• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Şimdiye kadar başımızı zorla açtınız, sizin başınızı zorla kapattıracağız"

Ne örtüymüş arkadaş ya !

Biri zorla kapanacak diye korkar ...

Beri ki zorla açılacak diye ...

Siyasette örtünün bu kadar malzeme olması hem iktidar hem muhalefet olarak ne kadar laik(!) olduğumuzu göz önüne seriyor .

Göstermelik laiklikten de , laiklik karşıtlığından nemalananların hemen baş örtüsüne sarılmasından nefret geldi .

Bu Chp li arkadaşta birileri ile bu konuşmayı yaptı mı yapmadı mı bilemem .

Yaptıysa da çirkin , yapmadıysa da değişen bi nane yok .

Dedi ki dedi "başımızı zorla açtınız "dedi,sonra dedi ki dedi " zorla başınızı kapattıracağız,namaz kıldıracağız " dedi...Sonracığıma dedi ki dedi " canına okuyacağız bu chp.li elitlerin " dedi , " :KK53:

Onu dedi,bunu dedi,şunu dedi...

Hee mutlaka tam olarak diyaloglar böyledir,herhalde ,galiba,sanırsam:işsiz:

Şöyle bir şey olsaydı;
CHP'liler kadının başını zorla açtı, Türbanlı kadına saldırı
Bu haberde görüntü bekleyecek miydiniz? Sanmıyorum. Sizler için haberin inandırıcılığı olmayabilir. Doğru haber midir? Olabilir de olmayabilir de. Bilemem
Ama o cümle söylenmiş olabilir.
Çünkü sizler böyle insanlar olmasınız da böyle Türbanlılar da var.
5-6 yıl önce, İzmir'in en rahat semtlerinden birinde, yaz günü üzerimde ince askılı bir elbiseyle derse giderken, yanımdan geçen türbanlı bir kadın bayağı da yüksek bir sesle "Cehennemde yanacaksın, cehennemde" dedi, yüzümü bakarak. Elbisemin göğüs dekoltesi de vardı.
Size daha bu şekilde türbanlı/çarşaflılar tarafından uğradığım pek çok taciz sayabilirim, ama önemi yok. Ben bunları bir baş açık kapalı davasına bağlamaktan ziyade bir zihniyete bağlıyorum, çünkü.
O yüzden bu örneklerin sayısını arttırıp yekten tüm türbanlılara laf gönderme gibi bir derdim yok, bir örnek kafidir.
Demem o ki, nasıl ki sokakta sizi gördüğünde "Arabistana, İran'a çevirdiler cağğnımm ülkeyi" diyen tipler ne kadar varsa metroda yolculuk ederken mini eteğimize bakıp bakıp "Ne ar ne edep kalmış, cayır cayır yanacaklar" diyen türbanlılar da o kadar var.
O yüzden bu haber doğru mudur, bilemem ama haberdeki tipleme %100 doğrudur efendim.

'Aslında ben laikliğin kalmasını istemiyorum' dedi. 'Neden' dedim, 'Herkez başını örtecek o zaman. Benim farkım ne olacak o zaman' dedi.
Şu lafı diyen/diyenler yada böyle düşünenler türban üzerine edebiyat yapıyorsa, neden hala laikliği suçlarlar?
Kendileriyle çelişkililer..
Sorun demek ki rüzgarın esme yönü veya öğretilmiş edebiyat..

