Sinava hazirlik , calisamamakk..

Kendiniarayankiz

Her seyin bir anlami olmamali...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
460
424
Üniversite sinavina hazırlanıyorum , daha dogrusu öyle olmam lazim. Hukuk istiyorum. Ama canim hic calismak istemiyor, kendimi nasil motive etcem bilmiyorum , ne yapmam gerekiyor , sizler bu durumdan geçenler, neler yaptiniz?
Nasil basettiniz bu durumla?

hem yaz ayı hem daha okul-ders adapte dönemi değil kendini kasma gez dolaş sıkı bi dinlen sonra güzel bir programla başla

önce bir tatille beynini boşalt bedenini dinlendir ve kendini çalışmaya odakla.

Bence zor konuları öne alıp kolayları sona bırakmalısın tmci değildim ben ama matematik adına konuşursam lys konularını ygsden sonraya bırakma ben bırakıp büyük hata etmiştim ygs için ise bol bol test çöz ve hocalara sormadan önce kendin çözmeye Uğraş .Bi de tmcilerde gözlemlediğim ygs fenin zor denilip ya da es geçilmesi çok yanlış aksine ygs fen ezber içerir bol ve kolaydır bence az biraz ezberle kolayca halledilir

Favoriledim yazdiginizi , okuyacagim surekli çünkü gerçekten harika seyler yazmışsınız çok tesekkur ederimm . Baska ipucularda verebilir misiniz?
hukuk puanlamasinda ygsde cozdugum fenin etkisi olacak mi ?
Olmayacaksa bosuna calismis olmaz miyim??

Nasıl bir sıralama istiyorsun bilmiyorum ama yüksekse hedefin her derse Önem vermelisin bunlar öne geçirir seni ama ortalama bir şey istiyorsan kendi alanın dersler daha Önemlidir elbette derslerin oranlarını internetten bir araştır benim iki yıl geçti unuttum Sayısal değerleri.
Kendine her ders icin iki kaynak belirle onları bitire bitire konularını bitir sonra deneme çözmeye başladığın Sırada sadece eksik olduğun yerlere bak burası önemli çünkü bilmediğini çalışmak daha zor gelir insana gerekli azmi göstermek lazım.Konu sıralamasında dershaneler güzel oluyor insanı hizaya sokuyor gerçi kapandı mı bilmiyorum da .Bi de sınavı düşünerek çalışma çünkü sevmediğini çalışmak zordur onun yerine konuları öğrenip soruları çözüp yüksek net almaya bak kendinle yarış yani sınav son Aşama çünkü .Bi de konuyu anlamadıysan ezberle geç Üniversitede hep öyle yapıyoruz ve liseden olduğundan daha başarılıyım(bu ezber gerektiren derslerde geçerli matematik filan değil elbette)

Oncelikle kafani dinlemen lazim guzel bi dinlenme ardindan cok sıkı bi sekilde hazirlanman lazim ben gecen yil hazirlanmistim cok hirsli bi sekilde herseyimden kıstım ama bunu oflayarak yapmadim gercekten istedigim icin sıktım disimi calistim oncelikle istedigin universitenin amblemini duvarina yapistirmani oneririm, sonra bi cizelgen olsun mesela hergun her dersten kac soru cozdugunu yaz her gun daha fazlasini yapicam de ve 1soru bile olsa hergun arttirarak devam ettir her hafta denemeler yap puanlarin arttikca daha cok motive olcaksin, dubarlarina renkli kagitlarla bilgiler yaz ben butun idami bu kagitlarla doldurmustum tam anlamiyla aklina girdigi zaman o kagidin yerine yenisi gelir, lysde edebiyata da gireceksen eger yazar eserler cok onemli olanlardan bunun icinde simdiden renkli kartonlar al ve bi tarafina yazar adini ve eserini yaz diger tarafa da onun onemini yani ilk roman vs. gibi bu sekilde yazmalisin. Renkli olan hersey bilgilerin daha kolay aklinda kalmasini saglicak kendine haftanin bir gunu izin ver daha az calis meselaya da daha az soru coz ama kendine odul verdigin gibi ceza da verebilmesin yani o gun verimsiz gectiyse izin gunun degilse oylesine calismadiysan ertesi gun daha cok test coz calis ya da izninden kıs. Bunlarin hepsi denendi ve gercekten bazi gunler kendime sasiriyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…