Analizi
Üretim ve Maliyetler
Tam Rekabet Piyasası
Monopol
Monopolcü Rekabet ve Oligopol Piyasalar
Faktör Piyasaları
Milli Gelirle İlgili Kavramlar
Milli Gelir Denge Düzeyi
Para Teorisi ve Politikası
Uluslararası Ticaret Teorisi
Uluslararası İktisat Politikası
Döviz Piyasası
Ödemeler Bilançosunun Tanımı
İktisadi Kalkınma ve Büyüme
*Maliye
- Maliye ilminin esasları
- Kamu ekonomisi
- Kamu giderleri
- Kamu gelirleri (Vergi teorisi)
- Bütçe
- Devlet Borçları
- Yerel idareler
*Hukuk
- Meslek Hukuku
- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
- Vergi Hukuku
- Ticaret Hukuku
- Borçlar Hukuku

LİSANS(4 YILLIK) / YÜKSEK LİSANS MEZUNLARI
Genel Kültür ve Yetenek
*Türkçe
*Matematik
*Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Alan Bilgisi
*Muhasebe
- Finansal Muhasebe
- Muhasebe Standartları
- Maliyet Muhasebesi
- Mali Tablolar Analizi
- Denetim
*Ekonomi
İktisat
Kıtlık Tercih ve Fayda
Talep, Arz ve Piyasa Dengesi
Talep ve Arz Esnekliği
Arz ve Talep Uygulamaları
Tüketici Dengesi Analizi
Üretim ve Maliyetler
Tam Rekabet Piyasası
Monopol
Monopolcü Rekabet ve Oligopol Piyasalar
Faktör Piyasaları
Milli Gelirle İlgili Kavramlar
Milli Gelir Denge Düzeyi
Para Teorisi ve Politikası
Uluslararası Ticaret Teorisi
Uluslararası İktisat Politikası
Döviz Piyasası
Ödemeler Bilançosunun Tanımı
İktisadi Kalkınma ve Büyüme
*Maliye
- Maliye ilminin esasları
- Kamu ekonomisi
- Kamu giderleri
- Kamu gelirleri (Vergi teorisi)
- Bütçe
- Devlet Borçları
- Yerel idareler
*Hukuk
- Meslek Hukuku
- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
- Vergi Hukuku
- Ticaret Hukuku
- Borçlar Hukuku

bunların hepsinden sorumlu muyuz maşallah imkansız ben kasıma kadar yetiştiremem çalışıyorum zaten :((

bunların hepsinden sorumlu muyuz maşallah imkansız ben kasıma kadar yetiştiremem çalışıyorum zaten :((

Canım bende yeni başladım açlışmaya inanki ilk sınavlarda 48 aldım ama çalışınca 80-90 alırsın çok kolay sınavlar ben serseriliğe verdim kendimi bence den sen bunu

Canım bende yeni başladım açlışmaya inanki ilk sınavlarda 48 aldım ama çalışınca 80-90 alırsın çok kolay sınavlar ben serseriliğe verdim kendimi bence den sen bunu

muhakkak denicem ama bu sene zor gibi gözüküo bakalım hangi yayınevinin kitapları güzel oluo bu sınav için bi bilgin var mı

bu arada en az kaç alman gerekio canım bide sınavı kazanınca sonrasındamülakat falan oluo mu

bu arada en az kaç alman gerekio canım bide sınavı kazanınca sonrasındamülakat falan oluo mu

SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVLARINDA HANGİ DERSTEN KAÇ ADET SORU SORULMAKTADIR

ALAN BİLGİSİ SORULARI
1- Finansal Muhasebe (15)
2-Maliyet Muhasebesi (10)
3-Mali Tablolar Analizi (10)
4-Muhasebe Standartları (5)
5-Denetim (15)
6- Ekonomi - İktisat – Maliye (15)
7-Vergi Hukuku (10)
8- Ticaret Hukuku (5)
9-Borçlar hukuku (5)
10-İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (5)
11- Meslek Hukuku (5)