Şöyle bir şey olsaydı;
CHP'liler kadının başını zorla açtı, Türbanlı kadına saldırı
Bu haberde görüntü bekleyecek miydiniz? Sanmıyorum. Sizler için haberin inandırıcılığı olmayabilir. Doğru haber midir? Olabilir de olmayabilir de. Bilemem
Ama o cümle söylenmiş olabilir.
Çünkü sizler böyle insanlar olmasınız da böyle Türbanlılar da var.
5-6 yıl önce, İzmir'in en rahat semtlerinden birinde, yaz günü üzerimde ince askılı bir elbiseyle derse giderken, yanımdan geçen türbanlı bir kadın bayağı da yüksek bir sesle "Cehennemde yanacaksın, cehennemde" dedi, yüzümü bakarak. Elbisemin göğüs dekoltesi de vardı.
Size daha bu şekilde türbanlı/çarşaflılar tarafından uğradığım pek çok taciz sayabilirim, ama önemi yok. Ben bunları bir baş açık kapalı davasına bağlamaktan ziyade bir zihniyete bağlıyorum, çünkü.
O yüzden bu örneklerin sayısını arttırıp yekten tüm türbanlılara laf gönderme gibi bir derdim yok, bir örnek kafidir.
Demem o ki, nasıl ki sokakta sizi gördüğünde "Arabistana, İran'a çevirdiler cağğnımm ülkeyi" diyen tipler ne kadar varsa metroda yolculuk ederken mini eteğimize bakıp bakıp "Ne ar ne edep kalmış, cayır cayır yanacaklar" diyen türbanlılar da o kadar var.
O yüzden bu haber doğru mudur, bilemem ama haberdeki tipleme %100 doğrudur efendim.

üzerimde dizimden aşağıya uzanan montum, altımda kotum, sırtımda sırt çantam ile giderken bana bakıp "hıh laik kapalı" diyen teyze geldi aklıma :27: ben şu halde tacize uğruyorsam senin göğüs dekoltenin hiç şansı yok :70:

"Şimdiye kadar başımızı zorla açtınız, sizin başınızı zorla kapattıracağız"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, başörtülü ki kadınla yaşadığı 'laiklik' diyaloğunu canlı yayında anlattı.
02 Mayıs 2016 Pazartesi - cumhuriyet.com.tr

13101218_10153535427329212_1960232751_n.jpg

CHP'nin iletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Halk TV'deki Medya Mahallesi programında sahilde piknik yapan başörtülü iki kadınla yaşadığı ilginç diyaloğu anlattı.

Muhafazakar kesimde laiklik ve CHPkonusundaki ön yargılara ve AKP'nin toplumu ne denli kutuplaştırdığına dikkat çeken Yasemin Öney Cankurtaran, laikliğin kaldırılmasına karşı olan başörtülü ve çarşaflı bir kadının gerekçesini o kadının ağzından anlattı:

"BENİM NE FARKIM KALIR"

İşte CHP'li Öney ile çarşaflı türbanlı kadının arasında geçen o konuşma:

"Önce 'Siz CHP'li olanazsınız' diye şaşırdılar. 'Neden' diye sordum. 'CHP'liler elittir' dediler. Tamamen öğretilmiş bir kelime. Ne demek elit? 'Onlar lüks yaşıyorlar. Onlar dini reddediyorlar, bizim başımızı açmak istiyorlar, yine oruç tutamayacağız' dediler. 'Ne zaman oruç tutana karışıldı bu ülkede, ya da cumaya gidene, namaz kılana ne zaman müdahale edildi' diye sordum. 'Ama senin bugün başını kapatmanı, çok rahat bir şekilde üniversiteye gitmeni sağlayan da laiklik' dedim. O da 'Aslında ben laikliğin kalmasını istemiyorum' dedi. 'Neden' dedim, 'Herkez başını örtecek o zaman. Benim farkım ne olacak o zaman' dedi. Yaklaşımın geldiği noktaya bakar mısınız? Yani sen 'Ben farklıyım' demek, 'bu gruba aitim' demek için mi başını örtüyorsun. Bakın laikliğin kadın üstündeki travmasına bakar mısınız?"

