• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Şimdiye kadar başımızı zorla açtınız, sizin başınızı zorla kapattıracağız"

Şöyle bir şey olsaydı;
CHP'liler kadının başını zorla açtı, Türbanlı kadına saldırı
Bu haberde görüntü bekleyecek miydiniz? Sanmıyorum. Sizler için haberin inandırıcılığı olmayabilir. Doğru haber midir? Olabilir de olmayabilir de. Bilemem
Ama o cümle söylenmiş olabilir.
Çünkü sizler böyle insanlar olmasınız da böyle Türbanlılar da var.
5-6 yıl önce, İzmir'in en rahat semtlerinden birinde, yaz günü üzerimde ince askılı bir elbiseyle derse giderken, yanımdan geçen türbanlı bir kadın bayağı da yüksek bir sesle "Cehennemde yanacaksın, cehennemde" dedi, yüzümü bakarak. Elbisemin göğüs dekoltesi de vardı.
Size daha bu şekilde türbanlı/çarşaflılar tarafından uğradığım pek çok taciz sayabilirim, ama önemi yok. Ben bunları bir baş açık kapalı davasına bağlamaktan ziyade bir zihniyete bağlıyorum, çünkü.
O yüzden bu örneklerin sayısını arttırıp yekten tüm türbanlılara laf gönderme gibi bir derdim yok, bir örnek kafidir.
Demem o ki, nasıl ki sokakta sizi gördüğünde "Arabistana, İran'a çevirdiler cağğnımm ülkeyi" diyen tipler ne kadar varsa metroda yolculuk ederken mini eteğimize bakıp bakıp "Ne ar ne edep kalmış, cayır cayır yanacaklar" diyen türbanlılar da o kadar var.
O yüzden bu haber doğru mudur, bilemem ama haberdeki tipleme %100 doğrudur efendim.

Geçen ay ikea' da kara çarşaflı bir kadın benim bulunduğum paketleme bölümüne geldi. "İsterseniz çantanızı öteye alın rahatsız olursanız" dedi ben de rahatsız olmadığımı belirttim. Giyimi yüzünden çok önyargılarla karşılaştığını anlattı ayak üstü. " Ben sizi yargılayamam kıyafetinizden ötürü ve siz de beni yargılayamazsınız özgürlük bunu gerektirir" dedim ve ayrıldım yanından. Epey dertliydi öcü diyorlarmış. Ben demem ama o bana başım açık, makyajlıyım, dekoltem var diye laf ederse bozuşuruz. Herkes duracağı yeri bilmeli.

Geçen ay ikea' da kara çarşaflı bir kadın benim bulunduğum paketleme bölümüne geldi. "İsterseniz çantanızı öteye alın rahatsız olursanız" dedi ben de rahatsız olmadığımı belirttim. Giyimi yüzünden çok önyargılarla karşılaştığını anlattı ayak üstü. " Ben sizi yargılayamam kıyafetinizden ötürü ve siz de beni yargılayamazsınız özgürlük bunu gerektirir" dedim ve ayrıldım yanından. Epey dertliydi öcü diyorlarmış. Ben demem ama o bana başım açık, makyajlıyım, dekoltem var diye laf ederse bozuşuruz. Herkes duracağı yeri bilmeli.
Aynen olmasi gereken bu acigin kapaliya kapalininda aciga hukmu yok .Hukum Allahtan yapmak kuldan.gecen hocam dedi onada ninja demisler:KK53:ocu falan eskidi artik ama onun bana dedigi "kulgim sagir duymam ki Allah icin benm sabrim donerim onada dua ederim "dedi hayran kaldm