GENEL KÜLTÜR SORULARI
12- Türkçe (7)
13- Matematik (8)
14- Tarih (5)

ALAN BİLGİSİ SORULARI TOPLAMI : 100
GENEL KÜLTÜR SORULARI TOPLAMI : 20
GENEL TOPLAM : 120 ADET

SINAV SÜRESİ : 150 DK.
GEÇME NOTU : 60

* Sınavda soru bazlı çan eğrisi sistemi kullanılmaktadır. Bu nedenle baraj her dönem değişiklik göstermektedir.
* Sorulara vereceğiniz cevaplarda yanlış/doğruyu götürmez
Mülakat yok canım oda seni bir smmm e yönlendiriyor orda stajını yapıyorsun tabi aralarda yeterlilik sınavıda oluyor

muhakkak denicem ama bu sene zor gibi gözüküo bakalım hangi yayınevinin kitapları güzel oluo bu sınav için bi bilgin var mı

Kitap olarak canım deha yayınları ve murat yayınları ön planda elimde fazladan murat yayınları kitapları var istersen verebilirim bende fazla

Kitap olarak canım deha yayınları ve murat yayınları ön planda elimde fazladan murat yayınları kitapları var istersen verebilirim bende fazla

teşekkür ederim canım çok sağol ama ihtiyacı olan alamayn birine verirsen daha iyi olur heralde ben çalışıyorum alabilirim başkasının hakkına girmiyim imkan varken

SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVLARINDA HANGİ DERSTEN KAÇ ADET SORU SORULMAKTADIR

ALAN BİLGİSİ SORULARI
1- Finansal Muhasebe (15)
2-Maliyet Muhasebesi (10)
3-Mali Tablolar Analizi (10)
4-Muhasebe Standartları (5)
5-Denetim (15)
6- Ekonomi - İktisat – Maliye (15)
7-Vergi Hukuku (10)
8- Ticaret Hukuku (5)
9-Borçlar hukuku (5)
10-İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (5)
11- Meslek Hukuku (5)

GENEL KÜLTÜR SORULARI
12- Türkçe (7)
13- Matematik (8)
14- Tarih (5)

ALAN BİLGİSİ SORULARI TOPLAMI : 100
GENEL KÜLTÜR SORULARI TOPLAMI : 20
GENEL TOPLAM : 120 ADET

SINAV SÜRESİ : 150 DK.
GEÇME NOTU : 60

* Sınavda soru bazlı çan eğrisi sistemi kullanılmaktadır. Bu nedenle baraj her dönem değişiklik göstermektedir.
* Sorulara vereceğiniz cevaplarda yanlış/doğruyu götürmez
Mülakat yok canım oda seni bir smmm e yönlendiriyor orda stajını yapıyorsun tabi aralarda yeterlilik sınavıda oluyor

sağol canım verdiğin bilgiler için o aradaki yeterlilik sınavlarında geçemezsen noluo tekrar başa mı dönüosun

bide şeyi sorucaktım 3sene stajdan sonra noluo bi büro falan mı açıosun kendine

bide şeyi sorucaktım 3sene stajdan sonra noluo bi büro falan mı açıosun kendine

Evet canım kendi işyeirni açıyorsun denetçi firmalara girebiliyorsun özellikle büyük şirketlerde belgen işe yarıyor imza yetkilisi olarak..Ama yeterlilik sınavlarını bende tam bilmiyorum başa dönmüyorsun sanırım tekrar hakların oluyor..

Evet canım kendi işyeirni açıyorsun denetçi firmalara girebiliyorsun özellikle büyük şirketlerde belgen işe yarıyor imza yetkilisi olarak..Ama yeterlilik sınavlarını bende tam bilmiyorum başa dönmüyorsun sanırım tekrar hakların oluyor..

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için yordum seni hakkını helal et

Back