"ŞİMDİYE KADAR SİZ BAŞIMIZI ZORLA AÇTINIZ, ARTIK BİZ SİZİN BAŞINIZI ZORLA KAPATTIRACAĞIZ"

CHP'li Öney, başka bir başörtülü kadınla yaşadığı diyaloğu ise şöyle aktardı:

"Oradan başka bir masaya geçtim. Bir önceki masadaki siyaloğu aktardığımda 'Siz şimdiye kadar bize zorla başımızı açtırdınız, şimdi biz size zorla başınızı kapattıracağız' dediler. 'Durun bir dakika. Siz kimsiniz, biz kimiz' dedim. AKP'nin bu ülkeye yaşattığı en büyük kara yazısı bu olacak. Bu topraklarda hiç bir zaman bu kadar kutuplaşma yaşanmaıştır."
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/habe...iz__sizin_basinizi_zorla_kapattiracagiz_.html
'Siz şimdiye kadar bize zorla başımızı açtırdınız, şimdi biz size zorla başınızı kapattıracağız' dediler. 'Durun bir dakika. Siz kimsiniz, biz kimiz' dedim. AKP'nin bu ülkeye yaşattığı en büyük kara yazısı bu olacak. Bu topraklarda hiç bir zaman bu kadar kutuplaşma yaşanmaıştır."

Şu kısım gerçekten manidar değilmi? Kutuplaşmaya neden sadece şu andaki hükümet yani akp midir? O halde bu kadının geçmişten gelen bu öfkesi neden? O dönem sıkıntı çekmemiş bir insan şimdi neden böyle öfke dolu olsun? Ve neden kutuplaşsın ? Kutuplaşma kelimesini daha önceleri zikretmeliydiniz ey ahali!! Şimdilerde çok geç kalınmış bir kelime bu.

Ve yine bir Cumhuriyet medyası klasiği..

valla ben de açıklamaları beğenmedim.
akp yapınca eleştiriyorum, çamur at izi kalsın yapıyorlar her meselede.

burada da milletvekili kendi yaşadığı olayları örnek veriyor ama ne kişi adı veriyor ne başka bilgi.
uydurma da olabilir gayet, neden olmasın ki.

gerçi izlemedim konuşma ortamını bilmiyorum, sadece buradaki haber metnini okudum.
bana çok temelli gelmedi.

O değil birçok kişi her kapalıyı böyle sanıyor ya ben de onların bu yobazlığına hayret ediyorum...Her kapalıyı akpli sanmaları gibi..!
Ne saçmaladıkları umrumda değil de olan sadece inancı için örtünen kişilerin de bu laflara maruz kalması....
Kaç kişiden akp'li sanıldığım için laf yedim bilmiyorum...Önyargı ve yobazlık her düşüncede kötü...

Son düzenleme:
Dedi ki dedi "başımızı zorla açtınız "dedi,sonra dedi ki dedi " zorla başınızı kapattıracağız,namaz kıldıracağız " dedi...Sonracığıma dedi ki dedi " canına okuyacağız bu chp.li elitlerin " dedi , " :KK53:

Onu dedi,bunu dedi,şunu dedi...

Hee mutlaka tam olarak diyaloglar böyledir,herhalde ,galiba,sanırsam:işsiz:

Iste bunlar hep manipulasyon... gazete Cumhuriyet gazetesi zaten.

Bu haberin videosu istenmiş tabii sadece kaynak olarak cumhuriyete ve başlığa göre yorum yazan arkadaşlar olmuş.
Okumayı sevmeyen bir milletiz normaldir.
5. Dakikadan itibaren izleyin derim. Bu haberin video hali orada. Beğenmediğiniz yandaş gazete olmadığı için sevmediğiniz Cumhuriyet de Buradan almış zaten haberi.

Bu olayın gerçekliğinden şüphe duyup görüntü bekleyenler eminim üç sene önce " Kabataş' da deri taytlılar üstüme işediler" yalanına sorgusuz sualsiz inanıp tü tü tü demişlerdir. İroni....
ayyy kabataş olayı bildiğin komediydi ya :)

Back