Laikliğin adı dinsiz diye çıkmış ondandır laikliği sevmiyorlar zaten akp'li olupta alt kesim onları destekliyor ama okumuş araştırmış nesil biliyor doğruyu özgürlüğün güvencesi laiklik , irandaki durumun farkında değiller bunları iran'a yollayacaksın sürekli ellerinde sopayla gezen kadın ahlak polisleri tepelerinde anlarlar laikliğin değerini

mesele kadının açık veya kapalı olması değil, kadının cahilce düşünceler içinde olması. Sırf hükümete yakın olmak için kapanan kadınlar var. Dinin emrettiği şartları da yerine getirdiklerini sanmıyorum. Sadece siz biz ayrımında güçlü olan tarafta yer alabilmek için görüntü oluşturmaya çalışıyorlar. Gerçekten İslamiyeti içselleştirerek yaşayan insanlar, karşısında kendisinden farklı bir kadın veya erkek gördüğünde düşüncesi ne olursa olsun dile getirmeye korkar. Kapalı olmayıp da zihniyeti bozuk yüzlerce kadın da var. Karşısındakini cahil yobaz olarak yaftalayan giyimine kafasına takan kadınlar da çok. Kadınlar diyorum çünkü kadınlar erkeklerden daha fazla ayrım yapıyorlar ve birbirine çok fazla psikolojik şiddet uyguluyor. Kadınlar güçlü olup tek bir şeyi savunabilseler erkekler de kadınlar üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçerler.

Bu olayın gerçekliğinden şüphe duyup görüntü bekleyenler eminim üç sene önce " Kabataş' da deri taytlılar üstüme işediler" yalanına sorgusuz sualsiz inanıp tü tü tü demişlerdir. İroni....
Vurdu gol oldu:KK70: goruntuler ciktiktan sonra bile suphe duymayanlarini biliyorum ben:p

üzerimde dizimden aşağıya uzanan montum, altımda kotum, sırtımda sırt çantam ile giderken bana bakıp "hıh laik kapalı" diyen teyze geldi aklıma :KK53: ben şu halde tacize uğruyorsam senin göğüs dekoltenin hiç şansı yok :KK70:
Bana hamileyken kabanimin önü asagidan biraz acik kaliyor diye kucuk kizimin yaninda "tuu senin Allah belani versin " diyen carsafli kizi hatirlattin. Yine kan beynime sıçradı. Anne o kadin neden bize oyle dedi diye sorup durmustu kuzucum:KK43:

Benim bildiğim dinde zorla kapanma olmaz ki ecdatlarımız kiliseleri sinegogları yakmamış onların inançlarına saygı göstermiş ki ozaman laik kavramı dahi yokmuş onlar kadar olamıyacakmıyız tarihten ders çıkarmak gerek kimsenin dinini,dilini yasaklamamışlar o imparatorluk ondandır 600 yıl sürmüş yasaklarla bir yere gelinmez , biraz tarih okuyun be kadınlar , cahil cahil konuşacağınıza

Bunlar zorla kapatsın yemin ederim ben başımı açarım. Ne saçmalık arkadaş yeter şu başörtüsünün ağızlara sakız olduğu. Kim takıyosa taksın, takmayan takmasın. Takanın takmayandan fazlası ya da eksiği var muhabbetine girmesin kimse ya, ben çok sıkıldım herkesin kendi bakış açısına göre üzerime etiket yapıştırmasından.

Bana hamileyken kabanimin önü asagidan biraz acik kaliyor diye kucuk kizimin yaninda "tuu senin Allah belani versin " diyen carsafli kizi hatirlattin. Yine kan beynime sıçradı. Anne o kadin neden bize oyle dedi diye sorup durmustu kuzucum:KK43:

Onu orda yolacaktın bir güzel..

Ben şok ben iptal... :KK57:
Bir de beni düşün. Benden helallik alamadan olemez inşallah. Ilahi adalete guvenim sonsuz.
Onu orda yolacaktın bir güzel..

Abla sok oldum. Fatihin meshur caddesi vardir. Orada yürüyorduk kizimla o da karsidan geliyordu. Yanimdan gecerken soyledi bir an oldugum yerde kalakaldim. Kızım "Anne o kadin niye bize oyle dedi" diye sordu. Gerizekali bana oyle diyince en müslüman o oldu ya ici rahatlamistir.

Bende yaşlı dededen nerdeyse dayak yiyordum otobüse binerken elim ona değmiş diye kızım o zaman küçüktü okula gitmiyordu yaşlı adam kalktı elini kaldırdı tam vurmaya hazırlanırken ben çantayı başına geçirdim sakalına tükürdüğüm,neymiş abdest'i bozulmuş ,kesin o çocuklarını ,hanımınıda dövüyordur aynısını banada uygulamak istedi

Son düzenleme:
Back